Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda len

Mamy rodzące w styczniu 2015

Polecane posty

Gość Monia___
U nas na brzusio podzialal probiotyk w kropelkach mała cały dzień spała! Anioł. Teraz troche ma problem ze spaniem ale nie dziwie się skoro tak ładnie spała :)

Gość gość
U mnie właśnie karmienie :)

Gość gość
Edi zaparz sobie delikatna miete. Delikatnie stopuje laktacje i podziala lagodzaco na brzuszek dziecka- sprawdzone na 4 wlasnych dzieci polecam

Gość edi1212
Dziewczyny jakos dajemy rade z moja Eliza:) wieczorem byla tak wymeczona ze przespala 5godzin! W nocy niestety nie mogla znow zrobic kupki I znow meczylysmy sie druga czesc nocy.. Ale w koncu o 6 rano udalo sie. Nie wiem czy mozemy juz cos stosowac na bol brzucha bo mamy dopiero 13 dni. Dzis bedzie polozna to zapytam. Pozdrawiam I dziekuje Wam za rady:)

Gość edi1212
Dziekuje gosciu :)

Gość edi1212
Madziu jak tam u Ciebie? Zmeczona bardzo? Pozdrawiam

Edi od 2 tygodnia życia możesz stosować herbatke koperkowa lub rumiankowa z rossmanna. Ta koperkowa ma nie tylko koperek i u mnie sie sprawdza. A probiotyki mozesz od urodzenia podawac. U mnie na razie probiotyk na kupke to nr 1. I masowanie brzuszka ciepla butelka z woda przez body tez rewelacja. Dziecko śpi jak zaczarowane. Purta sobie czasem i steka ale już nie krzyczy jak przez oatatnie kilka dni co mnie już z równowagi wyprowadzało :P

Gość Magda len
Dzień dobry Mamuśki ;-) zaraz mnie podłączają pod kroplówkę ;-) Edi nie jestem zmęczona w ogóle, dobrze mi tu nawet. Stresuję się, że kroplówka nie zadziała i tego, że zadziała też Teraz się już boję wszystkiego :-D Jak tak sobie czytam to super macie te kruszynki i chcę już do Was dołączć ;-)

Madzia jeśli będziesz na siłach daj znać kiedy się zacznie. Trzymam kciuki, Amelka też trzyma :) póki co chwile pospie póki jędza śpi (Amelka dostała nowe przezwisko bo ciągle marudzi i nic jej sie nie podoba:P) Poza tym mam focha na nia bo mi obsikala kołdrę, wredna Jędza :( i tak ją kocham :)

Gość Aguśka1234
:) jesteśmy z Tobą Madziu :)

Gość Dariaaa24
Monia, moja Asia juz nie raz tak zrobila,ze mnie obsiusiała albo kupka na mnie poleciała, ale to są, jak ja to mówie "prezenty dla mamusi" :) a dziewczyny co ze słodyczami przy karmieniu? wystrzegacie sie?:)

Gość Dariaaa24
Madzia, bedzie dobrze! czekamy na wieści! :) a ja sie zbieram z Malutką na spacer, milego dnia mamusie :*:) i Brzuchatki tez ;)

Gość gość
Ja jem biszkopty, sucharki podjadam, bo głodna wiecznie jestem. Tylko 1 lub 2 wafelki.

Gość gość
Martula a jak sprawy u ciebie? Dawno nie pisalas chyba juz jestes po

Dziewczyny ratunku! chyba zaczyna nam się jakieś katarzysko wstrętne. Co mogę podać trzy-tygodniowemu dziecku? Wiem, że wodę morską, ale czy mogę jeszcze jakoś jej ulżyć?

Gość gość
Odciagnij qudzieline frida pozniej uzyj wody morskiej zeby nawilzyc sluzowke i znow frida.

Gość MamaDwochCoreczek
Witajcie :) Mozna sie przylaczyc bo w sumie zaczelam czytac Was i pisac a odzewu nie ma. Edi moze sciagaj troszke na poczatku za nim Malutka przystawisz, moze sie denerwuje ze tak duzo jest . Kup Windi taki aspuratordo dupci. Pomize doraznie bo krople to musza sie wchlonac najpierw zeby zadzialaly. A moze cos jesz ciezkiego? Magda len trzymam kciuki za Twoj porod!

Dzięki za rady, mąż już wysłany do apteki. :) MamoDwochCoreczek, nie lubię wypowiadać się w imieniu ogółu, ale myślę, że dziewczyny nie będą miały nic przeciwko, zatem mówię: witaj! :)

Gość gość karolina29
Morciek nie wiem czy tak robisz ale mi Polozna mówiła ze codziennie podczas toalety rannej i wieczornej jaka robisz maluszkowi powinno sie psiknął woda morska do nosa zeby nawilżyć śluzówki . A wogole jak twój kryzys laktacyjny? Przechodzi? Bo u mnie chyba nic z tego nie wyjdzie i przejdę całkowicie na mm - no i muszę kupić podgrzewacz do but bo mnie krew zalewa z tym podgrzewaniem a pózniej schladzaniem. Dziewczyny ile na dobę śpią wasze dzieciaczki bo mam wrażenie ze moja przesypia cały dzien i cała noc tylko je i spi- muszę pilnować godzin karmienia bo ona nawet na jedzenie sie nie budzi swobodę dobudzić ja to jest sztuka - hmmm martwię sie tym Aaaa witaj mamo :-)

Ja jem ciasta i czasami nawet czekoladę. Przynajmniej na razie bez konsekwencji. Madzia, bądź dzielna i trzymaj się! Dziewczyny, jak wychodzicie na dwór, to najpierw dobrze nakarmiacie? Jak to u Was jest? Ja byłam wczoraj 1 raz na spacerze 10 min, dziś już 20 min. Wczoraj spał po tym 1h, dziś ledwie pół h i już marudzi o cyca. Ja dopiero jem śniadanie :-( chciałam się jeszcze umyć... Może mi pozwoli.

Karolina29, ale masz dobrze, ze Ci tyle spi, moja znow dzis nie chce spac, ale kupke przynajmniej zrobiła 2 razy wiec z brzuszkiem chyba ok. Ja czasm podjem jakies ciasteczko. Mamo dwóch córeczek nie jem niczego ciezkostrawnego. Witamy na forum! :)

A odnosnie nadmiaru pokarmu u mnie i karmienia dziecka to pani od latacji mowiła co innego, a dzis polozna mowiła co innego... eh widzicie kazdy ma inną teorie i musze jakos znalezc złoty srodek metodą prób i błędów.

Gość MamaDwochCoreczek
To czuje sie powitana,super :) Edi jak duzo pokarmu w piersi to ciezko Malej pociagnac. Tylko troszke sciagnac. Sprobuj sama zobaczysz co poskutkuje. Ja zaraz ide po corke do przedszkola :)

Dziewczyny, ja trochę z innej beczki. Miała któraś z Was hemoroidy podczas ciąży albo po porodzie?

Gość Magda len
Dziewczyny od 13 mam dopiero.oxy i chodze ale na razie tylko czasem pobolewa jak na okres. Chyba nic z tego nie bedzie :-(

Gość gość karolina29
Moja robi kupkę prawie za każdym razem jak tylko sie budzi wiec średnio jest z 6 kupek, cieszę sie bo to dowód na to ze nie jest odwodniona :-) dziewczyny z tym karmieniem i ta laktacja to jest ogólnie przesrane - wiecie co chyba jakbym urodziła jeszcze raz to może by mi to lepiej poszło a tak to ...... Ogólnie ten strach o maluszka jest straszny, boje sie czy wszystko robię dobrze czy jest napędzona czy jest zdrowa i wogole czy czasem nieświadomie nie zrobię jej krzywdy, gdzie tam stres ciążowy? A ja głupia myślałam ze tamto to był stres ...... To jednak prawda ze życie po urodzeniu sie zmienia i priorytety tez sie zmieniają

Gość gość
U mnie to bóle jak na okres były, więc może się coś zaczyna :)

Gość gość karolina29
A tak z innej beczki czy duzo macie ubranek dla maluszków, bo ja juz widze ze totalnie przesadziłam i części nawet nie ma szans żebym ubrała :p juz nie mówiąc ze cześć na starcie była za mała :p a teraz znów sa wyprzedaże i nie mogę sie opanować i nadal kupuje - chyba muszę zablokować internet :p bo kupuje juz na przyszła zimę hehe :p

Gość gość
Kasisi u mnie po 3 tyg jakiś dyskomfort. Chyba hemoroidy. Podobno to normalne. Może samo zniknąć, ale lepiej nie czekać i leczyć.

Gość gość karolina29
Nie kasisi ja nie miałam, ale mam do ciebie pytanko bo ty dokarmiasz maluszka mm prosze napisz mi jak to u ciebie wyglada i ile ml przygotowujesz no i jakie mleko podajesz?