Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu mamy, które miały cc z powodu nieprawidłowej budowy miednicy?

Polecane posty

Gość gość

J.w.

Gość gość
ja mam za wąską miednicę i miałam dwa razy cc, ale wąskie biodra to chyba nie jest "nieprawidłowa budowa"

Gość gość
A ja mam właśnie bardzo wąskie biodra, a oprócz tego krzywą miednicę. Ginekolog zmusił mnie do porodu przez cc, powiedział, że on nie weźmie na siebie mojego ewentualnego kalectwa :-o. I zastanawiam się czy w drugiej ciąży mam szansę na poród naturalny

Gość gość
ginekolog wiedział co robi- oni naprawdę nie są tacy chętni do cc bez powodu. chcesz urodzić niedotlenione uposledzone dziecko i pouszczać mocz i kał do końca zycia w imię rodzenia naturalnie czy co..

Gość gość
miałam cc z powodu zwężonej miednicy, tyle że u mnie istnieje możliwość naturalnego porodu o ile dziecko jest małe czyli tak do 3300, niestety córa miała 4 kg, i musiała być cc i nie rozumiem cię autorko przecież dziecko przy za wąskiej miednicy może się zablokować i udusić a w najlepszym przypadku urodzić się niedotlenione i niepełnosprawność do końca życia lekarze cc nie chcą wykonywać więc jak lekarz Cię kieruje to nie dyskutuj z nim

Gość gość
Ja mam problemy z kregoslupem. Myslalam ze TYLKO z kregoslupem. Po porodzie okazalo sie, ze moja moednica nie nadaje sie do porodu sn, no chyba ze dziecka wazacego 2 kg. Musialam chodzic do ortopedy i nosic pas ortopedyczny. Bol niesamowity. Dziecko wymeczone, co najlepsze mierzono moja miednice kilka razy i wychodzila w normie (dolna granica ale norma).

Gość gość
nad czym Ty się zastanawiasz? przecież dziecko musi przejść przez kości miednicy, a kość nie jest elastyczną tkanką, chcesz by się dziecko zaklinowało? do drugiego porodu nie zmieni Ci się budowa, u mnie przy drugiej ciąży się nie pie**przyli nawet z mierzeniem, tylko od razu cc na poród siłami natury po cc jest szansa, np. gdy dziecko było źle ułożone, albo zapętlone w pępowinę, bo takie rzeczy za drugim razem mogą się nie zdarzyć, ale budowa to się przecież nie zmieni