Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

susana wydaje mi się, że ogólnie jest lepiej z kondycja u mnie ale stopa boli dalej tak samo przy chodzeniu w spoczynku jak nie ma nacisku to nie boli.

hej wam :) ja narazie nic sie nie wypowiadam co do weekendu bo jeszcze dziś do pracy i zacznę dopiero o 22 week.

przede wszystkim piekę kaczkę ,kotlety mielone z grzybami s**take, klopsiki w sosie myśliwskim,węgorz w galarecie, sandacz po grecku , sałatka warzywna,kapusta kiszona,pekińska i gotowana marchew oraz lody sama robiłam :)

Lo matko, dobrze ten Twoj maz ma z Toba! Poprobowalabym wszystkiego :) Potem bym sie martwila jak to spalic, hehe. Ale faktycznie nic tam dla Ciebie biedaku. Moze lody co najwyzej. A z alko jak? No bo co, nie dosc, ze nie jesz to jeszcze pic nie bedzie, zalamka haha :)

Siedziec o suchym pysku i kapuscie kiszonej :) A jak z siostrzenica, nadal z Wami czy masz juz spokoj?

gerda ło dużo tego roboty trochę z tym będziesz miała węgorz w galarecie musi być dobry jak co to przepis bym prosił ;) ;)

węgorz w galarecie pyszny a dlaczego ja miałam taki cholesterol ?hehe bo od małego wciągałam węgorze wędzone ,smażone i w galarecie a teraz TRAWA :D

wtedy jak szłam do dentysty to wróciła do domu ale dobrze to tam nie będzie :( wiesz susana co? chyba naprawdę załamka czy ja z siedmioma szwami na dziąsłach mogę jeść albo pić alko? hmmm

gerda ja bym raczej nie ryzykował i nie pił za krótki czas,a co do jedzenia to bym jadł normalnie ale uważał bardzo żeby nic nie naruszyć

hehe Deep jedz normalnie jak mi żyłki włażą między zęby :) nie da się a z alko to też się boję bo jak mi coś pęknie to taka wstawiona pojade na pogotowie?

Jest niebezpieczenstwo pekniecia szwow? Przechlapane :( To ty moze pozostan narazie przy zupach kremach... A boli Cie? Ide do biedry. Zamierzam zrobic dzis te grochowke z cynamonem.

Deep węgorza robi się tak jak kurczaka czyli do wody dajesz to co lubisz liść,ziele,koper,marchewke czy groszek sól i pieprz tylko, że węgorza nie obierasz po ugotowaniu jak kurczaka tylko gotujesz pokrojonego w dzwonka taki 3-4 cm najlepiej jakieś do 20 minut na wolnym ogniu, żeby się nie rozleciał a jak cienki to krócej do wywaru albo dajesz żelatynę albo nie trzeba ale to już zależy od rybki :) ja to uwielbiałam węgorza w galarecie z cebulką i ogórkiem konserwowym mniammmmmmmmmm smacznego :D

dziękuję susana nie dziś już mnie nie boli ale szwy jak by się zahaczyły o jedzenie i by pociągnęło to nie fajnie by było a zdejmą je dopiero w czwartek :( narobiłaś mi ochoty na grochówke byś miała bliżej to byś pewnie mi kubek zupki podrzuciła :) a tak nie zdaże sobie nic ugotować :( a tam ...

No, pyszna jest ta grochowka z cynamonem, podzielilabym sie nawet i polowa garnka Pitko.

Nie, mialam dwa opakowania, ciagle jem to kudzu... dzieki za linka, poczytam. Zaraz pedze do laryngologa, zatykaja mi sie uszy od kilku miesiecy, bardzo nieprzyjemna sprawa. Mam nadzieje, ze to nic powaznego...

masz zapalenie ucha? to bardzo boli :( dostałaś antybiotyk? ja mam gary porobione i sprzątniętą kuchnię jutro ogarnę chałupę i można imprezować ale jestem zmęczona po zakupy dwa razy łaziłam mąż zajęty robi mieszkanie dzieciom jak wrocą ze 100 metrów gołych ścian dla mnie to podziw stawiac ściany ,robić prąd,obniżać sufit za dobrych czasów byla tam hala produkcyjna jakieś 10 lat temu i przyszedl kryzys i mamy to co mamy :( no ale coż jestem wierzącą katoliczką i wiem, że Bóg daje i zabiera tak to już jest :) jak z życiem... jednych wcześniej drugich póżniej ...

Nie, nic nie boli, tylko uszy sie zatykaja, jakis plyn wyplywa. Dostalam antybiotyk douszny dostalam. Jestescie ogromnie pracowici z mezem, podziwiam. U nas moj maz jest pracowity, a ja go po prostu kocham :) I mu gotuje :)

to dobrze, ze Cię chociaż nieboli ale masz dyskomfort z tymi uszami jak ja z żyłkami w buzi hehe :)

Pan laryngolog byl przemily i przystojniak :) Bede do niego chodzic az sie wylecze :) Widzialam swoje uszy w srodku, i gardlo, i nos tez :))) Ale technologia! Ja musze miec uszy sprawne, bo inaczej nie bede mogla pracowac, bo ja z ludzmi pracuje.

ja gotować lubię ale lubię mieć wszystko poukładane co i kiedy i jak robić a jak mi środa wypadla z tym zębem i czwartek z reumatologiem cały dzień bo był wypadek u nas na ulicy opel wjechał pod tramwaj i strażacy zablokowali wyjazd i z buta musialam zasuwać w tą i spowrotem z ta moja obolałą nogą spowrotem to już plakałam z bólu :( no to jak mi wypadły dwa dni to jestem jakas nieogarnięta nawet soku dziś nie zrobiłam :(

Wrocisz na odpowiednie tory, ZEN i oddychaj kochana! Siostrzenica juz sie wyprowadzila? Widze, ze ty jak ja, planomanka :)))

tak wyprowadziła się jak szłam do dentysty chyba się przestraszyła ;) toż my Pity dużo mamy wspólnego :) hehe Ty masz chore uszko a ja nie mam zęba i cierpimy razem zawsze to razniej ;)

mąż poszedł do biedry po specjal heh no ja bez uszu też bym nie mogła pracować

No i poza tym my to sobie Pitko lubimy pogadac, nie? :) I jak tu gadac bez uszu hihi

Ale sie mi tu dziewczyny dzisiaj rozgadały :D no cóż ja oczywiście zawsze na końcu i pewnie nikogo juz dzisiaj nie zastane,no ale mogę tylko powiedzieć że w końcu zaczynam weekend :classic_cool: Gerda dzięki za przepis na węgorza na pewno wypróbuje :)

Witajcie Sobota u mnie niestety pochmurna i leje więc z gór nici,jadę na jakieś zakupy to sie mi humor poprawi. Miłego dnia wszystkim :D Gerda jeszcze raz dzięki za przepis na węgorza