Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

17 tc ciąży dziwne klucie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie przyszle mamusie i te juz doswiadczone .chcialabbym was sie doradizc troszke poniewaz jestem w 17tc i dziś dosc niedawno poczulam dziwne bolesne klucie w lewym boku w okolicy biodra moze ciut wyzej .od czego to moze byc czy to grozne objawy i powinnam zglosic sie do szpitala?

Gość gość
jak nic innego sie nie dzieje to spokojnie na nastepnej wizycie powiedz o tych bolach lekarzowi. Teraz zaczyna sie rozciagac macica i co za tym idzie wiezadla i mozesz odczuwac lekkie klucie czy bol.

Gość gość
Ale czy to normalne tak w tym boku ?

Gość gość
W boku tzn gdzie? Ja jestem w 18 tygodniu i od jakiegos miesiaca odczuwam bol w posladku, no moze nieco wyzej,ale biodro to nie jest. Za dlugo poleze albo posiedze i zaczyna mnie bolec. Najlepiej spij na drugim boku, odciazysz ten ktory boli.

Gość gość
Rozciągająca się macica może ciągnąć za sobą jajniki i to może boleć ale najlepiej powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie

Gość gość
Ale on mnie nie boli jak spie. Znaczy sie nie wiem ale jak chodze czy siedze to boli w lewym boku tak jakby mi pulsowalo albo cos kulo .do tego zaczal mi brzuch twardniec .do lekarza swojego juz nie zdaze dzis a plamien nie mam

Gość gość
Ja jutro zaczynam 7 miesiąc i do tej pory na początku ciąży jak i teraz też czasami mi się zdarzało że mnie okropnie zaczynało kłuć dokładnie w tym samym miejscu co opisujesz..i zawsze mi doktorka mówiła że to wszystko przez rozciągającą się macice..a czasem też tak miałam że jak źle się położyłam to mnie tak kłuo ale jak zmieniałam pozycję to od razu przechodziło..tak ze jeśli nie masz zadnych innych niepokojących objawów to napewo nic poważnego weź nospe i powinno przejść ..

Gość gość
jezu dziewczyny poczyajcie trochę o ciązy- to bół więzadła obłego

Gość gość
Ja nie wiem

Gość gość
Cos malo osob ci odpisalo .ja ci niestety nie pomogę

Gość gość
Rzeczywiscie malo osob odpisalo . Szkoda to moja 1 ciaza i sie martwię

Gość gość
Kochana nie martw sie tylko idz do lekarza. Uspokoisz sie i bedzie ok zobaczysz :) a jak nie do gina to do rodzinnego albo na dyzur.