Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gerda, ja zwykle wstaje o 5tej, dzisiaj tak jakos wyjatkowo wczesnie sie obudzilam, no ale chodze tez bardzo wczesnie spac, zazwyczaj miedzy 21 a 22, a wczoraj, wstyd sie przyznac, zasnelam przed 21... No, chyba jestem z innej strefy czasowej :) Choc ponoc to zdrowo, ale mi to akurat utrudnia zycie, bo to jest za wczesnie, wiem, ale mi sie po prostu wieczorem bardzo chce spac :) Rano za to jestem w pelni sil. Zjem sobie dzisiaj kasze jeczmienna z selerem i marchwia, o! Ale najpierw wypije ten koktajl z jarmuzem.

Gość agatka1214
Susan i ja wczesnie wstaje to samo mam:)a Gerda i co laczyc te dwie diety co wogule o tym myslisz?

Gość agatka1214
I dzis 4dzien bez papierosa:)

Gość gerda1966
aga ,powiem Ci tak: tak zakręciłaś z tym wszystkim, że ja naprawde nie wiem o co chodzi żeby połączyć dwie diety , co z czym? aga napisz jakie dwie diety chcesz połączyć a ja Ci napiszę co z tego wyjdzie ok?

Gość agatka1214
Ta diete nielaczenia z ta alergia pokarmpwa co kiedys robilam te testy tam nie moglam jesc pszenicy nabialu zadnego kurczaka pomidora i papryki ,bananow.

Gość gerda1966
to będzie dieta rozłączna bez pszenicy, nabialu , kurczaka pomidora ,papryki i bez bananow skoro nie możesz papryki i pomidorów to są tzw psiankowe to pewnie ziemniaków też nie możesz chleb pszenny zamieniasz na żytni kurczaka na perliczkę lub indyka z nabiałem Ci nie pomogę bo sama mam nietolerancje na niego a reszta wynocha ja mam o tyle lepiej, że nie lubię bananów i ziemniaków :) dasz rade ! to żadne wielkie mi co lasko !

Gość agatka1214
Co myslisz ze to polaczyc ? Tylko szkoda mi tych serow jeszcze ze dzis wyczytalam ze mocarella nalezy do grupy neutralnej to kanapki z noa mozna nie wiem zobacze moze zaczne od nastepnego tygodnia jesli wsga nie bedzie spadac

Gość agatka1214
Jajka moge a ziemniakow nie tylko wiesz ja nie wiem na ile to jest prawda to jest odczulanie tylko tak jak mowilam moja kolezanka schudla na tej eliminacj jedzenia ale poszla ze wzgledu na astme te prawdziwe testy sa bardzo drogie

jak ona na takiej biedzie jedzie do tej pory to nie wiem w jakim stanie jest ta kobieta ,co to 1 pomidor + 1 ogórek to warzywa na cały dzień ? Aga my tu wszyscy CI każemy zwiększyć ilość warzyw obojętnie jak to zrobisz czy w koktajlu jak susana ,czy w soku jak ja ,czy w surówkach jak Deep a Ty kombinujesz jak nam wytłumaczyć ,że bez tego się da! nie kochana nie da się ! warzywa muszą byc i koniec ! mięso zakwasza organizm i żeby to zneutralizować ,poprawnie zalkalizować to potrzeba dużo zielonych warzyw! LASKO CZY TY MNIE ROZUMIESZ???

Dieta rozdzielna dr Haya nie wymaga od nas liczenia kalorii. Ważne jest także to, że potrawy smażymy tylko na oliwie z oliwek lub dusimy i gotujemy na parze i do tego warzywa w różnych postaciach. sniadanie : 30 gram musli jedno jabłko łyżeczka cynamonu łyżeczka ksylolitu albo miodu Zetnij 1/3 część jabłka i z obu części wyjmij gniazda nasienne. Do środka wsyp musli wymieszane z cynamonem i cukrem. Przykryj ściętą górą jabłka i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz przez ok. 25 minut. albo pięć łyżeczek płatków owsianych, pięć orzechów laskowych (mogą być posiekane), 250 gram suszonych jabłek. Całość polana 2/3 opakowania niskotłuszczowego, naturalnego jogurtu. obiad: pełnoziarnisty makaron Fettuccine fasolka szparagowa papryka czerona albo żółta rukola oliwa z oliwek (2 łyżki) ząbek czosnku ,możesz dać cebule ,kiełki co chcesz zioła jakie lubisz ,może być szczypiorek Fasolkę szparagową ugotuj i odcedź. pokrój a paprykę w kostkę. Wstaw makaron i gotuj go przez ok. 15 minut w lekko osolonej wodzie. Wszystkie warzywa podsmaż z posiekanym czosnkiem na oliwie z oliwek. Następnie połącz je z makaronem i dopraw do smaku i posyp rukolą.Ja nie sypie bo jej nie lubię :) obiad Obiad: brązowy ryż zapiekany z jabłkami Kolacja: surówka z warzyw sezonowych z sosem winegret Kolacja: fasolka szparagowa polana odrobiną roztopionego masła przykładowe kolacje: Dwa banany, garść suszonych śliwek Pieczone jabłko i kilka plasterków sera brie Sałatka z owoców egzotycznych, szklanka maślanki Koktajl z naturalnego jogurtu i truskawek Dwie gruszki, garść rodzynek Kromka chleba żytniego pełnoziarnistego z dżemem nisko słodzonym lub miodem przykładowe obiady Spagetti neapolitańskie (z sosem pomidorowym) ,surówka pizza wege ,surówka Risotto grzybowe, sałata z sosem vinegret Filet z ryby, szpinak gotowany, sałatka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli zapiekanka z indykiem i warzywami i takie rzeczy powinnaś jeść aga przepisów jest mnóstwo POWODZENIA a jak jesteś uczulona na pszenice to ja z daleka omijaj bo nie schudniesz nigdy to samo z ziemniakami ! pozdrawiam

Gość agatka1214
Nie chodzilo mi o to ona je tylko o tabelke jak sa podzielone bialka weglowodany i neutralne czy jest dobra i tyle nie to co ona zjada wiem ze warzywa sa warzne i jem ich calkiem sporo jesli mam zrezygnowac z miesa to niw dam rady do kazdego posilku mam warzywa

nie nikt Ci nie każe rezygnować agatko z mięsa teraz już nie mam czasu wez mi napisz, żebym Ci dobrą tabele znalazła i podała linka ok? bo naprawde patrząc na to wszystko to każdy pisze co chchce. No tak Ty uczulona tylko na nabiał a ja jeszcze na białko kurze i to była siła perswasji ,że TY też :) to masz lepiej ode mnie możesz jajeczka całe wciągać na śniadanko ;)

Gość agatka1214
Nie jem pszenicy makoron tylko zytni lub orkisowy ze zdrowwj zywnosci dzis np muszle zytnie z szpinakiem i mocarella sniasanie otreby owsiane z rodzynkami i zurawina pozniej kurczak z pieczarkami cukinia papryka do tego smietana 9 i 3plastry sera zotego a na jutro na sniadanie placcki otrebowe oteby jogurt naturalny w przepisie jest cale jajko ale dodam tylko zoltko i ziola to do mikrofali i sa buleczki otrebowe

Gość agatka1214
To jak bedziesz miala czas to zajrzyj na te linki co dzis wyslalam o tej tabeli i o tym odczulaniu

A może na początek zająć się podstawami w kwestii odchudzania,a nie kombinować z dietami i jeszcze dwie łączyć do kupy !

Gość gość
polecam diete post daniela dieta gersona dieta aleluja wszystkie te diety lecza choroby cywilizacyjna z rakiem włącznie i paradontoza

Gość gerda1966
agata tyle, ze orkisz to tez pszenica ,mówisz, ze nie mozesz kurczaka a jesz ?ser to nabiał też nie mozesz... a gdzie tu są świeże warzywa? czy kiszonki?

gerda bardzo dobry twój plan dietetyczny na cały dzień,oczywiście dla tych co za mięsem nie przepadają,u mnie by to wyglądało nieco inaczej wiadomo z mięsem chudym i większym zapotrzebowaniem węgli złożonych ale jak ktoś woli tak to strzał w dziesiątke moim zdaniem

Gość agatka1214
No bo ja nie stosuje narazie tego tylkota nielaczenie

Działaj ostatnie podrygi na rowerze czyli 43km w 1 ;35min a dalej sie zobaczy co z pogodą ale już coraz zimniej. W Sobotę ważenie (po 2 tyg przerwie na wadze) ciekawe czy coś sie zmieni

agata nie polecałabym ci tego linka z babinca co mi podałas lepiej się trzymaj tej tabeli http://www.dietarozdzielna.com/trzygrupy.php wiadomo jak pisze mięso gotowane ,to to samo co smażone ,duszone czy pieczone -grupa białkowa a już surowe mięso typu tatar np, to jest neutralne tu tego nie ma ale wędzone na zimno tez neutralne to samo z rybą gotowana,smażona itd -białko ryba świeża i wędzona na zimno! =neutralna dlatego można jeść sushi :) pomogłam?

agatka1214 dziś napisała: No bo ja nie stosuje narazie tego tylkota nielaczenie gerda odpisała : a ja uważam,że od tego powinnaś tu zacząć rozmowę i to wykluczyć z diety co Ci szkodzi bo tego nie trawisz ,gnije Ci to tamgdzieś w jelitach i zdziwiona, że tyjesz? Deep mam rację???

Deep TY zdrowy chłop jesteś mięso mozesz jeść ! Ja nie powiedziałam ,że nigdy go nie ruszę teraz nie moge to nie jem :) na tej trawie to byś na tym rowerze daleko nie zajechał ;)

Gość agatka1214
Gerda widzialas te linki co Ci wyslalam ? Ja na takim czym bylam czy mozna temu ufac? No i zobacz nabialu zadnego nie moge. I wtedy tez jak bym takjadla to moge kanapke z wedlina . jesli mozrsz to zobacz te linki

aga podaj jeszcze raz plisss te linki bo nie ogarniam ,odpisuje Ci cały czas na ten link babiniec kanapke z wędzoną na zimno kiełbasą możesz