Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

no wiesz co ? TY pito druga ??? mój mąż pyta co mi jest ,że do kompa się chichram hehehe :P

no to mu powiedziałam ,że do takiej Pitty z Ajurwedy się śmieje a on do mnie : a myślisz,że ona to widzi ??? hahaha :p

Gość agatka1214
Wiem o czym rozmawialyscie ale ja robie jutro pite i nic nie mialo to wspólnego z tym co pisalyscie

ale ten test jest dlugggiiii mąż sie pyta jak tam Twoja PITTA ??? hehe powiedzialam ,ze jutro dopiero będziesz hehe no nie wytrzymam bo się ze szcze zaraz ;)

gerda obiecuje jakoś przy weekendzie ogarnąć ten test bo jak narazie nie mam czasu

Lilla, więc z fajkami to jest tak,jedna podstawowa sprawa ,jeżeli chcesz naprawdę rzucić papierosy i masz tą moc w sobie to na bank sie tego pozbędziesz silna wola to podstawa nawet jak będzie porażka nie jedna nawet, to dasz rade mi zajęło to pół roku poprostu było to na zasadzie do trzech razy sztuka.

W dużej mierze pomogły mi tabletki Niqitin 4g (te mocniejsze) nie wiem czy są jeszcze na rynku ale wtedy były najlepsze. Trzecie podejscie okazało sie udane nie pale do dziśaj od ok 6lat jak nie dłużej. Ale uważaj nikotyna jest bardzo podstępna,najgorszy jest pierwszy miesiąc niby cie już tak nie ciągnie a jednak są jeszcze małe objawy aby zapalić,po miesięcu wszystko się uspokaja ale sa groźne napady (ale tylko chwilowe) natychmiastowego zapalenia wystarczy cukierek miętowy i wszystko przechodzi. Po ukresie pół roku wszystko przechodzi praktycznie nie ma napadów zapalenia nagłego,ale radze unikać miejsc gdzie się pali i osób których palą. Po ok 7-8 miesięcy czasu jest ci to maksymalnie obojętne ,papierosy zaczynają ci smierdzieć i ubrania tych co palą. Morze trochę długa droga,a zarazem krótka więc napewno warto,nie będę się rozpisywał o zaletach nie palenia bo to chyba wiadomo a zalet jest milion. To tylko moje obserwacje jak ja to przez to przechodziłem każdy w oddziele czasowym może inaczej reagować ale napewno podobnie. Życzę Powodzenia.

Suzana poczytaj również morze się na coś to przyda takie moje refleksje z fajami.

Dzien dobry kolezanki, koledzy i Pitto :) Dzis mam duzo pracy, wiec bede troche nieobecna, szczegolnie po poludniu. Milego dnia Wam zycze! Deep, dzieki za podzielenie sie doswiadczeniem. A przytyles cos po rzuceniu palenia (zanim schudles oczywiscie)?

Witam wesoło wszystkich bo już czwartek :) Pitto Ciebie szczególnie wita Pitta :) Ja dziś ZUSy ogarniam -15sty dzisiaj to też trochę zajęta będę ale dam radę wpaść tutaj :) Deep z niecierpliwośćią czekam na wynik testu agatka a może Ty też sobie zrobisz ten test w/g mnie to będziesz Kapha ale ja strzelam, dopiero poznaje temat Ajurwedy :) Pitto na Twój wynik też czekam :)

Witajcie już w Czwartek jeszcze tylko dziś i jutro i wkońcu weekend. Susan tak przytyłem niestety z 8kg jak nic,ale wtedy nie wiedziałem praktycznie nic z czym do czego jeżeli chodzi o dietetykę. Po odstawieniu nikotyny zazwyczaj dużo sie je nie tylko dlatego aby zaspokoić głód nikotynowy,ale wogóle żeby czymś ręce zajać,no ale teraz myślę że nie było by z tym problemu,rozumiesz Suzan co mam na myśli hehe ćwiczenia oczywiście dużo ruchu i waga nie powinna iść w górę. Gerda jutro zrobię teścik.

Zrobilam ten dlugi test... No coz... Pitta pozostala pitta :D (z domieszka kappy).

Gość agatka1214
Hej powiedzcie mi czy da sie zwalczyc zazdrosc ?

agatka a to zależy o jaką zazdrość chodzi czy o kogoś czy o coś i czy to nie jest tzw zazdrosc chorobowa bo taką to należy leczyć

Gość agatka1214
Nie az tak to chyba nie o kolezanke z pracy narzeczonego.a od lutego zaousuje sie na silownie 3razy w tygodniu

Widzisz jakie my zgodne,Gerda :) Wlasnie wrocilam z roboty, uff... Nic juz dzisiaj nie zjem, za pozno, tylko sie zielonej herbatki opije.

hah test zrobiłem zdecydowanie większość punktów na VATA -))

Gość agatka1214
Tak ja. Co myslicie bo jak juz wiecie lubie fete i ponysoalam ze moge sama zrobic kupic ser bialy pokroic w kostke do sloika i zalac oliwa teraz w biedrze sa takie z cytryna z ziolami?

Gość agatka1214
Wczoraj nie wytrzymalam zjadlam o 19trochę sera bialego ale tak to staram sie nie jesc po 17 i daje to efekty a dzisiaj 4jajka z serem bialym potem mieso z ibdyka z mizeria i kolacja kasza jaglana z olejem lnianym i surowka

Dzien dobry! Wstalam o 5tej, juz po pierwszej kawie. Na temat sera sie nie wypowiem, bo nie wiem, co z tego wyjdzie.