Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Samsonka
Mnie też nikt nie nauczył gotować, gotuje podobno nieźle...tak twierdzi mój mąż. Ale on w sumie rzadko jest. Moje dzieci to takie małe niejadki. Wiec gotuje, tylko to co lubią. Ale czasem potrafię wymyślić coś innego... niż taki typowy polski obiad.

Gość gość
Ja tez uwielbiam zupy, brokuły, kalafiora, Brukselki, cukinie. W zasadzie to uwielbiam jeść na zielono :)

Gość Samsonka
Wcześniej to byłam ja, Samsonka :)

Gość WireczornaA
U mnie w rodzinie od babci po moje siostrzenic e niestety nikt nie ma zavwiekkiego talentu do gotowania.Ja bym chętnie zrobiła jakiś kurs gotowania ale nie mam na razie z kim zostawić dziecka. Ciała bym bo Niemcy to taki dziwny i zaklamany kraj jedynie co to pod wzgledem finansowym jest b dobrze np dla mnie samej z dzieckiem i lepsze możliwości i pomoc w kształceniu się oprócz tego to b dobra opieka medyczna nie trzeba chodzić prywatne.A w Polsce inna mentalności kraj i czuje się tam świetnie te okolice z których pochodzę są jak dla mnie piękne ale znów nie dam rady utrzymać siebie i dziecko jak bym poszła do pracy w pl.niby za mieszkanie nie musiała bym płacić bo mogła bym w domu rodziców mieszkać ale za coś trzeba żyć.Planuje za parę lat zrobić tutaj szkole pielęgniarska nie wiem jakie są w tym zawodzie zarobki w pl ale na pewno większe niż za fryzj.

Gość Samsonka
Widzisz a ja chciałabym wyjechać, ale tam gdzie chce jechać mnie nie chcą :( Wiem jak to jest się uwiązanym jak się jest samemu z dziećmi, ja tak mam od 10 lat, nie mam praktycznie czasu dla siebie, nie mogę nigdzie wyjść. Pamiętam jak moja mama mówiła gdy byłam mała... Ze wszędzie musi za sobą ciągnąć ogony...czyli nas. Teraz ją rozumiem, bo mam to samo.

Gość WireczornaA
Rozumiem Cię czemu cie nie chcą tam ? Mąż? Do Anglii przypuszczam? A czemu nie chcesz w Pl mieszkać? Kiedyś mi się za granicą podobało a jak teraz przyjeżdżam do pl to sobie myślę jakie brzydkie są Niemcy Polska jest dużo ładniejsza moim zdaniem i tam się czuje wolna

Gość Samsonka
Moj mąż jest w Belgii, byłam u niego 2 razy. Bardzo mi się tam podoba. Wieczorna masz plany.. Wiec musisz przestać chlać bo inaczej nigdy się Tobie nie uda ich zrealizować. Ja przez chlanie mogę wszystko stracić. Mój kuzyn chlal i stracił rodzinę, aż wkoncu zapil się na śmierć.

Dzien dobry, ja tez sie sama nauczylam gotowac, ja tam bardzo lubie, bo mam taki instynkt, zeby nakarmic caly swiat :D Yolanta, jesli chcesz taka prosta paste z awokado, no to po prostu je zmiksuj, dodaj troche cytryny, sol i pieprz, maly zabek czosnku et voila :)

Gość agatka1214
Samsonka to Ty wczesniej mieszkalas we wroclawiu a ja dzis sniadanie 3kromki chleba z ziaren z ogorkiem kurczakiem i salata obiad zupa jarzynowa i na drugie piers w jogurcie i w mace z ciecierzycy upieczona z salatka z pomidorow i cebuli kolacja ser bialy ze szczypiorkiem;)

Gość WireczornaA
No tak pozbycie się picia to podstawa.W Belgii jest chyba ładniej niż w Niemczech

Gość Samsonka
We Wrocławiu mieszkałam przez 5 lat bo tam studiowałam. Agatka podoba mi się Twoje menu :) W Niemczech kiedyś byłam. Też mi się tam nie podoba, a jak słyszę ich język to mi się chce rzygać. W Belgii jest o wiele ładniej, tylko tam mówią w 3 językach. Ja chcę się Nauczyć angielskiego, bo jak kiedyś mi odwali :) to zabiorę dzieci i postawie męża przed faktem dokonanym.

Gość WireczornaA
No właśnie jak masz szansę to wyjezdzaj :) Języka Angielskiego sie szybko nauczysz jeśli masz ochotę tylko. A w Pl się źle czujesz jakie za i przeciw ? Ja mieszkam na Bawarii tutaj i w północno - wschodnich Niemczech jest jeszcze jako tako ładnie np ja mam rzut beretem do Alp i ładne góry a reszta niemiec jest brzydka

Gość Samsonka
W Polsce nigdy nie będziemy tworzyć rodziny, mój mąż nigdy nie wróci do Polski i nie będzie zarabiał 4 razy mniej niż tam. Poza tym chwilę pracował w Polsce ale zarabiał mniej niż ja a wiecie na to nie pozwoli mu jego męska duma :) Tam w Belgii bylibyśmy wszyscy razem, mi zależy na tym żeby budzić się obok męża codziennie, żeby dzieci miały tatę codziennie przy sobie. Choćby tylko przez godzinę. Chce byśmy siedzieli razem przy stole, razem jedli śniadania, obiady i kolacje. Teraz zawsze męża miejsce stoi puste. Takie zwykłe codzienne życie, dla kogoś może to nic. .. A dla mnie wszystko.

Gość Samsonka
No i innych Rzeczy mi b. Brakuje ale nie będę tutaj o tym pisać, bo nie wypada :)

Gość WireczornaA
Rozumiem Cię. Ja akurat jestem tutaj sama a rodzina w Pl

susana chciałam masło z avokado jak zjem z czosnkiem i do pracy pójdę ? hehe samsonka hmmm tak się zastanawiam i czegoś nie rozumię chcesz mieszkać z mężem tak? nie obraz się ale jak mąż nie chce mieszkać z żoną i dziećmi to co to za małżeństwo jest? dla mnie chore :( Rozwód dostaniesz bez łaski i to z winy meża alimenty na siebie i na dzieci i jakoś życie sobie od nowa ułożyć bo tak żyć... to się na dłuzszą metę nie da... to jesr moje zdanie a jak mówię trochę na tym świecie zyję :) jak nie chcesz takich uwag to mi napisz :)

Podsumowanie dnia Miała byc Siwinica a wyszły Tatry Zachodnie a dokładnie Starorobociański Wierch jako główny cel wyprawy po drodze zaliczona oczywiście Dolina Chochołowska ,Trzydniowiański Wierch i Kończysty Wierch. Łącznie na nogach ok 32km średnim tempem ok 11 godzin z przerwami na podziwianie widoków. :D :D :D

Gość WireczornaA
O kurcze nie zły jesteś Deep

Po takiej wyprawie oczywiście dobre jedzenie czyli pomieszamy ok 35 % Białka i 50 % Węgli, czyli ryż brązowy ,pierś z kurczaka z kalafiorem i brokułami i pomidory

Wireczorna a tam coś tam działam,ruch to podstawa i dobra dieta czynią cuda :)

Gość Samsonka
YOLANTA Jak najbardziej potrzebuje rad... Wkoncu po to tutaj jestem :) Ułożenie na nowo życia, jasne, już nie raz o tym myślałam.

Gość WireczornaA
3 lata temu też uprawialam duzo sportu ważyłam 8 kg mniej.Teraz tylko mój rower mi pozostał i używam go kiedy się tylko da nie powiem bo w ciągu tygodnia zrobię kolo 80 km nawet w zimie na razie nie dam rady za bardzo sportowa się bo brak czasu wiecie jak to jest sama dziecko mieszkanie praca itd a samo dziecko to może dop od 12 roku życia w domu zostać na te 2-3 h.Bardzo mi brakuje sportu

Gość Samsonka
Wireczorna To może znajdź sobie jakieś ćwiczenia na YouTube, jest ich mnóstwo, ja chyba wszystkie przerobiłam :) wybrałam te najlepsze i cwicze sobie codziennie tak ponad godzinkę. Lepsze to niż nic. Wiem najlepiej ćwiczyć na świeżym powietrzu, ja też nie mam takiej możliwości. Dlatego chodzę na nogach do pracy, tam i z powrotem 2 km.

Gość Samsonka
Byłam w sklepie zrobić na Wieczór zakupy. Ale mam picia - 2 litry mleka, 2 kefiry, i 5 litrów wody :) Hehe dzisiaj nieźle popije :) ależ z półek się piwko do mnie uśmiechało, winko jeszcze bardziej, wręcz mówily do mnie " weź mnie " przez chwilę pomyślałam że co tam kupie jedno a od jutra wogole. Ale to bez sensu bo w moim przypadku byłoby takie przekladanie z jutra na jutro. Wieczorna pamiętasz? Zaczynamy od dzisiaj.

Gość WireczornaA
Ja tez 0 alk. W ogóle to jutro dzwonie do lekarza zrobić term żeby sobie badania porobić.

Gość WireczornaA
Właśnie sobie czytam ze przez Alkohol można dostać zapalenie trzustki :/