Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

agatka! serek wiejski z kurczakiem? na kolacje ? no laski trzymam kciuki za spokojną noc DOBRANOC jutro będzie lepiej :) napewno :)

Gość Samsonka
Ja rzuciłam palenie z dnia na dzień, bez żadnych wspomagaczy, nie paliłam 2 lata, potem w lutym zaczęło się chlanie, a w marcu fajczenie. Ale przy rzucaniu palenia nie męczyłam się jak teraz. Jedyny plus z tego jest taki że jak tak mega się teraz pomecze, to nie przyjdzie mi do głowy, zabranie się. Na nowo za to g****o. Wieczorna ja nie żałuję że nie zaczęłam w piątek, wystarczy mi i cieszę się że zaczęłam wczoraj, jutro rano będziemy mieć już cyferke 2 :) a ja nie jestem nawalona :) Poćwiczylam jogę, uspokoiłam się, humor mi się poprawił, zaraz idę się kąpać, potem herbatka. Nadal nic nie jadłam ale nadrobie w następne dni :)

Gość Wiieczorna
To dobrze ze ci się troszkę poprawiło :) Ja idę za chwile spać jutro wstaje o 6 tak ze życzę nam wszystkim spokojnej i dobrej nocy.Ale jak długo nie będę mogła spać to będę pewnie buszowac tutaj

Gość Samsonka
Wieczorna Również miałam obejrzeć ten program bo mam ten kanał, ale wiatr był i przestawilo antenę, próbowałam coś przy niej majstrowac ale coś od niej odpaddlo i tv padło :)

Gość agatka1214
Mowilam nie umiem byc na tym nielaczeniu staram sie jesc zdrowiej na tym bylam glodna nie wiem probowalam przez tydzien jadlam tak jak pare miesiecy temu i przytylam 2kg moze szybko sie poddaje ale wole to south bech rozszezone o owoce nie bede chodzic glodna i tym samym zla moze kiedys dorosne do tego szkoda bo bym bardzo chciala na to wrocic

Gość Samsonka
Dobrej nocy...damy radę :)

Gość Samsonka
Agatka Czekaj...wydobrzeje trochę i też spróbuję tej diety, czytałam o niej i mi się podoba. Razem nam będzie łatwiej :) Popatrz ja z wieczorna trzymamy się razem i jak pięknie nam idzie :)

Gość Wiieczorna
U mnie niestety też nie dało się oglądnąć.Musze o tej diecie tez poczytać ciekawa jestem czy to tez coś dla mnie

Gość agatka1214
A mowisz o nielaczeniu? No ja bym to wolala bo wydaje mi sie ze takie calkowite wyekiminowanie weglowodanow to tez nie jest dobre ale ja jestem specyficzna co docjedzenoe np wole zjesc 3posilki tylko takie ktorymi sie najem niz 5malych z kasz to tez kuskus i jaglana moge jesc a otreby lubie z mlekiem i sola a tego tam nie mozna no i i mieso to tez musze miec connienie zastanowie sie jeszcze sprobuje przeciez chudlam na tym wczesniej i tez jadlam duzo ale ja taka jestem jak cos idzie nie tak to sie zalamuje zamiast ciagnac to dalej

Gość kris82
Wieczorna, Dzieki za zaproszenie do forum gdzie też chcecie przestać pic. Zawsze w kilka osob to razniej. Ja tym bardziej mam za soba ok 8 miesiecy temu terapie ukonczona dzienna gdzie nauczulem sie duzo o alkoholizmie. A i tak mimo to nadal piłem, przestraszylem sie po ostatnim tygodniu bo tak pilem tylko wieczorem w tygodniu i w weekendy czesto od rana... a ja chlalem od zeszlego piatku po pracy jak wariat od rana do wieczora, jezdzilem do klientow czulem sie chwile mega dobrze, ale po kilku dniach bylo coraz gorzej. Z rana wymioty i kolejne 200 gram by nie trzeslo i przestalo bolec.... Od wczoraj od g 17 nie piję. W nocy tez poty, dreszcze ... jakies dolegliowci z bolem brzucha jakby jelitowka. Ale nie pisalem tak jak Wy. Bo to nakrecalo emocje dlatego troche jednak spalem. W dzien mnie wszystko wkurza, jak mnie dziecko dotknelo drazni dotyk... nadal lekko rece sie trzesa... Bedac w sklepie tez tak patrzylem na ten swoj wieczorny zestaw alkocholu. Ale kupilem zgrzewke wody mineralnej. Ucieklem szybko do domu i wypilem durszkiem pol litra wody. Pomoglo przestalem myslec o alko. Tak jak wyzej ktos napisal najciezsze jest to gdy za 2 tyg poczujemy sie silniejsi.... Ale nie myslmy o tym co za 2 tyg ... Ja sobie gdy te 10 miesiecy temu na terapie poszedlem mowilem codziennie z rana gdy wstawalem mowilem ze to bedzie dzien bez alkoholu, pomagalo.... Wasze objawy odstawienne beda zalezne ile wypijalyscie w ciagu ostatniego tyg, mysle o fizycznych typu drzenie rak, potliwosc, dreszcze, bole glowy, zawroty etc. Objawy psychiczne ustepuja max do 2 miesiecy. U mnie po 4 dniach. Wpierw mnie ogarnial duzy wstyd do nowych ludzi, chowalem glowe na dol. Wydawalo mi sie ze ludzie co z boku stoja o mnie rozmawiaja. Z przyjemnych rzeczy po kilku dniach pojawily sie sny. Dawno ich nie mialem. Pamietam raz mi sie snilo jak pilem. Dzis Nasz 1 dzien. Ja uwazam za zaliczony. Oby tylko sen szybko przyszedl bo nie chce lezec i w sufit patrzec.

Gość YOLANTA5555
Zescie mnie laski nakrecily na ten program z tego co widze obejrzalam tylko ja :-) Witamy faceta:-) wreszcie Deep sie ucieszy bo by zbabial z nami hehe Dobrze,ze poszliscie spac bez kombinacji jak ja to mowie :-) Jutro bedzie lepiej! Bo juz gorzej byc nie moze!

Gość YOLANTA5555
Kris laski wczoraj nie pily od rana Ty dopiero od 17stej sa szybsze:-) no niestety musza byc pochwalone najpierw:-) a teraz bravo dla Ciebie! Mowisz po terapi piles hmm moja siostra po dwoch pila...niedobrze z Toba musisz byc teraz bardzo silny,zeby nie zawiesc siebie przede wszyskim i nas tutaj

Gość YOLANTA5555
A do agatki no coz nie bede juz wtracac sie do Twojej diery i Cie denerwowac chyba,ze zobacze majonez albo inna chemie,wtedy nie daruje:-)

Gość agatka1214
Nie wtracasz i nie denerwujesz chyba ja was ze ciagle zmoeniam zdanie

Gość Wiieczorna
Witam.Milego dnia życzę Samsunga myślę że przestała noc bo jej tutaj w nocy tez nie było :) Ja przestałam bez żadnych problemów ale czuje się trochę dalej jak by na kacu i taka słaba i tak jak bym miała serce słabe tak się ciężko czuje ono :/ Ale to będę miała conajmniej z tydzień. No nic dobrze ze nie jest gorzej.

Gość agatka1214
Sniadanie 3jajka na mieko pomidor z kielkami z rzotkiewki i piers z kurczaka wedlina obiad kielbasa z kurczaka z pomidorami papryka ala leczo z salatka z ogorkow kolacja ser bialy president z rzotkiewka ,pomidorem i natka z pietruszki

Gość agatka1214
Czytalam ze ja wyklucze weglowodany z diety to moze to negatywnie wplynac na zdrowie czy toprawda kurde troche sie wystraszylam

agatka Węglowodany muszą być w diecie do dobrego funkcjonowania organizmu są niezbędne,bez wegli będziesz słaba,rozdrażniona, i napewno odbije sie na zdrowiu. Oczywiście należny spożywać te dobre czyli skompleksowane złożone.

Gość Samsonka
Hej, czy ktoś mi zaliczy dzień 2? :) od północy do rana spałam bez przebudzenia, bez koszmarów, jest ok :)

Gość gość
Nie łączyć pomidorów z białym serem albo ogórkiem.Nie wiem o co chodzi ale tak mi powiedziała osoba,która trenuje i zdrowo się odżywia.Kzała też smażyć wszystko na maśle klarowanym albo smalcu i nie jeść owoców wieczorem.Odstawić pieczywo/czyli gluten/,biały ryż,makarony i cukier/słodzić ksylitolem/.

Gość gość
Cześć Samsonka!Zaliczam Ci drugi dzień Twojego nowego życia.Życie bez alkoholu jest piękne,wiem coś na ten temat.Nie mam koszmarów,lęków itd.

Samsonka i ja ci zaliczam drugi dzień bez alko,oby tak dalej trzymaj się

Gość Samsonka
Dziękuję :)

Witajcie we wtorek :) gościu agatce możesz gadać o łączeniu ona i tak kombinuje po swojemu ... agatka ja jak Deep nie popieram diety bez węgli

samsonka i wieczorna bravo za 2 trzezwe dni :) tak trzymajcie laski :) jak mnie dzis migrena dopadla ledwo zyje dopiero zlazlam do pracy :( koszmar :(

tak gościu nie jeść owoców wieczorem ,wiem a zżarłam wczoraj świadomie 3 brzoskwinie :( na wieczór nabiału też się nie je a bezglutenowa jestem :) tylko dziwi mnie to, że zdrowo się odżywia i smaży hehe i na dodatek używa smalcu 0_0

Gość gość
Chyba wie bo to medalistka w bikini fitness.Tłuszcz potrzebny jest,wiem,ze nie używa oleju i nie je wieprzowiny,i mleka też nie.Za to kupuje dużo jajek.