Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość gość
Strona?

Gość Sonia 1
Tylko ja jestem zdiagnozowana jako uzależniona /przeszłam leczenie w ośrodku uzależnień /. Reszta to albo nie zdiagnozowana albo szkodliwie pijący. Nie wszyscy co piją są alkoholikami . Ja jestem. A Ty Pyza jak o sobie myślisz?

Gość Sonia 1
Deep nie pił ale to już sam Ci napisze.

Gość pyza 23
Nie wiem czy jestem alkoholiczką,nigdy nie byłam na spotkaniach AA.Tych innych okresleń nawet nie słyszałam.Jedno na dziś jest pewne.Zrobię wszystko żeby juz nie wrócić do tego piekła.MOże nawet przestanę tu pisać, bo to mi przypomina o piciu.Jeszcze nie wiem.Muszę się z tym przespać...A teraz 154 raz kładę się trzezwa spać i dobrze mi z tym.Choć parę rzeczy w życiu chciałabym jeszcze zmienić.

Poyza zostan nie zawsxe jest tylko o alkoholu naprawdę no ale jak dziewczyny mają probl to trzeba przy nivh być a nie uciekać. Ty teraz jestes bohaterką dla nas i jesteś żywym przykladem na to.ze można normalnie żyć a dla Soni to juz jestes na wyższym szczeblu do trzezwosci.

Gość Sonia 1
Witajcie! Pyza nie uciekaj! Świetnie się czyta to co piszesz. To Ty wybierasz o czym chcesz popisać. Nie chodzi o to aby wracać do przeszłości, ważne jest,, dziś,,. A błędy są po to aby ich więcej nie popełniać. Ja wczoraj pozrywałam lipę i ją suszę na herbatę. Yolcia co wiesz o herbacie lipowej? A wodę nadal piję. Lada dzień ogórki będą. Napiszcie jak kisicie. Aha zrobiłam poduszeczki lawendowe na szydełku. Na razie dwie.Polecam wam ugotowaną kapustę z niewielką ilością masła i dużo koperkiem.Wpadłam na to jak Yolcia pisałaś o tym, że koper tylko gotowany. Pyszne i nietuczące. Agatka co tam u Ciebie?

Gość wii eczorna
Pyza dołączam się do innych, jeśli możesz to zostań :) Deep.Dobrze piszesz.Ja właśnie takie podobne słowa czytam na online mitingu. Malina tylko nie myśl o najgorszym typu ze nie dasz rady itd. Dasz rade.Nie poddawaj się i nigdy nie trać nadzieje. Jeśli możesz to czy pijesz czy nie pijesz idź na miting albo zapisz się do psychologa. Mam nadzieje że inni się nie obraża ze tutaj trochę nie zawsze na temat o zdrowym odżywianiu? Chociaż ja te wypowiedzi również czytam. Trochę mi to pomogło sie zmobilizować w odchudzaniu :)

Gość Sonia 1
Nie obrażą się. Poszerzą horyzonty. Wieczorna wejdź kochana na topik,, chce przestać pić,, bo tam odezwała się dziewczyna do Ciebie. Może ja przyprowadzisz do nas?

Gość wii eczorna
Ok.zaraz zobaczę. Dzieki

Witajcie, piszta co chceta :D ale bądzcie i piszcie :D Razem łatwiej żyć! na innych topikach to się wyzywają ,obrażają i takie tam a u nas spokojnie,fajnie,każdy robi i pisze co chce ,czy zdrowo czy niezdrowo jesgo sprawa :) Soniu pij wodę i z ranka przetrzyj nią buzię :)

Soniu ,wierz ,że jestem na etapie studiowania św,Hildegardy więc powtarzam za nią : osoba, która ma problemy z sercem, powinna wziąć wewnętrzny korzeń, a więc to, co jest w środku korzenia i go sproszkować. Ten proszek powinna często jeść z chlebem i poczuje się lepiej – ponieważ ciepło lipy jest tak silne, że osłabia szkodliwe soki, które szkodzą sercu. Latem, kiedy idziesz spać, nałóż świerze liście lipy na oczy i pokryj nimi całą twarz: to przeczyści twoje oczy i usunie poprzez ich dobrą siłę zieleni złe soki.

Gość Sonia 1
No to wypróbuję te liście. Z korzeniem gorzej. Pozdrawiam.

A do picia zdecydowanie herbatka koperkowa codziennie! ( lub tabletki koperkowe) a potem w/g uznania :lawendowa,dzika roża,nagietkowa,liście malin i mięta. Korzeń miał być dla Twojej mamy !

Gość wii eczorna
Yolanta ja mam takie proszki Koperek + korzeń Galant od Hildegard po prostu powoem tylko jefno ze sa świetne na żołądek na serce i krążenie. Biorę je od paru tyg po mniej więcej tygodniu odczuwam tyle siły w sobie ze nie mogłam uwierzyć. Mam też krem do twarzy Virita Balm na zdrowa i ladna skórę. Mamy tutaj sklep z jej produktami

Wieczorna bardzo dobrze ! ja również używam tych przypraw : galgant,bertram , dyptam. miętę polej i oczywiście cynamon i imbir. Zrobiłam sobie też miód z wszewłogą górską i gruszkami :) a koper mam w tabletkach przy sobie i zawsze mogę je brać :) A teraz czekam na paczkę z kasztanami jadalnymi i tabletki z pigwą:)

No widzisz wieczorna takie dobre rzeczy używasz i na to alkohol to już nie pasuje jedno do drugiego, jakoś nieuważasz lasko? było nie było Hildegarda została uznana za Świętą .No a jak u Ciebie dziś z alko??? bo nie widzę, żebyście się z maliną umówiły :(

Gość Mmalina
Hej wczoraj nic a nic dzisiaj tez nie zamierzam,ale wczoraj byłam taka padnięta ze nawet nie dałam raddy napisac kochani.

Gość Sonia 1
Najważniejsze,że jesteś. Zaczynasz od nowa. Pamiętaj, licho grasuje wtedy, gdy dobrze się poczujesz. Jedyna rada na niepicie to nie zaczynać.

Gość wii eczorna
Witaj Yolanta, ja oglądam ale za chwile musze iść spać :(

Oj biedna wieczorna :( żartowałam :D super,że jesteś i wszystko z Tobą ok :) no to DOBRANOC lasko i milutkich snów :)

Gość gość
Dziękujemy Polska do domu..

Gość wii eczorna
Yolanta u mnie też upał. Miłego weekendu i pobytu nad jeziorkiem.

Gość Sonia 1
Witajcie! Pyza wróć! Trochę smutno po wczorajszym meczu. Taki pech. A ja zrywam ogórki i wiśnie. Będę zaprawiac. Yolcia, dołączę do Ciebie na ten hamak. Pomyśl o sobie, że jesteś,, szczęściara,,.

Sonia wiem :D masz już ogorki ? 0_0 u mnie dopiero kwiatki są hehe no a wiśnie bardzo zdrowe są .