Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Witajcie w sobotni poranek susan ja też lubię leczo,wczoraj zaś zrobiliśmy mega rzecz . Paprykę z ryżem brązowym i mięsem mielonym ale jak, (szkoda że fotek nie można dac bo super to wyszło) odcinamy górna część papryki wyciągamy z niej wszystko tak aby dostała sama skorupa ,mieszamy wszystko z ryżem i mięsem na talerzu,po czym wkładamy wszystko z powrotem do papryki i zakrywamy kapturkiem co odcięliśmy na początku,można dać jeszcze sera żóltego na to,ale ja nie dawałem,po czym dajemy do piekarnika na godzinę na 200C ,wyciągamy po godzinie odkrywamy kapturek i lejemy na to wszystko sosem pomidorowym własnej roboty. Dziewczyny polecam pycha,dość co że dobre to jeszcze mamy źródło dobrych skompleksowanych węglowodanów. Pamiętać trzeba aby papryka była duża i spód jej był stabilny aby w piekarniku stała.Właśnie bo bym zapomniał jak damy do piekarnika paprykę okrywamy do większej połowy folią śniadaniową,tak aby tylko kapturek było widać.

Faszerowana papryka :) Lubie i to bardzo :) Jakie macie plany na weekend, ja jeszcze nie wiem, ide wypic z mezem kawe, to moze cos postanowimy.

Gość agatka1214
Wiesz co mi sie wydaje ze on tak tylko gada z tym schudnieciem je 3posilki dziennie wazy 80kg 175wzrostu wiec chyba ok aktywnosc to w pracy biega przez 8godzin;) ja dzis mam impreze wiec nie pisze co bede jadla ;)

tak czytam i napiszę mój mąz się odchudza bo przekroczył limit przy wzroście 188 ważył 95 po dwuch tygodniach jedzenia na obiad mięsa z surówkami bez ziemniaków,kaszy,ryżu ,makaronu waży 92 przy tym kolacji nie jemy od 10 lat a do tego praca fizyczna po 10-12 godzin dziennie schudł by więcej ale piwko codziennie jest obowiązkowe...

Witam, nawet się nie przywitałam no cóż ja mam na stanie siostrzenice do 2 w nocy gadałyśmy ona śpi ja ugotowałam makaron na spagetti z cukini pycha i grzyby s**take na grzybową :) zaraz jadę zrobić wyniki kwas i cholesterol po 3 tygodniach . właśnie mąż przyniósl z biedry narcyzy albo żonkile w pączkach to trudno wyczuć hehe Potem dzień gospodarczo -kosmetyczny czyli przesadzam kwiaty,robie pranie i takie tam oczywiście peeling i maska i pazureksy :D

Gość agatka1214
O swoim narzyczonym

Przy 175 to chyba powinien wazyc ok 75 kilo, jesli sie nie myle. Moj maz wazy 85 kilo a ma 188, kawal chlopa :)

agatka 6-8kg do zbicia napewno,powinien jeść 5 posiłków dziennie ale mniej a nie trzy duże na jeden raz. Susan jakie palny na Weekend,no dzisiaj rano góra zaliczona,a wieczorem jade do kina jeszcze nie wiem na co ale jadę,a jutro do rodziny i tak zleci.

gerda no piwko dużo pomogło przy wzroście wagi napewno

Tak Deep piwko tuczy jak każdy alkohol zresztą... Pito to mamy chłopy tego samego wzrostu! hehe

Maz poszedl ze swoja corka gadac, wiec mam sekunde. Bardzo sie do Was przywiazalam, buziaki kochani. Maz mi dzisiaj przytachal taki odwaznik czy jak to sie nazywa, Kettler cos tam, z Lidla, jednak trzeba z chlopem na zakupy chodzic :) Maz szczesliwy, bo go dzisiaj traktuje jak boga. Lubie tego mojego chlopaka, w ogien bym za nim skoczyla, udalo mi sie znalezc druga polowke.

a ja wyniki mam już w necie i tak: cholesterol 255 na 190 !!! norma 200 hurra kwas moczowy dna z 7.8 na 6 !!! norma 5.7 hurra a trójglicerydy ze 108 na 225 :( norma 200 d u p a d u p a d u p a na 18 lece na masaż to się odstresuję HA

Susan Kettlebells fajna sprawa można fajnie pomachać jak będą jeszcze u mnie w Lidlu to też kupie najlepiej mieć dwa do pary

Pitko sie nie stresuj, bo Ci sie wyniki pogorsza. Ostatnio byl problem z cholesterolem, a teraz nie podalas, nie sprawdzali? Deep, cholewka, to mowisz, trzeba dwa? To zle zrobilam w takim razie, bo maz sie oferowal tachac dwa, a ja mu powiedzialam, ze jeden wystarczy. W takim razie musze go wziac jeszcze raz na zakupy :)

O, wstal Deep moj ulubiony. Dzieki za linka, sprawdze na pewno. Mam w planach eksperyment, 30 dni idealnego jedzenia i cwiczen aerobo silowych. Ciekawa jestem efektow. Mam w planach dac z siebie wszystko.

Obejrzalam cwiczenia. Deep, ty mnie chcesz zabic? :) A tak na powaznie, bardzo fajne cwiczenia, nie mam niestety skrzynek, choc planuje zakup stepa.

susan ćwiczenia są fajne na początku jest ciężko ale można się przyzwyczaić,wiem coś o ketlach bo kiedyś miałem okazje pomachać nimi. Powiem wam że jestem dzisiaj zadowolony z zakupów wracając od rodziny wstąpiłem do Intermarché a tam gary na dużej promocji do robienia na parze oczywiście sie nawet nie zastanawiałem i wziąłem ^_^

Dobry wieczór dopiero się ogarnęłam, żeby zajrzeć mam pytanie czy Was dyslekcja ogarneła? oczywicie żart ale susano i Deepie cytuję siebie z wczoraj : gerda1966 wczoraj a ja wyniki mam już w necie i tak: cholesterol 255 na 190 !!! norma 200 hurra kwas moczowy dna z 7.8 na 6 !!! norma 5.7 hurra a trójglicerydy ze 108 na 225 smutas.gif norma 200 d u p a d u p a d u p a na 18 lece na masaż to się odstresuję HA a pytacie mnie od rana co z cholesterolem napisalam przecie że mi się zamieniło mam cholesterol dobry a trójglicerydy za wysokie ...

wiecie jakie dobre są te grzyby s***take ? mniammm robiłam z nimi grzybową a jutro robię z nimi pizze HA a tu macie linka do zdrowotności : http://shiitakepolska.pl/7.html ja je wyczaiłam jak szukałam co obniża cholesterol

Dzien dobry :) I tak to nowy tydzien juz sie kreci? Jakie plany? Mi smutno, bo maz zaraz wyjezdza, no ale jak mus to mus.

No to gerda fajne masz te wyniki chyba mnie faktycznie jakis analfabetyzm nagly trafil :) A za co sa odpowiedzialne te trojglicerydy? Poza tym napisz o soku z brokulow.

Gość gerda1966
Witam kochani w ten mroczny poniedziałek jestem w pracy i jeszcze śpie siostresznica wróciła z pracy około 23 i gadaliśmy do 2giej naprawdę to ja już mam jej dość i jestem zmęczona i na nic nie mam czasu ... Byłam wczoraj w biedrze po brokuły to tylko cena została 2.99 skocze zaraz zobacze czy dowiezli , 2 żółte tiry biedrowe już o 4 stały

Pitko : Trójglicerydy są substancją tłuszczową, która jest w organizmie największym magazynem energii. Dostarczamy je do organizmu poprzez tłuszcze zwierzęce i roślinne. Produkuje je także wątroba z kwasów tłuszczowych i węglowodanów, głównie prostych. Jeśli twoja dieta oparta jest na tłustych potrawach, słodyczach, pijesz za duzo alkoholu, to nadmiar pochodzącej z nich energii przekształca się w trójglicerydy, które to odkładają się w komórkach tłuszczowych. Aby zachować zdrowie człowiek potrzebuje zarówno pewnej ilości trójglicerydów i cholesterolu. Jednak ich nadmiar prowadzi do problemów zdrowotnych w postaci cukrzycy, miażdżycy, chorób serca, układu krążenia i otyłości.

no przyjechały brokuły do biedry dziś będzie sok hehe Pitko co zdrowego dziś na obiadek masz ??? a gdzie agatka i Deep ???