Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaką przyjacielską rasę psa wybrać?

Polecane posty

Gość gość

Chcemy kupić psa. Zależy nam na takim, który odnajdzie się w mieszkaniu w niskim bloku (mieszkanie ma 70 metrów kwadratowych), będzie lubił długie spacery i bieganie z nami na nieduże dystanse (do 7 km). Ważne żeby miał krótką sierść i był bardzo przyjacielski do ludzi. Tylko nie polecajcie beagle!

Gość gość
labrador?

Gość gość
corgi :D i wbrew pozorom na te ich krótkie łapki, kochają długie spacery, to bardzo aktywna rasa, kochająca ludzi i dzieci :)

Gość gość
a corgi to nie są owczarki? przecież większość owczarków to psy stróżujące, powinny być zatem trochę nieufne wobec ludzi i z tą przyjacielskością może być różnie. kupcie sobie cavaliera, one są przyjazne, ale nie wiem czy mogą biegać

Gość gość
cavalier i shih tzu mają długą sierść....ja polecam labradora, weźcie suczkę to nie będzie za duża, są energiczne, przyjazne i lubią biegać! pamiętajcie że z tym bieganiem trzeba poczekać aż pies urośnie!

Gość gość
a może weź po prostu jakiegoś wielorasowca - kundelka ze schroniska, czy od razu musi być rasowy?

Gość gość
Chcę rasowego psa, rasy uznawanej za super przyjacielską. Chcę mieć pewność, że ten pies będzie miał taki a nie inny charakter i wygląd, chcę poznać rodziców szczeniaka no i zobaczyć w jakich warunkach się wychowuje :) a labradory nie są dość dużą rasą?

Gość gość
nie, corgi są naprawdę inne :) ale tak szczerze ci powiem, niezależnie od rasy jaką wybierzesz, sporo też zależy od samego właściciela, a co do labradora, to przecież duże psy x.X suczki też nie są specjalnie małe... ale fakt,******iwe są :)

Gość gość
labradory mają smutny wyraz "twarzy" takie opadające powieki, ich wygląd jest przygnębiający, jakby działa się im jakaś krzywda, poza tym nie mają umiaru w jedzeniu, trzeba bardzo pilnować by na spacerach nie zjadały wszelkiego paskudztwa, potrafią wygrzebywać z ziemi czy spod śniegu mają tendencję do tycia bardzo się ślinią, zostawiają duże ślady wilgoci na podłodze

sama mam cavaliera, ale musiałabyś się jednak przekonać do sierści..długa. w zamian za to zyskasz najbardziej kochane przyjacielskie zwierze, które będzie Ci chciało we wszystkim towarzyszyć i wszędzie.

Gość gość
Amtaf

Gość gość
Jakie labradory ! Bokser to coś ponad psami .Bokser iteligencja przebija zwykle psy .Kto raz mial boksera innej rasy nie będzie już chciał .Zakochany do szalenstwa w calej rodzinie .Bokser czuje się czlonkiem rodziny

Gość gość
boksery są spoko, ale tak jak jedna mądra osoba Ci radziła, najlepiej weź pieska ze schroniska, one są najbardziej przyjazne 😍 ja mam takiego, a jest do tego tak piękny , że przez 10 miesięcy jego szczeniactwa ciągle pytano mnie jaka to rasa, jest piękny, mądry wspaniały, ale jeśli jesteś snobką to potrzebujesz czegoś co cię dowartościuje i wywal ile kasy chcesz na jakiego psa chcesz :O

Gość gość
a ja z kolei wzięłam ze schroniska psa i jest tragiczny. Wszystkiego się boi i reaguje agresją, nienawidzi dzieci i mężczyzn, każdego gościa w domu oszczekuje i za nic nie da się dotknąć, nawet gdy ktoś go przekonuje jedzeniem. Mnie kocha całym sobą, ale na pewno nie jest to przyjacielski pies. Wzięłam go jak miał 8 miesięcy i dużo pracowałam nad tym, żeby w ogóle nad nim zapanować. Miałam wiele chwil zwątpienia i chciałam go oddać z powrotem, ale się nie poddałam. Warto jednak dobrze przemyślec tą decyzję, ja wzięłam psa nie zastanawiając się nad tym, że może wykazywać tak silne problemy jak mój. Kosztował mnie więcej niż rasowy pies, bo musiałam prosić o pomoc behawiorystę i szkoleniowca.

Gość gość
A wiecie co to za rasa psa z pierwszej milosci? Ten pies z wadlewa od tej dziewczyny

Gość gość
oho, widzę, że już przyleciała jakaś lampucera co to innych ocenia po tym jakiego psa maja w domu. ogarnij kobieto ze niektorzy ludzie chca wiedziec skad pochodzi ich pies i ze wbrew pozorom ma ogromne znaczenie po jakich jest rodzicach. nikt ci nie broni przygarniac psow ze schroniska, ale skoro ci ludzie chca przyjacielskiego krotkowlosego psa, ktory lubi ruch to po co na sile maja szukac po schroniskach skoro maja konkretne wymagania? pomijajac fakt, ze nie wiesz jaki jest pies ze schroniska i to ze w nim zachowuje sie fajnie nie oznacza ze nie ma jakichs jazd typu rzucanie sie na przechodniow na spacerze albo nienawisc do innych psow. mój brat przygarnal pieknego owczarka, ktory w schronisku akceptowal inne psy, a u niego pokazal swoje prawdziwe oblicze i po uplywie okresu adaptacji (plus minus 2 tygodnie) zaczal atakowac wszystkie mniejsze ode siebie psy

Gość prawictwo pospolite 125
OWczarek SZkocki Buldog francuski

Gość gość
Można wziąść boksera z fundacji Boksery w Potrzebie .My mamy od nich kochana suczkę .Codziennie maja kilkanascie bokserkow do adopcji .Nieszczesniki czekają na dom

Gość gość
niewielki,******iwy, krótkowłosy piesek? hmm może Basenji? zrób sobie test na rasę dla ciebie http://www.podajlape.pl/dogselector.php i będziesz wiedziała co ci wyjdzie :D też polecałabym corgie bo one są super przyjazne i bystre, tyle że kłacza cały rok :( lubią ******corgie to nie jest kanapowiec!!! krótkowłose są rasy mysliwskie/gończe ale takie średnio przyjazne dla obcych zwierząt.

Gość gość
nie wiem czemu ale wygwiazdkowało mi słowo: r u c h :D

Gość gość
o i jeszcze Boston Terrier!

Gość gość
Myślę, że labrador albo golden :) Te wydają mi się najbardziej przyjazne :) ale trzeba przy tych z długą sierśćią pamiętać o prawidłowej higienie i częśtych kapielach . Ja swojego Biszkopta musze kąpać w salonie dla psów (http://www.fryzjerpieskow.pl/)., bo w domu ucieka mi z wanny.

Gość gość
To akurat mało inteligentne psy i ciężko utrzymać przy tych psach czystość w domu .Lepszy pies z krótką sierscia np bokser , rotweiler lub buldog angielski lub francuski .

Gość gość
Boston terier jest super. I bardziej *****iwy od buldoga francuskiego :)

Gość gość
Bulterierki są wybiegane i bardzo aktywne, więc rozważ tę opcję :) A chcesz wziąć ze schroniska czy z hodowli? Bo w kwestii tego gatunku to polecam Ci hodowlę http://chimerabulls.pl/ Słyszałam bardzo dobre opinie i moja przyjaciółka ma stamtąd pieska.

Gość gość
jack russel

mialam doga niemieckiego zakochasz sie w tych pieskich ogromnych oczach ta rasa nie nadaje sie do budy ale tylko i wylacznie do mieszkania no i dlugie nogi - uwielbiaja biegac (przynajmniej moja ) i sa niesamowicie inteligentne i kochane

Gość gość
Ja mam labradora ale nie polecam nie doświadczonym ludziom :) Fajne są goldeny ale mają długą sierść. Mopsy są cudne, buldogi francuskie, maltańczyki :) A także boksery i dogi niemieckie, nowofunlandy-ale to też długowłosy. Ogólnie nie ma się co kierować słowami przyjacielska rasa, bo każdy pies może być przyjacielski i każdemu psu może coś odbić :)