Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejna przyszla mama

bakterie w moczu, co dalej?

Polecane posty

Gość kolejna przyszla mama

Jestem w 12 tygodniu ciąży. W badaniach wyszło mi, że mam bakterie w moczy ponad dwukrotną normę. Niestety chodzilam do ginekologa, z którym wszystko da się załatwic przez stronę kliniki, czyli zamówić receptę, zamówić skierowanie i otrzymac komentarz do wyników. Lekarz w komentarzu napisał, że wyniki badań w normie i nie ma potrzeby dalszych konsultacji. A jednak wyniki nie sa w normie i się boję, ze coś będzie nie tak. To moja pierwsza ciąża więc stres jest podwojny. Moje pytanie do innych mam, które mialy podobny problem: czy z tymi wynikami wybrac się do innego ginekologa czy wystarczy do lekarza pierwszego kontaktu?

Gość marisza111
pij więcej wody i jedz żurawinę, mnie pomogło - a zaszkodzić nie może

Gość gość
ja mam podobnie, jestem w 26tc. Też mam sporo bakterii i tez lekarz powiedzial ze jest wszystko ok.........ja jednak sie martwie, pije duuuzo wody i soku z zurawin, narazie nic nie pamaga:( Poza tym nie mam zadnych innych objawow typu pieczenie

Gość gość
Jak nie ma białka i pieczenia to nie ma czym się przejmować, duzi.pić i brać żurawinę. W ciąży to norma

Gość gość
mi lekarz powiedzial ze 99% kobiet w ciazy ma bakterie w moczu i to nie jest powod do niepokoju

Gość gość
tylko ze ja mam bialko w moczu...

Gość gość
i mimo to lekarz uwaza ze w ciazy to normalne i nie leczy tego:( boje sie ze moze sie z tego zrobic zapalenie jakies ktore moze zagrozic dziecku:(

Gość gość
ja w ciązy miałam bakterie ale miałam też zły wynik moczu ogólnego ,jakie masz wyniki ogólnego ? bo jak ogólne wyszło dobrze to nie ma co się martwić

Gość gość
to były badania ogólen czy posiew? bo chyba źle zrozumiałam ,masz leukocyty w moczu?

Gość gość
leukocyty i erytrocyty

Gość gość
ile czego masz? chyba zle odczytujesz wyniki, jest wypisane wszystko co mozesz miec a obok wartosci, skoro lekarz mowi ze ok to jest ok

Gość gość
ja z kolei biorę pregnofer uro. przed ciąża miałam problemy z pęcherzem więc teraz chcę ich uniknąć. odpowiednia dawka żurawiny i ekstrakt z owoców kolendry są w tym świetne.

Gość gość
no wlasnie, ile pic tej zurawiny? ja mam 100%sok i pije go 2-3 razy dziennie rozrabiajac z woda w szklance (soku tak na dnie ok 1-2cm)

Gość gość
pij takze olejek z oregano 4 krople z olejem jadalnym np budwigowym ale on musi byc przechowywany w lodówce