Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alamakot

Hormony w normie a objawy niedoczynnosci

Polecane posty

Gość Alamakot

Witam! Pisze tutaj bo już sama nie wiem co mam robic. Wizyta u lekarza za 2 tygodnie ale po wynikach widzę Ze nic mi powie. Pół roku temu urodziłam dziecko które nadal karmie od trzech miesięcy mimo ćwiczy i diety przybiera mi po 1-2 kg miesięcznie włosy wypadają mi garściami mam objawy depresji i ciagle mi zimno. Dodatkowo moja twarz jest nalana a ja spuchnięta. Znajoma powiedziała ze to napewno tarczyca ( jak zobaczyła moja twarz) ale dzisiaj odebrałam wyniki i sa w normie tsh 2,23 ft3 2,72 a ft4 0,9. Szczerze mówiąc świat mi sie zawalił bo miałam nadzieje ze to poporodowe zapalenie tarczycy wezmę leki i wrócę do swojego ciała ;( teraz już sama nie wiem co mam zrobic, jestem gruba moja twarz nalana ja sama czuje sie fatalnie ale lekarze mnie zbywają tłumacząc ze to nic takiego ;( moze faktycznie takie objawy to norma po porodzie? A ja już zawsze taka będę?

Gość Alamakot
Nikogo to nie spotkało?

Gość gość
Wiesz, w okresie karmienia często tak jest, że chce się jeść, karmienie "poprawia" apetyt. Zapotrzebowanie na kalorie jest większe, łatwiej jest "podjadać", chce się słodkiego. To powoduje tycie. Może to jest własnie Twój problem ?

Gość gość
Nie. Jem mniej niz przed porodem, a z uwagi na alergie dziecka odżywiam sie superzdrowo. Poza tym waga mnie nie martwi ale puchnięcie i obrzeki

Gość gość
Poszukaj dobrego endokrynologa, bo tsh wcale nie jest ok. Dla kobiety w wieku rozrodczym powinno byc ponizej 2!

Gość gość
przede wszystkim : NIE PODAŁAŚ NORM! po drugie: zrobiłaś badanie na obecność przeciwciał antyTPO i anty Tg?

Gość gość
A ja mialam wyniki w normie,a na tarczycy guzki,ktore musialam usunac.Wykazalo to usg i badanie dotykowe u specjalisty.

Gość gość
chociaż i bez norm ft4 jest na pewno za niskie, a TSH powyżej 2 i objawy niedoczynności to już niestety z dużym prawdopodobieństwem niedoczynność dobry endokrynolog przede wszystkim skupia się na samopoczuciu, a nie tylko i wyłącznie na wartościach jakie są w wynikach dla każdego człowieka TSH jest nieco różne i każdy czuje się dobrze przy swoim indywidualnym TSH u mnie na przykład TSH 2,5 to już ewidentna niedoczynność, która daje uciążliwe dla mnie objawy

Gość gość
ja od zawsze mam problemy zdrowotne wskazujące na chorą tarczycę, ale już ''setki'' razy kierowana byłam na badania tsh itd. które zawsze wykazywały, że wszystko jest w normie. dlatego też lekarze ignorują moje prośby o pomoc. jestem ewidentnym przykładem na to, że mam bardzo duże zaburzenia hormonalne, widać to po prostu gołym okiem. ale cóż, wyniki zawsze w normie, więc nikt mnie nie leczy...

Gość gość
bo nie trafiłaś na dobrego endokrynologa większość dzisiejszych endokrynologów niestety to konowały nie mające pojęcia o leczeniu chorób tarczycy co ja mówię o prowadzeniu chorób? skoro oni nawet poprawnej diagnozy postawić nie potrafią:O

Gość gość
Co do norm to tsh 41 % Ft3 50% a ft4 34%. A gdzie znaleźć dobrego endokrynologa? Czy jeśli to niedozcynnosc to opuchlizna z twarzy zejdzie?

Gość gość
nie napisałaś skąd jesteś ;) trudno polecać lekarza z drugiego końca Polski ;) jeśli zaczniesz leczenie, to opuchlizna na pewno zejdzie

Gość gość
Łódź i okolice