Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

aga ryż z miodem ok to węgle :) a ja na obiad ziemiaki z zółtkiem sadzonym i ogórki małosolne :)

Gość agatka1214
Yolanta pycha ja dzis tez tak zdrobie ale jak odzielasz to zotko od bialka to nie da sie odzielic dokladnie? 3Takie wieksze mlode ziemniaczki to nie za duzo?

Witajcie w pochmurny piatek, choc nie narzekam, bo nie pada, i jakby nieco mniej chmur dzisiaj niz wczoraj. Wczoraj nic nie pisalam, bo pracowalam caly dzien, az do 19tej :) Ja sie ostatnio zajadam zupa z mlodej kapusty (z duza iloscia koperku), cos pysznego, no i nie mam wyrzutow sumienia, ze grzesze dietetycznie. Pedze dzisiaj do sklepu, musze kupic kuzynce prezent na urodziny. Fitness tez bedzie, no musowo! Milego piatku.

Witam w przepiękny słoneczny piątek :) kocham piatki :) agatka jajka sadzone smażę całe a potem żółtka na swój talerz białka na męża talerz hehe to samo z jajkami na miękko :) Z ziemniakami to jest tak : jak najmniej no ale głodna też nie możesz być...no i koperek do nich musowo ! smacznego :) z mizerią też było by pysznie :)

Widzisz susana jak to jest? u mnie piękne słoneczko :) a co jej kupisz na urodziny? tej kuzynce?

Gość agatka1214
Yolanta a co powiesz na indyka w mielinym sloneczniku nie bedzie sie przypalal?

Widze, ze link nie dziala, przekopiujcie go moze i wklejcie do przegladarki. Uwazam, ze to interesujacy artykul na temat tego, ze nie trzeba jesc bardzo drogich zdrowych rzeczy, ze nasze polskie odpowiedniki sa bardzo dobre, a czesto lepsze, po prostu dlatego, ze sa hodowane lub rosna lokalnie.

Gość agatka1214
Wlasnie ogladam geslerowa i co zmienila na dluzej ta restauracje?

mnie się pytasz Pitko? ja byłam tam miesiąc temu w sobotę to było trochę ludzi ta zupa z batatów kosztuje 10 złoty jest ok ale grzanka do niej jest goła a nie jak w programie. Reszta nie wiem bo samo mięso to nie brałam ale ceny? koszmarne! ta cielęcina 48 złoty np, to nie są ceny na taka wiochę heh

susana a z tego artykułu co kazałaś przeczytać Pitko to stwierdziłam ,że w mojej diecie brak czerwonej kapusty !!! bo nie umie jej przyrządzać :( o brokuły :) hehe

Gość agatka1214
O kurde to troche drogo To chyba bedziemy teraz blisko mieszkac hehe chyba ze zle sprawdzilam

Dobry wieczor! Ja dzis bylam grzeczna, bo i pocwiczylam, i zdrowo jadlam i popracowalam. No i poszlam zlozyc zyczenia kuzynce na urodziny i wypilam mala lampke wina, mysle, ze mozna to zaliczyc jako dzialanie prozdrowotne, hehehe. Dobre bylo, gruzinskie, kupilam jej takie wypasione, pycha!

hehe susana byłaś bardzo grzeczna ja tez dopiero wrociłam z ogrodka :) aga mowilaś, że wyprowadzasz się w okolice Wroclawia? ja tak zrozumialam ...ja mieszkam na Żuławach to nie wiem jak to w koncu jest?

Gość agatka1214
Ti moze zle zrozumialam

...... a ja wam wkońcu powiem jak to jest ....Weekend :) Jutro planuje Beskid Żywiecki a dokładnie Romanka i Hala Ryśianka to tak jeszcze na 90% bo wiecie jak to teraz z tą pogodą,może to nie tatry ale nasz Beskid również piękny i góry też nie małe, A tak wogóle będe robić sobie za jakiś czas wędzarnie.mięso swojskie będe mieć, oczywiście ryby też się trafią :D

Gość agatka1214
A deep okazalo sie uszczelka kolektora na szczescie 150zl

e no to lajt nie jest żle uszczelka kolektora to nie jest jakiś wielki problem. Pochmurno u mnie wiec chyba nici z gór dziśaj ehhh :(

Dzien dobry! Dzisiaj, jak co sobote, dzien gospodarczy, ale wieczorem bede miala gosci. Bedzie troche grzechu, ale co tam :)

Witam w piekną słoneczną sobotę :) agatka cieszę się ,że z autem na tym sie skończylo :) ja tak jak Pitka dziś sprzątanie ,ogrodek i potem upiększanie typu maska na twarz i na włosy z ksiązka :) na śniadanie pomidorowa a na obiad spagetti z culini i micha zielska. Deep my też mamy wędarnie i to dwie jedną do mięsa drugą do ryb no ale jak nie jem mięsa to tylko mąż sobie coś tam wędznie od czasu do czasu ale fajna to rzecz jest :)

Gość agatka1214
Hej ja dzis tez kolejne pozegnanie ze znajomymi to gril sie szykuje :)

agatka pewnie imprezuje tzn grilluje ,milej zabawy :) a ja wrociłam z masażu i znowu mam 20lat !!! hehe ;) gotuję zupę z cukini ,pychota :) no podajcie mi jakiś przepis sprawdzony na czerwoną kapuchę noo

Witam w przepiekną niedzielę :) mam ochotę jechać nad morze muszę pomyśleć kogo nakręcić na wyjazd bo oczywiście mój mąz od piątku siedzie nad jeziorem i gania ryby ;)

YOLANTA ciekawe kiedy sie cos zmieni w pogodzie bo u mnie zaś już ponad tydzien leje,pochmurno,paskudnie ehh kicha jednym słowem. Napisze ci przepis na czarwoną,bo nie tak dawno temu robiliśmy w domu i powiem ci pycha wyszła kapusta mega,jak znajde przepis to ci dokładnie napisze,bo nie chce z głowy bo coś jeszcze pomnie

Dobra znalazłem. 4 kg kapusty czerwonej(poszatkować) 2 kg cebuli (kostka) 2 kg jabłek (tarka na dużych oczkach ;)) Zalewa; 6 szklanek wody 2 szklanki octu 30 dkg cukru Liść laurowy i ziele angielskie w\g uznania kapustę pokroić,nasolić i zostawić na 24 godz Wodę,ocet,cukier zagotować,dodać ziele angielskie i liść laurowy,dodać kapuste i gotować 15 min. Dodać cebule i gotować 15 min,dodać jabłka i gotować 3-5min. Gorące dać do słoików dobrze zakręcić i nie pasteryzować.

YOLANTA bardzo łatwo i przyjemnie sie robi tą kapuste robiłem pierwszy raz i wyszła mega dobra jest troche ostra ale tak ma być nie chwaląc sie lepszej w życiu nie jadłem hah :-p Jak zrobisz daj znać jak wyszła,aha jak już bedziesz miała już w słoikach daj do chłodnego miejsca np do piwnicy,noo trochę tych słoików wyjdzie hehe :-p

Deep dzięki ! dzięki ! za tę kapustę ! :D :D :D nie lubię robić z przepisow których nikt nie poleca to raz a po drugie lubie jak przepis jest dokładny :D a teraz taki mam i sie bardzo cieszę . Druga sprawa to pogoda u mnie dziś takie goraco ,ze szok :) hehe

YOLANTA żebyś miała w 100% pewność moge ci wysłać kurierem jeden słoiczek ;) ;););)

Witam w przepiękny poniedziałek :) Deep HAHAHA bardzo dzięki :) ,wierzę Ci na słowo a że wczoraj Zielone Światki były to zamknięte wszystko dziś wystartuję do warzywniaka po czerwoną kapustkę i zrobię bo resztę mam spróbuję z octem jabłkowym chyba wyjdzie co? czy nie kombinować i kupić spirytusowy? hmmm... Deep???