Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy też tak macie, że kupujecie produkt polski jeśli tylko możecie?

Polecane posty

Gość gość

robiąc zakupy? (no chyba, że czegoś nie ma to wtedy dowolnie), ja się nauczyłam tak z kosmetykami, herbatami ziołowymi, żywnością, dużą częścią toreb, obuwia, sprzętami gospodarstwa domowego, bielizną, odzieżą

zawsze zwracam uwagę na info z opakowań i kody kreskowe, jeśli tylko mam wybór biorę te wyprodukowane w PL i z 590 na początku (choć zdarzają się produkty z tym kodem wyprodukowane poza Po/lską, ale to wyjątki) l poza tym staram się wiedzieć, które firmy/marki są po/lskie lub z dominujacym kapitałem po/lskim i te wybieram l produkty żywnościowe, warzywa owoce, chemie itp. kupuje tylko na targowiskach, albo na tzw. "hurcie" - to takie miejsce u mnie w Byd/go/szczy, gdzie na wielkim placu jest kilkadziesiąt małych hurtowni w formie jakby duzych "kiosków", część placu zajmują okoliczni rolnicy i sprzedają różne rzeczy prosto z samochodów, bez żadnych kas fiskalnych i innego badziewia :D l polecam wszystkim :)

Gość gość
nie kupuje polskiego szajsu. w 99% to ohydne podróby nie mające unijnych norm.

szajs to ty masz między lewym uchem a prawym uchem 🖐️

Gość gość
nie. zresztą zależy co kupuję. Kosmetyki np lepsze są zagraniczne. Np profesjonalne farby do włosów- jest dużo polskich firm produkujących profesjonalne farby do włosów i szału nie robią, a np włoską farbę, nawet mało znaną można brać w ciemno i będzie genialna. Tak samo z wieloma innymi produktami typu makaron, sery, niektóre słodycze i wiele innych- po prostu nie jesteśmy z tego słynni. co nie znaczy, że unikam polskich produktów- jak mówiłam zależy co

Gość gość
Czemu w70B hejtujesz wpis ktory jest z odmiennym pogladem niz Twoj? Typowa Polaczkowosc-kto nie z nami, ten przeciw nam-jestes bardzo ograniczonym czlowiekiem

Gość gość
ja też unikam polskich produktów, z polskich to ja tylko wędliny uznaje, bo mamy najlepsze na świecie i każdy się zachwala ich smakiem :) A reszta, np głównie chemia mamy jednak szajs, mimo iż niby ten sam produkt, ale nic bardziej mylnego, a mam porównanie, bo to co kupuje, kupuje w DE, ciuchy też wolę z UK, tak jak kosmetyki, duużo lepsza jakość, kto nie próbował, ten po prostu nie wie :)

Gość gość
Oj, nie zesrajcie się z tym ''patriotyzmem''. Skoro jesteście takimi patriotami, to idźcie pod PKW i zaprotestujcie przeciwko sfałszowanym wyborom.

Gość gość
Z kosmetykami jest średnio... Z ciuchami jest już trochę lepiej, nawet ostatnio znalazłam firmę bieliźniarską - Alles, rewelacyjne staniki i w dodatku polskie ;)

Ciekawe, ze Amerykanom, Francuzom WOLNO byc patriotami, a Polakom nie. Autorko, tez staram siè kupowac polskie produkty, niektóre nawet drozsze, ale polskie nie chińskie, np. 2 tygodnie temu kupiłam garnki do indukcji firmy Galicja.Swietne! Tej samej firmy kupilam metalowe akcesoria kuchenne i lazienkowe. Kupujè w 90% polską zywnosc. Kosmetyki wybiórczo, np. tylko polskie kremy(wg mnie najlepsze), żel do mycia Biały Jeleń, wszystko! z firmy Ziaja. Polska znakomita posciel, rèczniki. Ostatnio kupowałam polskie panele, gres na podlogè, glazurè, sanitariaty. Super meble łazienkowe Elita. Dzièki kupowaniu polskich produktów, ludzie mają pracè.

A znacie firmè bielizniarską, polską, La Marru?Szyje na Zachód, i rzadko cos od nich mozna kupic w polskich sklepach.

A znacie firmè bielizniarską, polską, La Marru?Szyje na Zachód, i rzadko cos od nich mozna kupic w polskich sklepach.

Gość gość
kupuje prdukty LEPSZE I TANSZE - jesli polskie spelniaja te zalozenia, to jak najbardziej. Na pewno zdrowze i swiezsze sa nasze warzywa i owoceA takze inne produkty zywnosciowe , ktorych nie trzaba konserwowac w transporcie. Polskie kosmetykinp Jaoanna czy Ziaja zdecydowanie nie ustepuja zagranicznym, a tansze owiele, . Sieciówka Reserved nie jest gorsza od Zary. Kupuje owoce, warzywa,, mieso i wedliny. Sa dobre polskie firmy np Nortex, Wólczanka, Próchnij ,Ryłko, Solar ,Morliny- ,wiec warto kupowac.

wiekszosc tak zachwalanych przez was kosmetykow zagranicznych to nic innego niz trucizna w postaci SLS i roznego badziewia poczytajcie sobie o polskich kosmetykach firmy sylveco to samo sie tyczy jedzenia gdzie nie pojde chca mi wcisnac pomidory koktajlowe z hiszpanii ktore nie maja smaku a ja chce zjesc nasze polskie i musze szukac we wlasnym kraju kpina szkoda gadac dlatego takie jest badziewie w tym panstwie

Gość gość
Ja kupuję polskie produkty, zeby wspierac nasz rynek :-)

Przez długie lata zajmowałem się sprzedażą i mogę spokojnie stwierdzić, że duża część produktów opisywanych, jako polskie nie zostało ani w Polsce wyprodukowanych, ani przez firmy z polskim kapitałem :(.