Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda len

Mamy rodzące w styczniu 2015

Polecane posty

Gość gość
Ale mi chodziło o to jak kazali karmić. I czytałam, że karmi się na żądanie i tak samo w szpitalu mi mówili. Nie obrażaj jak sama nie wiesz co miałam na myśli. Mój mały też cały czas przy cycu, bo tak kazali. Każdy tutaj inaczej. Daria chyba masz rację i trzeba jakoś wydzielić :)

Bo my niedoswiadczone mamy myslimy ze dziecko jak placze to albo glodne albo obsrane. A prawda jest taka ze moze bolec brzuszek, moze byc niewygodnie, moze pielucha uwierac albo metka, moze sie nudzic, moze chce sie pic a nie jesc, nigdy nie wiadomo. Mi polozna w szpitalu uswiadomila ze to ze dziecko placze nie oznacza zawsze ze jest glodne. Kazala mi wsadzic mlodej palec do buzi 5 minut i zasnela. Teraz od kad jej podaje probiotyk i espumissan po 10 kropelek przed kazdym karmieniem 4-5 razy dziennie jest rewelacja

Gość gość
Zapraszam na niedzielny relaks z blogiem: www.MartynaG.pl świat mamy i dziecka

Gość gość
Tylko mój co chwilę szuka cyca. Chociaż już ma miesiąc i zaczyna trochę inaczej się zachowywać. Więcej ogląda świat :) już czasem i wystarczy jak tata weźmie na rączki.

Gość gość
Jak Wasi faceci wytrzymują bez sexu?

Gość gość
Mój liczy dni ile jeszcze zostało?

U nas troche lepiej. Espumisan zaczął działać. Na razie mm nie podaje chociaż noce jeszcze są kiepskie, ale widze poprawe. Madzia jak tam u Ciebie? Co słychać ? Pozdrawiam

Gość Magda len
Czesc dziewczyny. Dzisiaj 3 kroplowka, ale pierwszy raz podlaczona tak jak powinna. Dzisiaj juz polozne zmienily taktyke i probuja mi wmowic ze mam termin na polowe lutego, nie wiem skad im sie to wzielo, bo mnie jedna zapytala kiedy poczulam pierwsze ruchy mowie jej, ze takie swiadome kiedy mialam pewnosc to poczatek wrzesnia a ona "aaa to termin na polowe lutego" paranoja.. Jutro bedzie ordynator i zapytam ostro co konkretnie planuje

Gość gość
Madzia uważaj na siebie i maleństwo. Żebyś nie miała zielonych wód, bo dziecko może się zatruć. Martwię się o Was. Nie daj się, pytaj i pytaj ich jak masz wątpliwości.

Gość MamaDwochCoreczek
Magda len ja tez sie martwie o Was! Moze niech maz,chlopak idzie do ordynatora na meska rozmowe. Jakby lekcewazyli sobie!!! Ile mozna czekac. Polozne to niech sie nie madrza!!! Piore ubranka Ali. Pralyscie rozek ten usztywniany kokosem? Boje sie czy sie nie zapsuje po praniu... Edi ciesze sie ze nocki lepsze :)

Kurcze Madzia co za ludzie tam pracuja? Strasznie Ci wspolczuje

Gość gość karolina29
Madzia ..... Ja tez sie boje, może zacznij mowić na obchodzie codziennie ze słabo czujesz ruchy - mi tak kazały mowić położne jak byłam po terminie a byłam kilka dni zaledwie (2-3) niby ciaza fizjologiczna trwa do 42 tyg ale po co czekac i sie martwić zwłaszcza ze malutka rośnie i nie nie bedzie wcale łatwiej urodzic ..... Powodzenia trzymajcie sie cieplutko dziewczynki :-)

Gość gość Karolina 29
Co do seksu to mojego nawet nie mogę dotknąć zż bardzo bo juz sie zapala hihi :p haha jeszcze troszkę

Gość Magda len
Dziewczynki dzis dostalam w koncu normalnie kroplowke (doswiadczona polozna) i pod koniec zaczely mnie lapac skurcze od razu co 4 minuty, sa coraz gorsze i sa to bole krzyzowe, ale odlaczyli mnie teraz bo sie skonczyla i jest mozliwosc, ze mi przejdzie a w nocy samo wroci. Tak czy siak do jutra urodze. Rozwarcie sie robi, szyjki juz nie ma i jest skierowana juz centralnie w kanal. boli.

Gość Aguśka1234
Trzymaj się Madzia :)

Gość MoniA_28
Madziu trzymam kciuki :*

Gość gość karolina29
To do boju Madzia :-) trzymamy kciuki z Marysia :-)

Gość MamaDwochCoreczek
Magda len trzymaj sie Kochana. Za chwile bedziesz miala core przy sobie!!!!

Madzia! Jestem podekscytowana chyba bardziej niz Ty :D bo jak ja rodziłam to byłam jak oaza spokoju. Zero podniecenia, radości nerwów, nic a nic... trzymajcie się mocno! Czekamy na Was :*

Gość Magda len
Dziekuje kochane :-* Dalej mam skurcze, ale od odlaczenia kroplowki sa mniej bolesne i krotkie, ale nawet czesto, bo np. 2 skurcze co dwie minuty i kolejne dwa co 4 i tak w kolko, ale siedze sobie w swojej sali i smiejemy sie z kolezanka, ktora tez czeka i jem pomarancze, wiec obawiam sie, ze zaraz mi przejdzie. Mowia mi, ze nawet jak mi przejdzie to szybko wroci.. No zobaczymy ;-) bede pisac :-*

Madzia ja tez miałam bóle krzyżowe. Dasz rade! Trzymaj sie i powodzenia! :)

Gość Magda len
To są już chyba krzyzowo- brzuszne, bo najpierw przychodzi ból w krzyżu a potem od razu w podbrzuszu i biodra i tak trzyma. Mam skurcze co 3 minuty, ale nie są tak bolesne jak te z oxy i jutro dostanę rano nową kroplówke i powiedzieli mi, że pójdzie jak tornado ;-) ale powiem Wam, ze wolałabym żeby od razu mnie wzięło do końca, bo teraz po tych "silnych bólach" jak mi przechodzi to ja się boję jutra, bo wiem jak to boli a to był dopiero początek...

Gość Magda len
Monia ja byłam podekscytowana jak odszedł mi nagle czop, ale teraz czuję strach, bo skurcze mijają, a jutro z rana oxy i podobno ruszy od razu, tylko z jakim bólem...

Nie bój się. Mi też mówili, jak początkowe skurcze łamały mnie wpół, że dopiero się zaczyna. A potem nie odczułam zupełnie tego, że późniejsze skurcze były bardziej dokuczliwe.

Gość Magda len
Morciek trochę mnie uspokoiłaś, mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. Najgorsza główka co ??:-( ta dziewczyna dzisiaj tak okropnie wrzeszczała kiedy główka się pchała... Tak bardzo się boję, bardzo.

Gość gość
Jak główka wyjdzie to już odrazu dzieciaczek. Sama nie wierzyłam, że już po wszystkim. Momentalnie ból przeszedł. Tylko trochę było czuć szycie.

Madzia, głowa do góry! Wiem, że łatwo się mówi ale postaraj się o tym nie myśleć, tak będzie Ci łatwiej. Myśl o tym, że to jest naturalna kolej rzeczy, będzie dzidzia ;-) Taka ryfa, że słyszałaś te wszystkie porody... Myśl o zdrowiu Twoim i małej, resztę zostaw daleko w tyle. Jak będzie możliwość bierzesz znieczulenie? Trzymaj się :-)

Madzia jak bedziesz miała ochote krzyczeć to krzycz, ja też troche krzyczałam bo było mi w tedy lepiej, a polozna mowiła,zeby nie krzyczec bo w tedy trace niepotrzebnie siły, a mi sie wydaje,ze mi to pomogło. Ogolnie jak zaczełam przec to juz w tedy byłam szczesliwsza bo wiedziałam,ze juz za chwile zobacze mojego Skarba i tylko o tym myslałam, tylko to sie liczyło:)