Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelizarda2015

Rodzące w sierpniu 2015

Polecane posty

Gość atkaa1006
NICK.......WIEK.......REGION.......CIĄŻA.....TERMIN PORODU.......PŁEĆ malinowa mama.....30.... mazowieckie......3......02.08.2015 Ewelizarda2015...26...podkarpackie...1... 04.08.2015 Eszka234....24...małopolskie......2...04.08.2015 Aniasierpien.......31......dolnośląskie....1......07.08 .2015 Jagodaa85......29.....kuj-pom. ..............2......09.08.2015 joka_11............28.........dolnośląskie....2......10 .08.2015 r Angie87........27..........małopolskie ......1.......11.08.2015 Hancik.........30.........łódzkie............3......... 12.08.2015..... chłopiec? Mamamałegobrzdąca……24…..mazowieckie….1….12.08 .2015 Aglo88...26...........mazowieckie...2.......14.08.2015 ewell.........31.............dolnosląskie....2........15 .08.2015 aska2015.........29.......mazowieckie.....4......18.08.20 15 terka........25...........dolnośląskie......1.......20. 08.2015 Modliszka22.....31.....lubelskie.....2...........20.08.20 15 Kataarynkaa...33...kujawsko-pomorskie...2...21.08.2015 elilu.........28..........podkarpacie.......2.........23. 08.2015 martamartika.......28.....opolskie.........2.........23.0 8.2 015 córka usmiech.gif MamaCóreczki...dolnośląskie...2..........24.08.2015 Zoe84............wielkopolskie.......2..............27.08 .2015 CoTyNiePowiesz ....27..... essex.....1....... 30.08.2015 Agata2301.....25.....łódzkie........1........24.08.2015 chłopiec usmiech.gif martamartika.......28.........opolskie.......2..........23.0 8.2015 córcia atkaa1006....27.......mazowieckie...1......27.08.2015 bliżnięta -córcie?

Gość niepolomiczanka
dziewczyny, mam pytanie... zaliczyla ktoras z Was antybiotyki w I trym? bo ja dostalam 2 serie, z czego w 1 ponadstandardowa dawke amoxycyliny. niby dopuszczalne, ale martwie sie...

Gość Hancik
Witam :) Ja zaliczyłam antybiotyk w pierwszym trymestrze. Nie wiedziałam o ciąży jeszcze (a już powinnam o niej wiedzieć). Pokazałam ginowi i powiedział ze bardzo niedobry ten antybiotyk w sensie dla dziecka. Jak narazie badania ok ale siedzi mi to gdzieś z tyłu głowy cały czas :(

Gość r_j
goscterka, jestes? bo ja znowu o tym papa... niestety, co do antybiotyku w ciazy, to nic nie moge sie wypowiedziec.

Gość mama z Bydgoszczy
hej, dołączam :-) termin na 23.08.2015 podobno córeczka ;-) jedną już mam, niespełna 3-letnią. w obecnej ciąży czuję się kiepsko, czekam na ten sierpień z niecierpliwością!

Gość anga26
niepolomiczanka, ja stosowałam nystatyne jakieś 3 serie, ale był to antybiotyk przepisany przez lekarza prowadzącego ciąże wiec o tyle jestem spokojniejsza. niestety czasem bez antybiotyków nie można sie wyleczyć:/

Dziewczyny jest ok krwawienie ustapiłódź. Maleństwo w porządku, leży my i odpoczywamy dziękuję za wsparcie.

Gość Hancik
Martamartika super wieści. Fajnie ze się odezwałaś. Szybkiego powrotu do domu :) Mama z Bydgoszczy witaj. Pisz jak najwięcej :) R_j a Ty czekasz na wyniki testu Papa? Kiedy będziesz miała?

Gość r_j
tak, a w zasadzie już mam, a ze staram się nie czytac głupot w necie, to chciałam taka jasna informacje od goscterki, żeby mieć odniesienie... mam wyniki ok (ale wizyte mam za tydzień) i jestem ciekawa jakie to u niej dla jej lekarza sa ok.

Gość mama z Bydgoszczy
ok :) moja ciąża nie należy do najłatwiejszych... miałam dwa pęcherzyki, z których został jeden z zarodkiem. dwa dni temu miałam brązowe plamienia, dostałam duphaston i nospę. nie bardzo mam kiedy odpocząć, moje starsze dziecko jest ze mną w domu i cały czas coś robię, robimy. 26 lutego jadę do szpitala po wyniki testu PAPPA, przezierność już miałam badaną i wyszło w normie. Martwię się, że skoro tak kiepsko się czuję to coś jest nie tak :( ale może od II trymestru będzie już lepiej... widać już u Was brzuchy? Bo ja już mam całkiem spory, chociaż sama ważę ledwo 53kg :)

Gość Agata2301
martimartika cieszymy sie, ze jest lepiej, dbaj o siebie i maleństwo :) Mamo z Bydgoszczy ja tez nienajlepiej znoszę ciąże, drugi trymestr sie zaczął i żadnej poprawy :/ Mdłości non stop... A jeśli chodzi o brzuszek to jeszcze u mnie nie widać. Dziewczyny powiedzcie mi czy napiety brzuch, przede wszystkim wieczorami, to powód do niepokoju czy to po prostu zmęczenie ?

Agata mój też się napina wieczorami. Powiem ginowi o tym na kolejnej wizycie ale narazie nie zamierzam się bardzo przejmować. Wydaje mi się że poprzednio tez tak miałam. Ale jak chcesz się uspokoić to może zadzwoń do lekarza.

Gość gośćterka
Hej! Przepraszam za opóźnienie ale już wszystko piszę. Obecne wyniki wyszły mi idealnie. Prawdopodobieństwo trisomii 21- 1:13587, 13 i 18- 1:20000. Byliśmy wczoraj u genetyka żeby ocenił te dwa tak różne wyniki. Powiedziała,że nie ma potrzeby robienia amnio, bo te drugie wyniki są w porządku, natomiast włącza mnie do programu badań prenatalnych ze wzgledu na kiepskie wyniki pierwszego testu. Rj, jak masz jeszcze jakieś pytania to daj znać, odopiszę teraz trochę szybciej:) Martamartika, cieszę się, że wszystko już w porządku!

Gość Jagodaa85
martamartika cieszę się, że u Ciebie już wszystko dobrze :) Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, że wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy maluszka :D Super uczucie :) To dopiero 16 tydzień. W poprzedniej ciąży poczułam w 17 tygodniu.

Gość elilu
hej dziewczyny, martamartika super ze wszystko ok,goścterka twoje wiesci tez pocieszające, u mnie sajgon mi troche choroba przeszla to mlody sie pochorowal, poprzednia noc nieprzespana, masakra na maksa, co do ruchów to wydaje mi sie ze ja tez juz cos czuje szczególnie jak sie położe, wycisze i rozluźnie wsłucham sie w brzucu i czuje takie pukanie w różnych miejscach, :) fajne uczucie, miłego weekendu wam życze

Gość Eszka234
Czesc dziewczyny? :) Jak się czujecie? Bo u mnie o dziwo mdlosci i wymioty minely na dobre chociaz lepiej nic glosno nie mowic :) Jedyny minus to odkad jestem w ciazy to co chwile choruje. Martamartika-teraz dopiero doczytalam ze jestes w szpitalu ale dobrze ze juz wszystko w porzadku :)

Gość r_j
goscterka, dziekuje, z esie odezwalas. Masz fantastyczne wyniki. No u mnie wlasnie z 21 nie jest tak rozowo, ale chyba nie jest tez tak zle, bo w podsumowaniu mam napisane, ze ryzyko niskie, wie cmyele pozytywnie i staram się nie rozmyslac niepotrzebnie. Poki co nie chce nic mowic, poczekam na wizyte u swojego lekarza. martamartika, a ty w domku lezysz czy w szpitalu? Dali co jakies leki na podtrzymanie?

Gość elilu
halo ,laski gdzie sie podziewacie

Gość anga26
Wszystkie chyba jeszcze żyją weekendem :)

Cześć melduje się po weekendzie. Dziś ugotowałam na obiad żurek z białą kiełbasą i jajkiem. Powiem Wam że najeść się nie mogłam. No.dawno mi już nic tak nie smakowało. A przyznam się, że jakoś do tej pory nie przepadałam. Owszem zjadłam ale bez szału. A dziś to się objadłam. Ciąża to jednak dziwny stan ;)

Gość Agata2301
Hej dziewczyny :) Ja przez te mdłości nie mam ochoty na nic... Otwieram lodówkę i nic mi się nie chce zjeść, jestem w sklepie i nie ma nic co miałabym ochotę kupić. To jest straszne :P Tak chciałabym mieć na coś ochotę :) A tak poza tym to powoli pokazuje się brzuszek :)

Gość gość
witam wlasnie dolaczylam. Martyna (22l.) 14 tydz. termin na 25.08 :) to moja pierwsza ciaza. w sobote

Gość gość
w sobote dowiedzialam sie ze to dziewczynka, bardzo sie ciesze!

Gość gośćterka
Hej wszystkim. Rj jaki wynik Ci wyszedł dla trisomii 21? Ja ostatnio nie mam mdłości, natomiast na nic nie mam ochoty. Jem, bo jem, parę kęsow i jestem najedzona. Brzuch już mi się pokazał,spodnie nie są za małe ale trochę cisną w brzuch jak siedzę,więc rozpinam guzik:) I znowu bym spała i spała, i spała... Śpioch ze mnie się zrobił:-D

Gość r_j
goscterka, nie obraz sie, ale chcialabym powiedziec o moim wyniku po przyszlotygodniowej wizycie u mojego lekarza prowadzacego. wypytam go i bede wiedziala na czym stoje, bo teraz obawiam sie roznych sugestii, ktore sprawia, ze sie bede martwila albo myslala o tym non stop. Ale obiecuje, ze dam znac pozniej. A co do spania, ja potrafie przespac cale popoludnie po pracy i zla jestem, bo w ogole w domu nie moge pomieszkac, z mezem pogadac, obiedku zrobic... ech ;)

Gość aagość
znacie juz plec ?ktory macie tydz

Gość elilu
hej, ja we czwartek mam wizyte, mam nadzieje ze lekarz potwierdzi juz płeć jak maluch bedzie mial ochote sie pokazac to bedzie 15 tydzien

Gość Agson
Czesc Ja mam juz spory brzuch , spodnie juz odbjakiegos czasu nosze ciazowe ( mialam w domu to po co mam sie cisnac :P) Ogolnie jestem zdziwiona bo wlasnie nie chce mi sie spac jakos szczegolnie ( zawsze spalam 10-7 wiec to moze dlategoo :D ) Jedno co mnie wkurza to caly czas jestem przeziebiona , taki lekki katar , czasem bol gardla , bol glowy , nic szczegolnego ale ilez mozna Wlasnie teraz sobie uswiadomilam ze ja nie mam wynikow z ryzyka zespolu downa i bede je miala w czwartek dopiero , ale obstawiam ze jak nie dzwonili to sa ok , Kurcze tez chcialabym znac juz plec , bede wiedziala pod koniec marca lub na poczatku kwietnia dopiero Wydaje mi sie tez ze juz czuje ruchy czasami ,