Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG piersi

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Mam 28 lat i nigdy wcześniej nie byłam na takim badaniu. Kilka dni temu wyczuwam u siebie w lewej piersi kilka zgrubienia. Bardzo się boje chciałabym iść jutro na usg piersi prywatnie ale czy tak się da czy musze rejestrować się na konkretny termin? Czy wyniki będą od razu i czy ktoś mi je wyjaśni? Może ktoś poleci gdzie w Kielcach można zrobić wiarygodne badanie?

jak idziesz prywatnie, nie trzeba skierowania. lekarz od razu mówi, co widzi. usg piersi robi się do 10 dnia cyklu, ale jak masz jakieś obawy, to idź. powie ci, czy masz robić kontrolnie.

Gość gość
no niestety ja za około tydzień powinnam dostać okres, więc to chyba nie jest dobry moment na badanie. ale przez te kilka dni to ja chyba zwariuję. tym bardziej się boję bo siostra mojego taty też miała guza i usuwaną pierś, ale dzięki Bogu już minęło 10 lat i wszystko jest ok

Gość gość
ja mam małe piersi, gruczołowo-tłuszczowo-włóknistej budowy /wg.opisu usg/, więc przed okresem czasem zmieniają mi się w "worki kamieni" ;) ja masz się denerwować - idź. dobra maszyna usg i dobry lekarz zobaczy, czy może to być niepokojące, obejrzy też węzły chłonne pachowe, co jest z piersiami powiązane. najwyżej każe ci wrócić w odpowiednim dniu. ale dla świętego spokoju warto czasem zapłacić podwójnie...