Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Agatka akurat o maśle ghee poleciłem Gerdzie artykuł bo sie pytała Ja wogóle masła każdego rodzaju nie używam,wykluczyłem z diety juz dawno.

Gość agatka1214
Aha bo myslam zeby kupic to maslo

dzieki Deep chcialam znać Wasze zdanie myslałam ,że wiecie więcej jak ja :D, nie używam masla tak ja Ty Deep zamiast tego olej lniany a nie smażę już 32 lata :) no ale maslo ghee uważane jest za eliksir życia (prawie jak nektar i ambrozja w jednym:) - ma działanie regenerujące i odmładzające, wspiera również tworzenie subtelnej energii życiowej. Działa stymulująco na przemianę materii, mobilizuje siły obronne organizmu i odtruwa, wiążąc rozpuszczalne w tłuszczu trucizny i pomaga w ich odprowadzeniu z wnętrza tkanek. Co więcej ghee obniża poziom cholesterolu! Nie wierzysz? Dodaj ghee do przyrządzanych potraw i spróbuj jaki mają smak. sprawia, że potrawy są lepiej przyswajalne, a podczas duszenia składniki zachowują swoje witaminy i składniki mineralne. Ghee samo w sobie również zawiera witaminy: A, E i niacynę oraz minerały tj. sód, potas, wapń, magnez i żelazo. Na dokładkę masło to jest naturalnym środkiem zwalczającym wolne rodniki, studzi nadmierną ciepłotę ciała i uwaga: poprawia wzrok! Ponadto wzmacnia przemianę materii, ale ilość musi być dopasowana indywidualnie dla każdego z osobna. No i po to się nim zainteresowałam czytając Ajurwede na co dzien

agatka jeśli smażysz to zakup sobie to masło ono ma najwyższą temperaturę dymienia a ja dziś zamówiłam na stronie Helfy i do tego weż sobie hydrolat rożany zamiast toniku do twarzy rewelacja :) zamawialam go zawsze na stronie zdrob sobie krem , no bo ja jednak nawiedzona jestem ;D

Gość agatka1214
Gerda ja staram sie nie smazyc ale czasem musze np zrobic kanapke bo ide do szkoly na caly dzien to bym do niej takiego masla dala albo do jajecznicy a myslisz ze jak bede go uzywac to nie przestane chudnac? Ja kupowalam w biedronce to maslo moze byc?

Witam wszystkich w ten deszczowy piątek :) no nie mowa tu o maśle klarowanym z biedry agatkono ja zamiast masła smaruję grachamkę olejem lnianym no jak do szkoły to musi być inny bo lniany szybko jełczeje np olej kokosowy albo oliwa extra virgine masło ghee zamówiłam z powodów zdrowotnych ale wzmacnia przemianę materii czyli przy odchudzaniu jak najbardziej :)

Probuje sie ogarnac po 3 tygodniach swiat, nie jest zle, ale wciaz nie na pelnych obrotach. Dzien dobry :) Ide cwiczyc :)

Gość agatka1214
Myslalam ze moge to maslo klarowane.

no agatka co ja mam Ci powiedzieć ... masło jako produkt naturalny to możesz klarowane też możesz :)

Gość agatka1214
Nie wole nie jesc . a dzisisiaj sniadanie jajka z serem bialym obiad ten makaron ryzowy warzywami pozniej ten serek bialy z rzotkiewka z biedry i kolacja jakas salatka

a ja dziś mam barszcz ukraiński na obiadek :) na śniadanie banana na drugie 3 mandarynki a na kolacje sok marchew+burak+pietruszka :)

wczoraj troszkę kombinowałam z tym powitaniem słońca tzn z jogą i powiem Wam ,że nie jest ze mną tak zle myślałam, że będzie gorzej bo ja wciąż na d***e siedzę :D

Gość agatka1214
Ja bym bialy barszcz zjadla ale zawsze robilam z torebki wiec chyba takiego noe moge z jajkiem i kielbasa? Jutro zrobie salatke z tego makaronu ryzowego dodam ogorka papryke kukurydze pieczarki jogurt grecki i mysle ze bedzie dobra.

Gość agatka1214
No wlasnie nie mam pomyslu co dodac do takiej salatki

Ja kupiłam na święta w sklepie ze zdrową żywnościa eko żurek w słoiku około 5 zeta do tego dałam jajeczko :) ale pyszny mniam był a to chyba to samo co barszcz biały ...

Gość agatka1214
O to moze dzis tez kupie tylko ja jeszcze dodam kielbase;)

ugotuj sobie pomidorową zupkę wege wrzuć ten makaron i będziesz go miała z głowy :)

Gość agatka1214
Podaj przepis na ta pomidorowA ja jak gotuje na rosole to dodaje koncendrat pomidorowy pudliszki z ziolami pycha

Gość agatka1214
A moge kupic te kostki wege i do tego ten koncendrat jogurt grecki i ten makaron ryzowy bedzie to zgodne z dieta rozdzielna?

tak bedzie rozdzielna lepiej by było zebyś ugotowala wywar warzywny sama no ale jak chcesz to daj kostki

Gość agatka1214
A dobre sa te kostki wege ?jadlas?

ja gotuję wywar warzywny caly gar i trzymam w lodowce i wychodza mi z tego 3 rożne zupy w zależnosci co dodam np pomidory i makaron to pomidorowa kiszone ogorki i ziemniaki to mam ogórkową kiszoną kapuste i ziemniaki to kapuśniak groch i ziemniaki to grochówa albo tak jak dziś dałam buraczki i fasole i ziemniaczki i mam barszcz ukrainski do gotowej daję mielone siemię lniane ,lub platki drożdżowe jak mi sie chce to przesmażę cebulkę z czosnkiem :) wtedy nie daję już oleju nieraz zabielam jogurtem

jak jeszcze jadlam mięso to gotowałam wywar z sandacza lub z kurczaka zagrodowego i też do lodowki i jak wyżej z tym ,że zamiast ziemniakow ,ryżu czy makaronu bylo mieso i tu masz rozdzielną :) ja lubię gęste zupy w sensie dużo pokrojonych warzyw nie lubie zup krem a jak lubisz to na koniec zblenderuj wszzystko :)

Gość agatka1214
Ja nie gotowalam wywaru z samych warzyw