Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

azs jakie kosmetyki

Polecane posty

Gość gość

co u waszych dzieci pomaga? jakie kremy, płyny do kąpieli? synek ma zdiagnozowane azs, jest koszmarnie zsypany, polećcie mi coś jak mama - mamie

Gość gość
To pielęgnacji skóry stosujemy emolienty, wcześniej emolium teraz emulsje i krem z latopic, są znacznie tańsze, a równie dobrze nawilżają skórę, do tego mały mniej się drapie więc muszą również zmniejszać świąd. Raz wykapałam Maćka w krochmalu ale emolienty mu bardziej służą.

Gość gość
Krem do ciała DEXERYL (w aptekach 30-50zł 500ml. W cefarmie chyba jest najtaniej). Nie mam AZS, ale dużo czytałam na forach o tym cudeńku, które przez przypadek zagościło na liście moich kosmetyków. Z natury mam bardzo suchą skórę i już po jednym posmarowaniu wszystko wraca do normy. Chcąc się dowiedzieć czegoś więcej na jego temat, przekopałam fora i dużo osób pisało, że właśnie DEXERYL daje radę :) no i najważniejsze - jest stworzony m.in. do pielęgnajcji ciała przy AZS.

Wykupiłam cała aptekę polska jak i francuska... Zaczynając od prostych parafin przez wszystkie adermy, emoliumy, cetaphile, avene itd. Było coraz gorzej pomogło tylko i wyłącznie la Roche posay baume ap . Można kupić próbki na allegro i sprawdzić! Warto! Polecam!

Ten la Roche jest od pierwszych dni, kąpiel w oilatum junior wielka butla 600 ml starcza na 2 miesiące.

Gość gość
Avene xera calm i xerial

Gość elfik84
A ja, moje forumowe koleżanki, polecę Was fajną aplikację, która chociaż trochę ułatwia życie z atopowym zapaleniem skóry. Aplikacja się nazywa Dermaveel, macie tu linka https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heel&hl=pl Zapisuje sie tam dane dziecka, prowadzi się historie choroby, fajne to jest, bo potem można pokazać lekarzowi. Zobaczcie sobie

Gość gość
U nas pomaga Emolium Krem Specjalny, kapiel w emolientach a w kryzysowych sytuacjach mamy miejscową maść sterydową ale to juz tylko na receptę.

My używamy węgierskich kosmetyków, a raczej jednego Auricum, w wersji Sensitive. Stosujemy je od niedawna a efekty są już bardzo widoczne. Fajna sprawa, bo jest opcja kupowania ich z rabatem, po cenie hurtowej i dodatkowo zarabiania na tym. Polecam

Gość oedemsa
Witam, ze swojej strony gorąco zachęcam do zapoznanai się z ofertą dermokosmetyków Demsa. Emolienty Demsa dzielą sie na dwie linie do stosowania na co dzień i w zaostrzeniach. Bezpieczeństwo stosowania i skuteczność działania Demsy zostało potwierdzone w badaniach dermatologicznych i klinicznych.Kupić je można w aptekach oraz na stronie internetowej www.demsa.pl. Gęsta konsystencja sprawia, że są wydajne w stosowaniu. W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, Online Ekspert marki Demsa.

Gość Lusia8921
U mojego maluszka egzamin zdała emulsja allergoff- https://allergoff.pl/allergoff-atopy-emulsja/. Dobrze nawilża i natłuszcza skórę. W składzie nie ma szkodliwych składników takich jak parafina czy barwniki. Działa zbawiennie, łagodzi świąd i pieczenie. Jest to naprawdę skuteczny preparat. Naprawdę warto go mieć.

Gość gość
Tylko pomogło la roche posey lipikar baume ap+