Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boculka12345

Farba blond która nie zrudzieje

Polecane posty

Czy ktoś może polecić mi drogeryjną farbę która nie będzie rudzieć? Mój naturalny kolor włosów to mysi blond taki ciemny szary. Próbowałam farbować platynowymi farbami np. Palette A10 i C10 ale od farbowania mija ledwo tydzień a ja mam już zrudziałe włosy. Może robię coś źle i używam nieodpowiednich odcieni? Chcę po prostu mieć blond włosy może być jasny blond byle by farba nie rudziała, może odrost żółknąć mniej rzuca się w oczy. Proszę o rady :) tylko nie wysyłajcie mnie do fryzjera bo byłam 3 razy i miałam zrobione farbą drogeryjną :) widziałam jak fryzjerka dyskretnie przełożyła tubkę z farby sklepowej do profesjonalnej więc wolę sama już farbować niż płacić 150 zł a włosy i tak mi rudziały.

Gość gość
to idź do INNEGO fryzjera.

Gość gość
Co prawda farby nie polecę, ale polecę szampon. Joanna, do włosów blond. Ma ciemnoniebieski kolor i podobno utrzymuje platyne na włosach. Opinie w internecie są bardzo pozytywne. Na moim przykładzie było tak, że miałam ok 5 cm końcówki pofarbowanej na rudo (stare, kilkuletnie farbowanie). Po około 6-7 umyciach ten rudy zniknął, a pojawił się chłodny ciemny kasztan, a reszta naturalnych włosów w kolorze jak Twoje mysi blond nabrały białego srebrnego poblasku. Także polecam!

Gość gość
Ja mam piękny platynowy blond.Uzywam farby Garnier nr 111. Kartonik z akcentami w kolorze fuksji,bo jest jeszcze drugi rodzaj.U fryzjera nigdy nie osiagnelam koloru jaki chciałam.Natomiast farby palette sa bardzo silne i zrace i niszczą włosy.

Używałam Garniera 111 ale platyna mi wychodziła po uprzednim użyciu rozjaśniacza na całych włosach bo jak nie użyłam rozjaśniacza to miałam żółte. Miałam szampon z Joanny i płukanki fioletowe niebieskie ale to się sprawdzało na włosach rozjaśnianych rozjaśniaczem, nie chce mi gasić farby tylko rozjaśniacz. Obecnie mam włosy bez grama rozjaśniacza odrosły mi już. Interesuje mnie farba jasny blond która nie zrudzieje, może ewentualnie zżółknąć :) wiem że da się taki efekt uzyskać bo bywało dawniej że chodziłam z odrostami 3 cm i nie było w ogóle rudości :) może mam przetrawione już włosy albo coś z farbami jest nie tak.

Gość gość
Na mnie garnier 111 działa bez rozjaśniacza,ale być może taki mam rodzaj włosów.

Może masz jasny blond włosy i dlatego. Ja mam mysi ciemny blond i dlatego ciężko wszystko lapie a nie chce używać rozjaśniacza bo musiałabym roić odrosty rozjasniaczem i farbe kłaść juz tak robiłam i przepalały mi się włosy przez co musiałam ściąć na krótko na chłopięco z wlosów do tyłka.