Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Deep nie rozśmieszaj mnie Vato bo zowu mąż sie pyta czego sie tak do kompa chichram :D

normalnie jesteście nie możliwe zrobiło się za duże rozluźnienie co widzę ej pitty pitty ))))

Gość agatka1214
Dziewczyny czy to normalne ze waga podczas okresu podskakuje o 2 3 kg bo w sobote niedziele mialam 94 95 a dzis 97 przeciez skonczylam jesc wczoraj o 16 tylko o 19zjadlam mala miseczke samego szpinaku z czosnkiem i sok

Gość agatka1214
No niestety nie mam skokowirowki i kasy narazie zeby ja kupic tez nie najwyzej sibie bede darowac te soki a dzisiaj papryka kawalek karczku pieczonego szczypiorek i ogórek I z tego kanapki obiad i kolacja to makaron ryzowy ze szpinakiem czyli kolacja to u mnie o 16 ;) jesli bede glodna to ugotuje brokula

Gość agatka1214
Gerda a moze wiesz jakiej firmy sa najlepsze soki ?

Dzien dobry :) Koniec z dieta kaszowa, i dobrze, bo mam juz dosc :) Dzis zjem na sniadanie owsianke na wodzie, pozniej planuje szpinak, brokula i noge z kurczaka na parze. Szpinaku duzo, bo uwielbiam! Agatka, pij, jak pisze Deep te soki jednodniowe, albo taki tloczony z jablek, mozna kupic w biedrze albo tesco. Te z kartonika to sobie raczej odpusc.

Witam wszystkich :) agatka jednodniowe z Marwit innyni które maja dłuższy termin jak dwa dni nie zawracaj sobie głowy w okresie normalne pisałam Ci już o tym hmmm aga jadłaś do 16 a potem jadłaś o 19 tylko coś tam nie ma tak! generalnie do 18 ostatni posiłek i basta jak idziesz spac po 22 no chyba ,żę chodzisz spać po 23 to ok. Zasada dla wszystkich chorych i zdrowych jest jedna 4 godziny przed snem nie powinno się jeść a już napewno żadnego nabiału ani owoców bo fermentują przez noc niepotrzebnie obciążają c przewód pokarmowy ale się pomądrzyłam :P

susana czy możesz mi napisać jakie kasze stosowałaś bo ja głupieje jestem zakwaszona to wiem stąd ta dna ale jedyną kaszę alkalizującą to jaglaną znalazłam pomóż Pittko :)

Gość agatka1214
Tylko Gerda ja zjadlam tylko 3lyzki szpinaku z czosnkiem bez masla smuetany ani sera sam szpinak .Suzan to nie byl z kartonika wydawal sie dobry bo tak jak pisalam stal w lodowce w sklepie i bez cukru konserwantow ale poszukam innych

Gość agatka1214
Ostatnio kupilam ten z buraczkow z marwita ale on Mial dluszy okres spozycia

agatka właśnie wiem jaki termin ma ten z buraka ja na tych sokach jechałam 3 lata dopóki sklep miałam koło domu a nie biedre dlatego pamiętałam ,że sok z buraka ma długi termin , a Ciebie o to pytałam bo myślałam ,że może coś się zmieniło. Piłam marchewka i marchewka z selerem codziennie a jak coś mi odbiło to kupowałam jeszcze ananasowy , grejfruta i pomarańcza i cytrynę chyba jesteś w stanie zrobić w domu bo szkoda kasy drogie są jak coś to pytaj :)

Gość Susan07
Gerda, ja w sumie to nie wiem, ktore kasze odkwaszaja poza jaglanka, wydaje mi sie ze wszystkie bardziej lub mniej. Jadlam gryczana i jeczmienna oprocz jaglanej, no i dziki, i czerwony ryz.

Gość agatka1214
No wiem ze drzwi gie ale nie mam sokowirowki

Gość agatka1214
Suzan i co caly dzien jadlas tylko kasze jak tak to przez jaki czas i ile tej kaszy i czy np mozna ddac ilej lniany lub rzepakowy

Gość gerda1966
agatka wiem ,ze nie masz sokowirówki ale z pomarańczy grejfrutów i cytryn sok się wyciska cytryny się wyciska w ręcznej lub elektrycznej do cytrusów nigdy w sokowirówce ! bo zabije wit C

no właśnie susana albo odwrotnie jedne kasze zakwaszają mniej lub więcej a tylko jaglana alkalizuje ,dlatego wybrałam kurację cytrynową jestem już w powrotnej drodze przy 3 cytrze ha

Gość Susan07
Ja jadlam sama, ale ty sie nie odchudzasz, wiec mysle, ze mozesz dodac oleju lnianego. Jedz, ile dasz rade, ale raczej za duzo rady nie dasz, to strasznie nudne jedzenie. Jadlam przez 5 dni tylko kasze, potem zaczelam powoli dodawac warzywa.

Gość agatka1214
Przeciez sie odchudzam czemu piszesz ze nie.?czyli co sbiadanie obiad i kolacja po woreczku kaszy np z olejem lnianym i tyle na co to dziala schudlas troche ja mysle zeby robic sobie jeden dwa dni takie w tygodniu tylko szkoda ze bez warzyw

Sorry, pomylilo mi sie, myslalam, ze to Gerda pytala :) No to bez oleju, mozna ewentualnie po niewielkich ilosciach warzyw (wielkosc zacisnietej piesci), raczej dwa woreczki, gotowac bez woreczkow i nie wylewac wody, bo w niej sa wartosci odzywcze kaszy. Nie powinno sie solic. Duzo pic. Warzywa spowolnia efekt oczywiscie. Nie jest to latwa dieta. Mozna powtarzac po miesiacu.

Gość agatka1214
I co po 5 dniach jedzenia kaszy zaczynam normalnie jesc nie wystepuje jojo ? I cos schudlas przez te 5dni? Ja mysle zeby sobie robic taki jeden dzien w tygodniu bo raczej nie dam rady tylu dni jeszcze jak by mozna bylo z warzywami surowkami to co innego

Potem sie powoli wychodzi, oczywiscie. Moze sprobowac jeden dzien lub po prostu jesc kasze i warzywa, Mysle, ze efekty beda.

acha więc byłaś na kaszy i piłaś cytryny ,a wiesz co? teraz to na rozum biorąc jest to rewelacyjne połączenie hmm ja jem kasze ale w zupach z warzywami hmm muszę to wszystko przemyśleć Pitko dzięki za myśl :D samej kaszy nie zamierzam jeść ale przy cytrynie ...

Gość agatka1214
Ja tez pije ta cytryne ale tylko 2dziennie a Gerda mialam sie Ciebiepytac bo czasem piszesz te jadlospisy Ty tak malo jesz nie jestes glodna czy przyzwyczajilas organizm do mniejszych porcji?

Gość agatka1214
No to jak z warzywami to zrobie tak poniedzialek i czwartek bedzie kasza 2 2,5woreczka z warzywami Lub surowkami

agatka ja strasznie dużo jadłam i tyłam jak przytyłam 5 kg wierz mi potrafiłam w 2 tyg to się potem odchudzałam i tłumaczyłam sobie , że swoje już zjadłam schudłam wytrzymałam lato a na jesień a co tam znowu żarłam ale agatka tej świadomości ,że to czy tamto niezdrowe jest ani ja nie miałam ani moi rodzice i pchali od małego we mnie co się dało tylko fakt ani słodyczy ani owoców na każdym kroku nie było tak jak teraz. agatka nie jestem głodna bo mam świadomość ,że tak ma być nie wolno się napychać bo to zdrowe napewno nie jest trzeba ćwiczyć silną wolę dasz rade młoda jesteś :)

agatka a jak się odchudzałam to jak byłam głodna to sobie wyobrażałam jak z ciała pobierany jest tłuszcz bo nie wiem czy wiesz ale u osób otyłych jest tyle tłuszczu że nie powinni go mieć już w diecie ponieważ organizm musi zjeść swoje zapasy a nie dostarczane z zewnątrz pojmujesz coś z tego chociaż agatko? bo nie wiem czy jasno się wyarażam jak coś to susana albo deep mnie poprawią

Gość agatka1214
No chyba tak ale nie wiem chodzi Ci zebym nie jadla miesa i oleju itp widzisz mniej wiecej co jem bo codziennie staram sie pisac pewnie do karkowki dzis bys sie przyczepila hehe ale tez nie jem jej codziennie wiec mysle ze raz na jakis czas tez moge cos zjesc takiego ja niestety nie umiem bez miesa a nie chce sie tez katowac wydaje mi sie ze i tak duzy postep zrobilam i to ze nie jem od 17to tez jest duzo powoli schudne poprostu nie chce chodzic glodna