Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość gość
Witajcie gruba (zmień faktycznie nick) śniadanie powinnaś jeść maksymalnie do godziny po przebudzeniu,musisz się przekłamać z czasem organizm się przyzwyczai ,gotowana pierś o ósmej rano to za wczas stanowczo. Sałatki w swojej diecie robisz bardzo dobre więc zostaw,ale za mało dalej warzyw,i właśnie jak z aktywnością

Gość agatka1214
Gerda a jakies przepisy na rosol pomidorowa tak srednio przepadam za zupami ale czasem mam ochote mozesz mi jakies napisac i z czym je moge jesc

Gość gerda1966
Witaj gościu czy gościówo ? hehe cały czas agacie ,że za mało warzyw a teraz widzę , że gruba to samo ...

a ja rano controloc osłonowo i tez bym nic nie przełkneła z rana do jedzenia dlatego nastawiam wieczorem wodę z miodem i piję taka wodę miodową rano :)

Aga zasada jak ugotujesz zupę na mięsie to bez ziemniaków ,ani makaronu ani ryżu ani pieczywa proste a jak zupa bez mięsa to możesz z ziemniakami,ryżem kaszą ,makaronem proste ja nigdy nie lubiłam zup na mięsie ani na kościach ...

Gość agatka1214
Fajny ten przepis na twarog ale napisalas odtluszczony a wczoraj ca co wiem co jem mowila ze wiecej wartosci ma poltlusty lub tlusty a nie wiele wiecej kalori i widzialam wczoraj przepis cebula na cztery i jeszcze na pol caly czosnek cukinia starta na tarce smierana ale mozna zastapic jogurtem greckim albo ta 9%kurczak parmezan i skorka z cytryny to sie ma dusic ona poddawala z makaronem alejak bym zjadla bez moze byc dobre

gerda ma racje to podstawa przy robieniu zup,nawet jak sie nie odchudzałem to tak stosowałem ,nie kombinujemy nie łączymy mięsa z ziemniakami czy z makaronami

Gość Susan07
A moze zupy kremy: bierzesz seler, marchewke, pietruszke i jakie tam warzywa chcesz (np. papryke i pomidory albo mrozony groszek) mozesz zeszklic cebulke z czosnek, wrzucasz warzywa pokrojone w kostke (w przypadku groszkowej groszku jeszcze nie wrzucasz), dodajesz przypraw, chwile prazysz te warzywa mieszajac, zalewasz woda, gotujesz do miekkosci, miksujesz, doprawiasz, mozna dodac jogurtu naturalnego. Dobre, sycace, rozgrzewajace. Musisz ozywic kubki smakowe, zeby Ci wiecej rzeczy smakowalo! Trzeba sie przestawic, dla zdrowia, urody i dluzszego zycia :D

To teraz bedziesz chyba musiala zrobic sobie pelny lipidogram, czy jak to sie tam nazywa. No, niedobrze...

agatka tu pisało odtłuszczony a bosacka mówi o twarogu 0 kalorii, którego się nie kupuje !

Gość agatka1214
Ok k gerda a kiedy idziesz na konsultacje z lekarzem ?czytalam to co wyslala susan to ja tez jestem na to narazona bo otylosc. A tak wogule to schudlam 2kg zobaczymy pod koniec tygodniajak przestane puchnac

Deep dopsze, że mnie poparłeś z tymi zupami :) wiecie co? agata i gruba powinny czytać to co im piszemy czy do jednej czy do drugiej bo to wszystko do jednego sie sprowadza :) ja już się gubię co do której :) maja ten sam problem i muszą się wspierać ,co nie ???

susana ja miałam lipemie ,zresztą pisałam niedawno i po diecie wyniki cholesterol ,trójglicerydy miałam ok ,tylko kwas za wysoki a po tygodniu kwas się obniżył jest ok a reszta się podniosła stąd taki opis :lekka lipemia Ale rano pisałam, że to prawdobodobnie za wysoka ilość fruktozy w mojej diecie w ostatnim tygodniu zobacz: Fruktoza w dużych ilościach działa szkodliwe na wątrobę. Sprzyja jej stłuszczeniu, ale także może prowadzić do jej martwicy. Wyjaśnieniem tej sytuacji może być podobieństwo jej metabolizmu do metabolizmu etanolu, który również ma negatywne oddziaływanie na wątrobę. Fruktoza pobudza w wątrobie szlaki metaboliczne prowadzące do powstania kwasów tłuszczowych i wydzielania lipoprotein o bardzo małe gęstości (VLDL). Sprzyja więc wzrostowi poziomu triglicerydów we krwi. Stąd też może przyczyniać się do pojawienia się miażdżycy. Badania donoszą, że dieta bogata w fruktozę przyczyniała się do powstania dyslipidemii u zdrowych osób i co Wy na to?

aga zwolnienie mam do 3.12 to wtedy pójdę ,pewnie znowu na wyniki dostanę i co mówiłam ,że wampiry potrzebują krwi? no przecież ja nic nie robie tylko wciąż krew oddaje ;)

Gość agatka1214
Fruktoza czyli tak jakbys jadla za duzo owocow czy jak sorry ale nie rozumiem ja ostatnio dostalam silnych boleci brzucha myslalam ze to przez ten bllonik witalny bo go pilam mialam uczucie najpuer jabym byla glodna a potem bol szpital i okazalo sie ze mam bakterie w moczu wzielam antybiotyk i na chwile przeszlo pozniej znowu sie pojawilo ale bez bolu tez dostalam antybiotyk minely 3 miechy i znowu chyba to mam nie wiem musze moze cos sobie kupic w aptece powinnam badania zrobic ale jakos nogdy czasu na to nie ma jak bede miala wolne to sie za to zabiore

aga możesz mieć bakterie coli w moczu no na wynikach pewnie masz jakie bakterie masz w moczu ? tak aga za dużo słodkich soków owocowych piłam trzeba uważać różne owoce mają różną zawartość fruktozy a ja dopiero wiem dlaczego mojemu psu od winogron nerki wysiadły ,bo za dużo fruktozy! psom i innym zwierzętom nie można podawać owoców no chyba,że limonke bo nie zawira fruktozy ;)

Gość agatka1214
Jak wroce do domu to zobacze . kiedys bylam u takiego lekarza co odczula trzyma sie takie 2 kulki w rekach i moja kolezanka u niego byla tylko ona ma astme i miala wykluczone pewne pokarmy i schudla na tym dlatego ja tez poszlam i on powiedzial ze mam drozdzaka chyba to ma jakas nazwe na c ale nie pamietam to sie nazywa nietolerancja na jedzenie tylko to olalam i nie trzymalam sie tego a szkoda bo moze bym schudla

aga drożdżyca to coś ma powiązania z candidą ,lepiej zobacz w domu ha nietolerancje pokarmową to ja też mam i wychodzi mi na to, że z tą fruktozą muszę uważac po prostu spisac co ma najwięcej i pilnować się ... no cóż ...

c to pewnie candidia, masz drozdzyce, pociesze cie, ze to powszechne, warto sie tym zajac.

susan ale upierdliwe moja siostra ma to dziadostwo i zaserwowała sobie chlorelle a przy tym ponoć nie wolno czuła się bardzo zle

Gość agatka1214
To kosztowalo tylko 40zl a podobno profesjonalne testy kosztuja 500zl z tego ca pamietam to noe moge wogule naboalu pszenicy kurczaka pomidorow i papryki niestety ziemniakow chyba bananow trochce to stosowalam to cos pamietam z drobiu to tylko indyk no i zytnie chleby makaron tez kupywalam zytni i go jadlsm z pesto ale tez pesto niezabardzo moglam bo tam jest parmezan przeciez sporo wyrzeczen tam bylo ale moglam np kielbase on mowil ze lepiej zebym zjadla kielbase niz parowki no i wtedy szpinak robilam na masle klarowanym bo to nie jest bialko moze by to zaczac i polaczyc z nielaczeniem a z mies no to karkowka szynka lopatka to co niby na diecie sie noe powinno jesc no i jak ta moja kolezanka na tym byla to glodna nie chodzila powiem ze nawet bardzo duzo jadla

Gość agatka1214
Gerda u mnie z jednej strony to jest zle bo ja nie lubie owocow.a to candida tak zakwaszenie organizmu mozliwe ze to mam bo tyle lat roznych diet najpier meridia potem glodowka dukan i mi wyszlo

To że czegoś się nie lubi to tylko leży w psychice,organizm ma gdzieś walory smakowe jakie mu dostarczamy,ważne aby dostał porządny zbilansowany posiłek,to wszystko co jemy to jest w nas w naszym mózgu zakodowane np kiedyś nie nienawidziłem kapusty kiszonej,jechałem na gotowych surówkach bo takie pyszne do tego masa ketchupu itp,a dzisiaj wpierdzieliłem 2 słoiki kapusty kiszonej wg przepisu gerdy haha wiec da sie a zmieniając przyzwyczajenia zmieniamy siebie na lepsze to że ktoś nie lubi owoców czy tam czegoś innego to tylko takie gadanie. Bo albo bawimy się w odchudzanie ,albo odchudzamy się na poważnie i na resztę życia!!