Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 latka a budzenie w nocy

Polecane posty

Gość gość

czy Wasze dzieci w wieku ok. 5 lat budzą się jeszcze w nocy ?? np do sikania albo z powodu jakiś koszmarów ??

Gość gość
To zupełnie naturalne. Moja Pola też czasami się budzi i przybiega do łóżka rodziców, bo np. miała koszmar. Dzieci to też ludzie i miewają złe sny. ;)

Gość gość
mojej córeczce zdarza się. ja tez czasem budzę sie z tych samych powodów

Gość gość
ok ale ja wowczas sie zachowuje bo moja to jest cała spocona płacze i sie trzesie sama jako dziecko miałam koszmary i to dosc długo skoro niektóre nawet pamietam ale zachowaniem mojego dziecka jestem zaniepokojona koło 1-3 w nocy budzi się płacze albo mowi ze widziała magie na scianie i reszte nocy spi razem ze mną

Gość gość
Zostaw zaświeconą nocną lampkę w pokoju dziecka. Szczelnie zaciągaj zasłony w oknie. Czasami dzieci widzą jakieś "strachy" spowodowane rzucającym się cieniem na ścianach itp. W drodze do łazienki zostawiaj włączone lampki kontaktowe. Pobierają minimalną ilość prądu i zobacz czy to pomoże. Zwracaj uwagę na bajki czy filmy bo niektóre też mogą "straszyć".

Gość młoda mama 3 latka
Ja też mam podobny problem :( chodź nocne budzenie spowodowane jest czymś zupełnie innym. Jakiś czas temu synek przechodził zapalenie ucha i budził się w nocy i chciał oglądać bajki, mojemu mężowi było go szkoda i mu na to pozwalaliśmy ( 2-3 w nocy on przy bajkach na fotelu) teraz synek jest zdrowy, ale budzenie o 2 nadal się odbywa. Wpada w histerię jak jest nie po jego myśli, proszę Was o pomoc. Co robić..?

Gość gość
Ukróć oglądanie bajek. Po trochu.

Gość gość
Budzi się czasem na siku, ale załatwia wszystko sama, nie wola mnie do pomocy mimo że słyszę że wstała

Gość gość
Moj syna ma 4 lata. Budzi sie co noc. Najpierw zaczyna sie wiercic, marudzic cos przez sen, a pozniej słysze "tup, tup, tup" i jest juz u nas w lozku. Rzadko kiedy prześpi całą noc. Mowi, ze boi sie spać bo śnia mu się "złe bajki" :], mamy tez 15, roczna corke, która w nocy tez donas przychodzi i spimy tak we 4 do rana. Czasem mąż małego odprowadzi i tam z nim spi.

Gość gość
*1,5 roczna