Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moczenie dzienne dziecka przy przeziębienu

Polecane posty

Gość gość

moja 3-letnia córka bardzo moczy się w ciągu dnia kiedy jest przeziębiona. nawet do 4 razy w ciągu dnia. kiedy ją pytam, czy chce siku odpowiada, że nie po czym za 5 min się posika. czy wasze dzieci też tak mają?

Gość gość
żadna z Was nie miała takiego przypadku, że dziecko, które normalnie zgłasza potrzebę wysiusiania się i samo korzysta z ubikacji moczy się kiedy jest przeziębione?

Gość gość
Ja tak mam synek 3 lata wola siku od 18 mies. Od 2 r.z. sam się załatwia na nocnik. Natomiast jak jest przeziębienie to pierwszym objawem nie jest temp tylko sikanie w majtki

Gość gość
uff, to mnie trochę uspokoiło bo juz swiruję. dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
ja tez po tym poznaje, ze cos syna lapie. Jak sie posika, to wiem, ze na 95procent na drugi dzien bedzie chory...

Gość gość
a powiedzcie, czy karzecie dziecko za to ze się posikało? bo ja krzyczę ale teraz to chyba dochodzę do wniosku, że to nie bardzo ma sens skoro to objaw choroby...

Gość gość
ja nie krzycze. Tlumacze, zeby wolal, sama czesciej mu przypominam zeby zrobil siku

Gość gość
Ja nawet myślałam kiedyś ze to celowo robi. Bo widziałam ze stoi i sika. Ale teraz wiem ze to pierwszy objaw przeziębienia. Teraz jak siknie daje mu soku zurawinowego do herbaty i uderzenia dawkę wit c i rutyny To ja mama 3 latka z wypowiedzi wyżej. Rozmawiałam z pediatra i nie krzycz na dziecko w takiej sytuacji bo ono nie wie jak to się stało i nie potrafi uniknąć twojej złości. To może powodować nerwice i usikiwania.

Gość gość
Moja ma tak samo a ma 4 latka, gdy jest przeciebiona nie kontroluje moczu i sika pod siebie, a odkąd miała 1.5 roku jzu bez pieluch chodzi Nie zlosc się na dziecko, to jest wina choroby

Gość gość
Po co krzyczysz? co ci to daje? Jeszcze bardziej dziecko zablokujesz. Nie wrzescz dziecka, nie bij jej Sama widzisz, ze tak się dzieje przy przeziębieniu, podczas przeziębienia układ moczwy nie funkcjonuje tak dobrze, bo mocz jest zupełnie innej zawartości i dziecko faktycznie moz enie czuc ,z echce siku, a znaim poczuje to już jej leci Ja miałam to samo w dzieciństwie, kary, bicie, krzyki pogarszają sprawę Ty bądź oparciem dla corki a nie znęcasz się nad nią krzykiem

Gość gość
Nie krzyc, to nic nie da Nawet jak wyzdrowieje może jeszcze się moczyc bo jje układ wydalniczy może być osłabiony Masz jeszcze inne dzieci? może jesteś zbyt przemeczona i dlatego nerwy ci siadają

Gość gość
Postaram się być spokojna. Krzyczalam bo myslalam ze robi tak specjalnie. Ze jej się nie chce iść do toalety. Poza tym , jak juz pisałam jej się to zdarza nawet 4 razy w ciągu dnia to same rozumiecie, że nerwy moga puścić. No i nie mam innych dzieci ale jestem w ciąży.... hormony....

Gość gość
kretynka z ciebie moja droga dzieci nic specjalnie nie robią, pamiętaj i naucz się tego masz mózg? mogłaś chociaż przemyśleć sprawę i wymyśleć, ze to moze zum, albo coś innego jezuuuu

Gość gość
No to zle myslalas, wydzieralas się na dziecko i stresowalas je bo jest chore i jej ukad moczowy zle funkcjonuje Gdy była niemowlakiem i zrobila w pampersa tez nie nad dzieckiem pastwiłaś?? To co ty robisz własnej corce to zaliczasie do przemocy, karcisz wrzaskiem dziecko za to ,ze z winy choroby nie ma kontroli nad moczem Weź ją przeprosc za swoją agresje

Gość gość
a jak dziecko chore zwymiotuje to tez jej wlejesz kiedyś za wymioty? taka sama sytuacja