Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kilku dni gorączka ok 38 stopni i katar co to może być

Polecane posty

Gość gość

dziś po po południu jadę do pediatry ale tak pytam bo nie wiem na co się przygotować. w nocy z czwartku na piatek dostała gorączkę tak ok 38 stopni i taki stan utrzymuje się do dziś. Wiadomo w ciągu dnia spada w na popołudnie i w nocy wychodzi tak nie więcej niż 38,3. z innych objawów tylko katar. Oprócz tego córka ma energię, apetyt i dobry humor. Nie jechałam wcześniej do pediatry bo nie chciałam od razu paniki robić ale ten stan trwa za długo. córka ma 2,5 roku

Gość gość
A katar wodnisty czy żółty?

Gość gość
żółty, na pewno nie wodnisty

Gość gość
Może to po prostu najzwyczajniejsze w świecie przeziębienie i nie ma co panikować. Jeśli nie ma innych objawów.

Gość gość
nie, innych objawów nie ma. Nie pokoi mnie tylko to, że ta goraczka utrzymuje się tak długo. I córcia troszkę charczy ale to chyba normalne jeśli katar spływa jej do gardła

Gość gość
Moja lekarka twierdzi, że jak choroba zaczyna się od wodnistego kataru to na pewno wirus, zielony czy żółty to już może być bakteryjne.

Gość gość
u mojej córki od razu pojawił się żółty

Gość gość
Jeżeli zielony lub żółty to zapalenie zatok. Z takim zapaleniem związana jest też zwykle wysoka temperatura. Nie lekceważ sprawy, jest to bardziej poważne, niż może się wydawać.

Gość gość
Być może jakaś infekcja zatok. Tylko organizm dziecka dzielnie walczy z zarazą- stąd powracające gorączki i żadnych nowych objawów. Ale dobrze, ze jedziesz do lekarza. Po tylu dniach tej "walki" warto dziecku pomóc.

Gość gość
charczy ?> uciekaj do lekarza , panuje zapalenie oskrzeli i płuc

Gość gość
własnie, że nasłuchałam się o tym zapaleniu płuc i oskrzeli i przez to postanowiłam udać się do pediatry. Myslę że lepiej umówić się prywatnie niż na nfz

Gość gość
A dlaczego lepiej prywatnie? Ja tam mam fajnego pediatrę na NFZ i nie zamieniłabym go na prywatnego. Kiedyś korzystałam z usług prywatnych i tak naprawdę tylko z jednego byłam zadowolona- a przerobiłam kilku.