Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Ja robie minestrone, niech pojedza troche warzyw te moje chorowitki!

Doszlam do wniosku, ze trzy osoby chore w domu to wystarczajacy powod, zeby nie isc do tyry :) Bardzo sie ciesze, ze mam taka prace :)

Susan tobie to dobrze ,też bym sobie zrobił wolne ,chodziarz mam dużo jeszcze starego urlopu,czekam jeszcze na lepsza pogodę i chyba zrobie sobie jakieś krótkie wolne.

gerda i jak tam po ćwiczeniach z kijkami

Deep,przepadam za Toba, ale ty masz chyba mega dysleksje, nie obraz sie :) Moj synus tez dyslektyk. Powiem Wam, ze chory chlop to zrzedliwy chlop... niech sie juz wyleczy.

Susan, nie nie mam,raczej skutki większego zmęczenia w tym tygodniu i brakiem snu.

Deepie i susan DZIEKI ZE MNIE ZAGONILISCIE NA te KIJE :D boli mnie biodro ale znośnie , uczę się jeszcze ale już nie ma wstydu Ha

susana a na jakiej podstawie sądzisz ,że Deep ma dyslekcję?nie czyta czy nie pisze poprawnie? ja przepraszam ale mam nieraz trudości z ogrnieciem chaotycznej agatki hmm interesuje mnie to ale moj syn to mial dyslekcje, dysgrafie i dysortografie masakra

Sorry za moja glupia uwage wczoraj, zaluje! Dzien dobry, nie zjadlam paczka, ale kupilam dzieciom. Dzis piatek 13tego, jutro walentynki :) Macie jakies plany? Gerda, jestem z ciebie dumna! Ruszaj sie, ale sie nie forsuj, powoli do przodu. Milego dnia kochani.

Witajcie, a ja po dłuższej przerwie wychodzę na bieganie,pogoda coraz lepsza więc najwyższy czas zacząć się ruszać. Gerda nie ma za co,ale z czasem będziemy podnosić poprzeczkę.

Deep,nie strasz Gerdy :) To ze sie ruszyla, to juz wspaniala sprawa. Go, Gerda, go! Jak sie rozruszasz, to dolozysz sobie joge, czekam, co Ci jakis lekarz badz rehabilitant powie, ale musze przyznac, ze wiaze olbrzymie nadzieje z tym, ze ruch Ci bardzo pomoze! A moze jakies igielki (akupunktura). Moze energia ci sie gdzies w ciele zablokowala albo co....

Susan ,to nie jest straszenie tylko normalna rzecz,Gerda sama się wciągnie tak że będzie więcej chodzić z kijkami i wiem że w późniejszym czasie nie będę jej do tego przekonywać,wyrobi sobie to coś ''coś'' co pozwoli cieszyć się jej z każdej chwili spędzonej z ruchem(kijkami) organizm będzie się tego domagał podświadomie fizycznie jaki i psychicznie.

Susan Igiełki i akupunktura to były dobre ale w ''Dniu Świra'' chyba najlepsza scena jak ja uwielbiam Koterskiego hahaha

Masz racje Deep, ruch uzaleznia :) Ja, jak maz wyjedzie, zamierzam dodac joge, cwiczenia silowe i moze step do mojego orbiteka.

U mnie znów wszyscy namawiają mnie na ćwiczenia siłowe,bo juz pomału mam warunki aby rzeźbić ciało,tylko ja zaś lubię aeroby aby się zmęczyć czyli na kondycje, a wszystkiego nie pogodzę,rower,góry,i jeszcze siłka ciężko będzie mi ogarnąć. Zresztą zobaczę jak to będzie dopiero początek sezonu się zaczyna.

Deep, silke to w sumie mogles zima jak nie ma warunkow na bieganie czy rower. Dorzuc sobie silowe tak z raz w tygodniu, mozna nawet w domu przeciez, chociaz to chyba nie w Twoim stylu.

Zobaczymy co z tego będzie muszę nabrać MOCY na siłkę ^_^. Jeżeli zacznę działać siłowo to dam wam napewno znać

Moim zdaniem samo bieganie czy rower nie jest wystarczajace do osiagniecia "doskonalosci" ;) Dlatego uwazam, ze cwiczenia, szczegolnie na te glebokie miesnie, jak joga, pilates, niekoniecznie musza byc zaraz ciezary, sa bardzo dobre. Trzeba sie rozciagac, cwiczyc miesnie brzucha, ktore wspomagaja kregoslup, tego typu rzeczy...

To chyba jasna sprawa rower czy bieganie jak ju mówiłem nie raz to ćwiczenia aerobowe które pomagają wyrobić sobie kondycje i się odchudzić,przez te ćwiczenia nie wyrobi się mięśni (no może trochę na nogach) Do budowania sylwetki muszą być ćwiczenia siłowe,aby rozbudować sobie masę mięśniową, przykładowo 6 paka nie zrobi się od tak, mięśnie brzucha to stabilizator całej górnej części ciała aby miał co stabilizować mięśnie muszą być już rozbudowane na tyle aby wyrobić sobie ładny zarys mięśni brzucha Ja w pewnym okresie nawet przegiąłem z kardio i trochę napewno spaliłem mięśni,dlatego widać że ręce mi schudły za dużo nawet,aby teraz to odwrócić musiał bym zacząć ćwiczyć siłowo i zmienić trochę dietę na wysoko białkową. Zresztą po pewnym czasie i tak należy połączyć aeroby,interwały z ćwiczeniami siłowymi żeby zaś za bardzo się nie zalać aby wszystko szło w mięśnie a nie odkładało sie w tłuszcz

No wlasnie, ty wiesz o tym duzo wiecej niz ja, ale nawet ja wiem, ze potrzbujemy miesnie, zeby byc zdrowi, mow wiecej jesc :); no i byc sprawni do poznej starosci!Zeby byc szczera, ja tez do tej pory, cardio, cardio, cardio, moje przemyslenia wynikaja z tego ze swoje podejscie chce zmienic. Moja waga jest prawidlowa, zmieniam sposob myslenia, bo chce postawic na zdrowie, a nie na to, ze bede wychudzona, Maz uwaza, ze jestem idealna :) A ja ciagle, ze musze miec 2, 3, 4 kilo mniej. Mysle, ze musze sie skoncentrowac na zdrowiu. Ja tak do siebie w sumie mowie.

chcialam tez Wam bardzo podziekowac, bo Wasze wsparcie w ciagu tych kilku miesiecy razem duzo mi dalo, otrzasnelam sie z wielu rzeczy, przestalam palic, zaczelam regularnie cwiczyc, nie pije, zdrowo sie odzywiam, dla mnie to jest motywacje, ze jak schrzanie sprawe, to musze sie Wam przyznac.A glupio by mi bylo... Ostatnio mialam alkoholowwa sytuacje i ledwo wmusilam w siebie dwa kieliszki wina. Sama bylam w szoku.... a myslalam, ze dam rade butelke bez problemu. jednak sie czlowiek odzwyczaja i potem jest juz naprawde duzo lepiej. I w ogole mnie nie ciagnie. Oddycham z ulga, fajnie jest zyc zdrowo, nieczego mi nie brakuje, chyba po prostu do teog dojrzalam.

Susan i za to cie lubimy za tą twoją szczerość ,i dobrze piszesz że do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć wiem to po sobie również a też nie było idealnie. Nowe ,lepsze życie jest w nas a jak czasami zwątpimy i mamy chwile załamania mamy siebie na tym topiku

Dobry wieczor dopiero sie ogarnełam dzisiaj miałam doslownie piatek trzynastego urwanie duupy jak przeczytałam Wasze wpisy to mi wstyd :(

Deep, czuje, ze mnie rozumiesz. Ja jestem bardzo wdzieczna za szanse, ktora, dostalam, ze sie obudzilam zanim sobie zrobilam krzywde. To jest mega. Gerda,co z tym trzynastym, co sie stalo? Opowiadam mezowi, o czym jest ten topik, on mowi, bosz, co za nudy, nie dziwie sie, ze nikt Was nie spamuje :), zacznij topik: poznam mloda nimfomanke :) Zbok :) A ja sie ciesze, ze zadne trolle sie nami nie interesuja, mamy swoj wlasny swiat

Sorry, ze pisze o tej porze, ale maz mnie o 24tej obudzil, zrobil kawe i mowi, ze on chce spedzic ze mna czas :) Slodziak :) Ma szczescie, ze to ja jestem jego zona, bo moze ktos inny by mu powiedzialby, ze oszalal :)

Susan rozumie cie doskonale,dobrze że ten topik jest taki jaki jest,i są tu wspaniałe osoby .

gerda no właśnie gdzieś ty była,bo wczoraj się działo dużo u nas.

Dzien dobry, No wlasnie, gdzie jest Gerda? Chodz do nas, nie wyglupiaj sie, my tu na Ciebie czekamy, nawet jesli cos zgrzeszylas, to jestes w dobrym gronie, oferuje rozgrzeszenie! :) Wlasnie wstalam. Ten moj maz to Wam powiem, ze sie przestawia razem ze mna, nie spodziewalam sie,... pije czystka, je witamine C jak go poprosze i podjada mi owsianke :) Bardzo sie ciesze, tym bardziej, ze juz chyba wiecie, ze mam troche bzika na jego punkcie :) Choc dzisiaj w nocy jak mnie obudzil, to musze przyznac, ze troche zrzedzilam... no ale trzeba chlopa zrozumiec, my mamy taki styl zycia, ze jak juz jestesmy razem to musimy to wykorzystac. Deep, kiedy w gory? Jesli pogoda nie bedzie sprzyjac to pocwicz w domu, wiem, ze nie lubisz, ale sie przymus, tez sie bedzie liczyc.

Co robicie na walentynki? Ja - coq qu vin (kurczak w winie) i soupe d'oignion gratinée :) (zupe cebulowa). Jak nie obchodzicie walentynek, to obchodzcie, kazda okazja jest dobra, zeby sobie milosc okazac.