Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość agatka1214
A u nas leje dzisiaj strasznie a ja sniadanie poltorej grachamki z serem bialym i szczypiorkiem pozniej gruszka i truskawki uwielbiam je obiad woreczek kaszy jaglanej z oliwa bazyliowa i do tego surowka z kapusty pekinskiej a kolacja te moje bulwczki otrebowe z mocarella kukurydza i pomidorem ala zapiekanki

A ja dopiero śniadanie zjadłam grahamkę z ogórkiem małosolnym,pietruszką zieloną i sałatą z olejem lnianym oczywiście. A na obiad mam zrobiona surówkę z jiszonej kapusty a co tego to nie wiem :D

A ja dzisiaj wkońcu coś pokręciłem na rowerze małe okno pogodowe było to 1,5 godzinki pokręciłem, U mnie na obiad pierś z kurczaka panierka w mące kukurydzianej na oleju kokosowym i do tego ''kapusta czerwona''hehe :) i ziemniaki w wersji light jak zawsze,jutro zaś znów rower na 2 godziny więc pewnie wpadnie makaron brązowy bio z tuńczykiem. Wracając może co Agatka napisała o majonezie kieleckim że nie ma cukru JEST i to sporo tak samo w wersji ''Light'' nawet gorzej bo mamy jeszcze więcej chemiozy no i wiadomo kaloryczności mega.

Wczoraj z okazji dnia matki nażarłem sie od nie pamiętnych czasów słodyczy a co folga bo dłużnym czasie abstynęcji sie należy;),zrobiłem mały test a więc tak ; Wczoraj na obiad miłem dosc kalorycznie czyli schabowy( panierka z mąki orkiszowej),ziemniak(light)i z kapustą lodową po obliczeniu wyszło i tak sporo bo ok 700kcal. Później niewinne słodycze z pozoru a więć pare bombonierek wychodzi ok 450kcal,dwie princessy ok 500kcal i na koniec pare cukierków gdzie już nawet nie wliczałem do bilansu w sumie ponad 1000 kcal sie uzbierało,już nie mówiąc że nie dostarczyłem żadnych wartości odżywczych do organizmu,jedynie cukier poszedł szybko do góry i za pół godziny z powrotem byłem głodny. Więc chyba łatwo zauważyć i porównać dobry obiad do kilku niewinnych słodyczy,wiem ,wiem ameryki nie odkryłem ale własnie z takich słodyczy jak niektórzy zajadają często w formie przekąski pomiędzy posiłkami rodzi sie właśnie tycie. Ja nie mówię aby całkiem zrezygnować z takich rzeczy,ale naprawde ograniczenie do minimum to podstawa.

Deep wg mnie to najlepiej nażrec sie tych słodyczy w jeden dzień np na dzień Matki :) i potem spokoj do nastepnej imprezy czyli dnia Dziecka HAHAHA :D a co!

Gość agatka1214
Hehe czasem trzeba tak deep dla mnie slodycze moga nieistniec moj wrog wagi to pizze kebaby cipsy ogolnie fast foody . a dzisiaj rano mus z truskawek z brzoskwiniami pozniej poltorej bulki posmarowanej serem tym light z biedronki jogurtowym i pomidor obiad mielone z mocarella gotowane i sutowka z mlodej kapusty kolacja kuskus z surowka

Witam w przepiękny wieczór u mnie na obiad bylo spagetti z gryczanego makaronu z cukinią ,pomidorami,cebula czosnkiem :) na kolację kanaka z masłem migdalowym i świeżym ogórkiem pycha nie mogłam się powstrzymać choć z zasady kolacji nie jem :)

Gość agatka1214
Maslo migdalowe pierwszy raz slysze

Gość agatka1214
No to mi to nie potrzebne;)

Witam w przepiękny piątek :) aga to akurat nie jest Ci potrzebne ale każdy powinien zjeść dziennie pare sztuk migdałów :) a ja mam wolne dziś od 14stek do NASTĘPNEJ niedzieli !!! i jadę nad jezioro :)

Dzien dobry :) Maslo migdalowe pycha, robie z nim synkowi kanapki do szkoly :) U nas tez pieknie, wrocilam wlasnie do domu od kosmetyczki i szykuje sie na popoludnie do pracy. Wszystko gra i buczy, na balkonie pieknie mi kwitnie, wiosna w pelni, no zyc nie umierac! Poza tym dzielnie cwicze, jem duzo warzyw i przestalam sie narazie wazyc, takze moje samopoczucie zdecydowanie sie poprawilo haha.

no i YOLANTA teraz się wszystko obróciło :) u mnie od dwóch dni prawie lato,wiec Weekend pełną parą trza zacząć,dziś bez ruchu bo czas na regeneracje bo przez ostatnie 3 dni troche pokręciłem na rowerze. Udanej Soboty wszystkim ;)

Dzien dobry! Piekny dzien, poszlam z rana sie powloczyc po okolicy, krokomierz mi mowi, ze przeszlam ponad 8 km, to sie nazywa dobry poczatek dnia :) A Wy, dziewczeta, chodzicie?

Witam w piękną niedzielę ja nad Jeziorakiem jestem i sprzątam po zimie syf ,żeby mieć czyściutko przez tydzień :) bo pracy nie ma :( i trzeba bedzie coś szukać... pytasz susan czy chodzimy? ja byłam zmuszona chdzic po galerii w Iławie z prostego powodu bo zapomnialam wziąść podkładu na twarz ,najwierniejszego przyjaciela kobiety jak to mówi moja siora i bya sszokowana jak można takiej rzeczy zapomnieć! no ale ona ma takie właśnie priorytety hehe.

Deep dopsze ,że w końcu lato do Ciebie dotarlo pewnie grilek na tapecie co? u mnie kaszanka :)

U mnie bylo pieknie, a jutro ma byc ponoc 26 stopni, uwielbiam! W pelni wykorzystalam dzisiejszy dzien, poszlam na spacer, pocwiczylam, posiedzialam na balkonie, poczytalam, obejrzalam film, prawdziwa niedziela :)

Gość agatka1214
Hej ja sie pakuje jutro wyjazd odezwe sie pozniej

Gość YOLANTA555
Witam tutaj zimno w kominku napalone a na dworzu 15 st brr , koszmar tylko net i książki mi zostały heh . Nawet z sisi przejść się nie da na spacer bo się trzęsie z zimna jak gó..no w trawie z zimna :) na obiad byl "wczorajszy" sandacz z surówką z mlodej kapuchy ale ta czerwona dalej za mna chodzi hehe

Gość Susan07
15 stopni? Nie moge uwierzyc! U nas 25. Wlasnie wrocilam z wieczornego spaceru (bylam z synkiem). Lato, lato do nas przyszlo, i niech zostanie! Sle Ci Pitko slonce i cieplo.

Gość agatka1214
U nas 30stopni a ja od rana placze smutno mi troche.

Nie placz Agatka, jedziesz po przygode! Wszystko bedzie dobrze, podejdz do sprawy z entuzjazmem, masz szanse na nowe fajne poczatki. U nas tez nadal cieplo, planuje pojsc pograc w badmintona z synkiem (oczywiscie po poludniu).Trzeba korzystac z tego, ze jeszcze chce ze mna rozne rzeczy robic.

A u mnie również gorąco,jeszcze tylko jutro i o 14 długi weekend do wtorku hehe,jeżeli pogoda dopisze a ma być u mnie to bedzie napewno maraton po górach :) YOLANTA Grilla nie było akurat,ale napewno zrobię na długim weekendzie ;)

Witajcie :) agatka tylko się nie smuć, bo będziemy smucić się z Tobą :( u mnie wczoraj całe popołudnie lało bleee... teraz się ocieplilo troche jest w porywach 17 ale Wam zazdroszcze pogody ! chałupę wysprzątałam ,chyba na rower sie ruszę kupiłam sisi koszyk taki rowerowy to ją wezmę ze sobą no i męża wyciągnę bo zgnije na tych rybach ;)

Wlasnie wrocilam ze spacerku, 10 km przeszlam, hihi :) Ale fajnie bylo. Odkrywam moja okolice, to moja pierwsza wiosna tutaj, wiec korzystam. Ach, jak ja sie lubie wloczyc :)))

Dzien dobry! Troche dzisiaj zaspalam, bo te spacery sprawiaja, ze bardzo gleboko spie :) Dzisiaj dzien pieknosci, ide do kosmetyczki. Bedzie bardzo goraco, zapowiadaja 29 stopni... ufff

Na spacer poszlam pod wieczor, w sumie przeszlam 13 km. Pogoda wspaniala, pod wieczor chlodniej; wieje lekki wietrzyk i czulam, ze moglabym tak isc i isc :)

Dzien dobry w wolny czwartek :) Nikt tu nic nie pisze, tylko ja sama ze soba juz czwarty post :) Wszyscy chyba na spacer poszli. No to zycze sobie udanego dnia :D