Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anissia

Listonosz

Polecane posty

Gość Anissia

Witajcie. Mam kilka pytań dotyczących listonosza. Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi. 1. Czy listonosz ma obowiązek dostarczyć list polecony do drzwi? (bo mój listonosz podjeżdża pod bramę lub pod dom i trąbi aż ktoś do niego wyjdzie do samochodu i odbierze a jeżeli długo czeka to od razu na dzień dobry wyskakuje z krzykiem czemu tak długo). 2. Paczka nadana i obsłużona przez Pocztex może być dostarczana przez zwykłego listonosza? 3. Czy listonosz może sam brać sobie 'napiwek'? np. ma wypłacić mi 115zł a daje mi 100zł?

Gość gość
zapytaj listonosza Edzia

Gość gość
Wiadomo że listonosz powie na swoją korzyść.

1. Polecony ma dostarczyć danej osobie czyli zazwyczaj do jej miejsca zamieszkania a to że mu się z auta wyjść nie chce i podejść to jego problem 2. tak 3. nie i to kategorycznie nie. coś takiego to zwykła kradzież

Gość gość
Czy ktoś z was ma romans z listonoszem?

Gość gość
co do 2 to czy listonosz ma obowiązek przynieść mi paczkę do domu czy ja muszę ją wyjąc z jego samochodu?

Gość gość
wydaje mi się,że powinien ją dostarczyć sam, ale może lepiej w ustawie to regulującej dopatrywać sie tego typu szczegółów, eh, przypomnieliście mi tym tematem,że musze wymienić skrzynkę na listy :d moja ledwo się trzyma a fajne widziałam tutaj - http://www.makra-met.com.pl/hurt

Gość gość
Twój listonosz to chytra sztuka. A przy okazji cham.

Gość gość
1) Listonosz ma z****** obowiązek dostarczyć list polecony do drzwi. Nie wychodź do niego, albo wyjdź raz i powiedz mu dobitnie, że jak następnym razem nie przyniesie listu jak należy, złożysz skargę na gnoja. Ale sobie ludzi wychowuje na rejonie :O 2) Nie wiem jak w mniejszych miejscowościach roznosi się Pocztexy ale w dużych miastach są od tego kurierzy, nie listonosze. Musiała byś zadzwonić na urząd pocztowy i zapytać. 3) Listonosz nie ma prawa sam sobie odliczać "obrywek", to jest Twoja dobra wola, czy mu dasz parę zł, czy nie. Jak robi to sam, to jak powyżej - skarga do naczelnika i będzie miał pozamiatane.