Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina28350

pulsowanie w brzuchu

Polecane posty

Gość nina28350

Od wczoraj nad pępkiem okolo 10cm, pulsuje mi brzuch. Jak przycisnę dlon w tym miejscu to nawet dlon widocznie się porusza w rytmie pulsu. Czy to normalne? Jestem średniej masy ciała, bardziej przy kości niż szczulpa.

Gość gośćmjj
wyczuwasz puls po prostu... tam idzie aorta.. to normalne.

Gość gość
Nikt nie wie czy powinnam zgłosić sie do lekarza, czy to normalne?

Gość gośća
A aorta nie idzie przy kręgosłupie?

Gość gośćnh6
jezuuu przecież odpisałam że normalne :) odczuwasz swój puls, tam przebiega aorta gł.

Gość gośćhy6
obejrzyj dokładnie atlas z anatomii :) to pulsowanie w brzuchu jest normalne, chociaz fakt ze zwykle jest niewyczuwalne, w sumie dobrym pomysłem jest zmierzenie cisnienia+puls i napisz ile wyjdzie, a bicie serca tez mocno odczuwasz?

Gość gośća
Bicie serca jest dużo mniej wyczuwalne u mnie. Nie mam cisnieniomierza niestety. Szczególnie jak leże na brzuchu to czuje to pulsowanie.

Gość gość
ja tak samo :) jak leże na brzuchu a jak leże na plecach to czasem aż brzuch mi podskakuje oO ;) tylko ze ja mam dodatkowo problemy z sercem od nerwicy, dlatego pytałam Cie o puls i ciśnienie, warto sprawdzić :)

Gość gośća
Chyba po prostu przejdę sie do lekarza. Mi tez tak podskakuje brzuch delikatnie. Czytałam na jakiejś stronie ze u chudych osob tak może być, ale ja chuda nie jestem:p

Gość gość
to normalne, też tak mam u szczupłych osób jest to bardziej wyczuwalne ja gdy położę się na plecach i wstrzymam oddech to widzę jak mi śmiesznie podskakuje kolczyk w pępku :-)