Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uważam, że ludzie powinni się mścić na krzywdzicielach i piętnować złe osoby

Polecane posty

Gość gość

oto moja hipoteza i argumenty: Sądzę, że ludzie( niekoniecznie sami poszkodowani) powinni wymierzać sprawiedliwość osobom, które dopuściły się jakiegoś zła. Przykro mi się robi, gdy słyszę tłumaczenie, że karma wróci, albo zostanie wymierzona sprawiedliwość boska. Jeżeli będziemy machać ręką na zło to udzielamy przyzwolenia na takie zachowania i tacy ludzie czują się bezkarni. Sam osobiście zniszczyłem już dwie osoby, które krzywdziły innych i teraz będzie kolejna. Tylko tak możemy sprawić, by źli ludzie zaczęli hamować się w swoich zachowaniach, jeśli nie przez refleksję nad sobą to przynajmniej ze strachu, że im się oberwie.

Gość Siostra suki
Zgadzam się z Tobą w 100%:) Fajny film jest z tym samym przesłaniem, "Dogville" z Nicole Kidman. Ale wiadomo, że nie chodzi o to by zabić jak tam, ale żeby ludzie nawet nie śmieli sobie za dużo pozwalać. A co zrobiły Ci te osoby i jak je zniszczyłeś? Napisalam podobny wątek do Twojego, bo chcę zniszczyć siostrę: "Jak odegrać się na siostrze za usunięcie moich wszystkich prac z 1 stopnia studiów". Jeśli byś miał chęć i jakieś pomysły, byłabym wdzięczna za pomysł:) Przez wiele lat wierzyłam matce, że jak będę świetną siostrą, to to do mnie wróci mimo jej świństw... guzik prawda:) Nasrała mi na głowę.

Gość Siostra suki
Poprawka: co zrobiły te osoby:P, nie co Tobie zrobiły.

Gość gość
Zgadzam sie :)