Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potęga podświadomości Joseph Murphy wasze doświadczenia

Polecane posty

Gość gość
Coś w tym jest bo człowiek myśli zawsze, zawsze zawsze zawsze myślisz, a skoro tak, to ja wolę myśleć pozytywnie, wierzyć w siebie i przyszłość oraz w marzenia lecz trzeba to czuć, radość wypływającą z tego. Sądzę, że nie można sobie wyobrażać swojego celu czy marzenia jeśli emocje jakie będziemy odczuwać, będą "i tak nic z tego nie wyjdzie" lub tym podobne. Wiara, czyli radość z tej myśli jako już urzeczywistnionej jest drogą do celu. To na razie teoria ma, chociaż pewnie wielu się z tym zgodzi. Zaczynam pracę nad sobą, najwyższy czas.

Gość gość
ja mam gdzieś pracę nad sobą. takie pitu pitu.

Gość gość
I tak zawsze coś robisz. To na co ty poświęcisz czas to twoja sprawa. Możesz oglądać kiepskich czy siedzieć na kafe albo pracować nad sobą, by myśleć pozytywnie z wiarą etc albo nie. Możesz myśleć negatywnie, że jest do bani, masowa kontrola etc, że nic ci w życiu nie wyjdzie i skończysz na bruku. Twoja sprawa. Ktoś powiedział, "doświadczasz tego, czemu poświęcasz uwagę"

Gość gość
tak, coś robię, ale nie nadaję temu szczególnych nazw :) najbardziej lubię święty spokój, a tego mi żadna książka i żadne zabiegi nie zapewnią.

Gość gość
typowe bidolenie ludzi, ktorzy niczego nie sprobowali, niczego nie przeczytali, niczego nie doświadczyli, a mają najwięcej do powiedzenia w danej dziedzinie. Takie książki nie zmieniają życia bezpośrednio, ale otwierają umysły, uświadamiają, że nie jesteśmy tylko materialną powłoką, która jest stworzona po to, aby rozpaczać nad swoim zyciem i ogłaszać wszem i wobec, że los ludzki jest okrutny. Jak autorzy pisali w niejednej książce: niebo jest na ziemi, wystarczy obudzić się, otworzyć oczy i rozejrzeć wokoło. Jest tyle pięknych chwil, pięknych rzeczy, pięknych ludzi i sytuacji wokół nas, a czy kiedykolwiek szczerze cieszyliśmy się z tych błahych rzeczy? Czy kiedykolwiek wieczorem kkładąc się do łóżka z uśmiechem powiedziałeś: dziękuję za wspaniały dzień jaki przeżyłem? Czy byłeś wdzięczny za miłą osobę napotkaną po drodze do pracy? Czy podziękowałeś za zdrowie, za sprawnośc, za możliwośc oddychania? Czy podziękowałeś za swoje dzieci, małżonka, który cię kocha i dla ktorego jesteś całym światem? Całe życie składa się właśnie z takich drobiazgów. Zapytasz pewnie: za co mam dziękowac, skoro nie mam ani zdrowia, ani męża, ani pieniędzy... Odpowiedź jest prosta: za wszystko inne. Za to, że możesz cieszyć się swoją obecnością, za to, że dostałaś szanse rozwoju siebie przed odnalezieniem partnera. Za to, że NARAZIE masz mało pieniędzy, co w późniejszym czasie nauczy cię do nich szacunku. Za WSZYSTKO co cię otacza. To prawda, nie wszystkie ksiażki zawierają stuprocentową prawdę, nasycone są przesadyzmem, ale tylko po to, aby dość radykalnie otworzyć ci oczy. Nikt nie każe uczynić ci z "Sekretu" drugiej Biblii czy poradnika "jak żyć", ale możesz wyciągnąć z tej książki wiele ciekawych porad. Pomysl, zwykła wizualizacja, którą uważasz za bezsens, wprawia cię w pozytywny nastrój kiedy robisz to poprawnie. Wyobrażasz sobie siebie w danej sytuacji, a już po chwili nie widzisz różnicy między tym co dzieje się naprawdę a tym co jest tylko wyobrażeniem. I to jest piękne! nawet jeśli twierdzisz, że to nie działa. SPRÓBUJ! Poprawisz sobie humor, wprowadzisz się w pozytywny nastrój, a to z pewnością przełoży się na Twoje realne zycie. Ktoś wcześniej pytał o WPROWADZANIE W STAN ALFA. Podam najkrótszą metodę z książki Silva. 1. zamykasz oczy i zwracasz je pod kątem 20* ku górze 2. odliczasz powoli i dokładnie wstecz od 100 do 1. 3. kiedy doliczysz do 1 powtórz: moje ciało i umysł są zawsze w doskonałym zdrowiu 4. wyobraź sobie siebie w doskonałym zdrowiu, jako osobę atrakcyjną, bogatą, uśmiechnięto etc. 5. po mniej więcej 15 minutach zakończ sesję : a) policz od 1 do 5 powtarzając przy 1: kiedy doliczę do 5 będę całkowicie wybudzona i w doskonałym zdrowiu b) gdy doliczysz do 3 powtórz to samo. c) przy 1 otworz oczy. po wszystkim. Radze najpierw spróbować owych metod. Tutaj nie ma nic cudownego, zwyczajnie ludziom pozytywnie nastawionym do świata zyje się lepiej, a co więcej potrafią oni całe dobro i pozytywną energię przelać na innych :) Pozdrawiam

Gość gość
bardzo trafnie to opisales!tez tak uwazam!

Gość gość
topik 1sza klasa.

Gość gość
Dzięki za ten opis :)

Gość gość
wystarczy sie modlic by twoje życie sie zmieniło i to tylko przez 1 godzine dziennie na różańcu