Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feminka28

Mamy 2015 radosci i obawy

Polecane posty

Gość Efa25
Dzieki dziewczyny :) :*

Gość feminka28
KKeira co wizyte mam sprawdzana szyjke. Powiedzial ze nic narazie nie bedzie z nia robil dopiero pozniej. Bede jeszcze wiecej odpoczywac:-)

Gość akida2014
Feminko bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszystko w porządku. To najważniejsze. A co do szyjki to tak jak pisze Keira, oszczędzaj się i wszystko będzie dobrze :) Teraz masz za tydzień wizytę? Ja mam dzisiaj na 15,45, nie mogę się doczekać :D

Gość Jagodaa85
Hej! U mnie leci 27 tydzień :) Szybko ten czas mija. Dzisiaj idziemy na działkę, bo pogoda piękna się zapowiada :)

Gość lawlii
Efo spoznione wszystkiego najlepszego przyszla Mamusiu ;*

KKeira84 - 38tc Akida2014 - 35tc Imkaa - 35tc Efa24 - 30tc lawlii - 28tc? Jagoda85- 27tc goscMery - 23tc Feminka28 - 17tc

Gość Imkaa
Mery nie ma sprawy, lepiej Ci sie teraz spi? nie boli juz? tak w ogole to Hej kobietki;))) Efa i ode mnie spóźnione ale szczere życzenia przyjmij! Duzo zdrówka , szczęśliwego rozwiązania , spełnienia marzeń, wszystkiego naj, naj, naj!!;)) Aikido myśle, ze to dobra kolejność;)) Feminko cieszę sie, ze macie sie z malenstwem dobrze i tak jak powiedziała Aikida będziemy tu zagladaly;)) sama nie zostaniesz! U mnie dzisiaj piękna pogoda, aż chce sie żyć;))

Gość feminka28
Teraz wizyte to mam za miesiac dopiero.03.06 dostane wtedy skierowanie na badania do szpitala. I u mnie super pogoda. I ochote na kielbaske z grilla:-) jem duzo i juz dwa kilo przytylam:-)

Gość feminka28
Akida i czekam na wiadomosci jak po wizycie.

Hej dziewczyny. U mnie niestety nie za wesoło, mam wysokie ciśnienie 161/84 :/ Mam mierzyć dwa razy dziennie i jeżeli to drugie będzie wynosiło 90 lub więcej to od razu dzwonić do lekarza. Mam też liczyć ruchy, od 9 do 17 ma być 10, jeśli nie będzie to też dzwonić. Do tego na usg wyszło, że mała waży 3124 gram i wychodzi, że to 37t3 d. Lekarz trochę przerażony wagą, ale być może to ten margines błędu, więc następna wizyta za dwa tygodnie i będzie ważyć jeszcze raz. Mimo wszystko i tak się martwię :/

Akido, mi też ciśnienie wzrosło, a raczej skacze. Raz mam normalne, a niekiedy 155/ 90. Mi gin powiedział, że tak bywa pod koniec ciąży i że to może woda się odkładać. Mocz i morfol. mam ok. Ale oczywiście trzeba kontrolować ciśnienie. Dzidzia rzeczywiście duża, ale tak jak piszesz, jest margines błędu. Nie stresuj się, na pewno będzie wszystko dobrze. Gdyby to poważnie zaniepokoiło lekarza, to myślę, że kazałby Ci przyjść na wizytę wcześniej niż za 2 tyg. Już tu wcześniej chyba pisałam, że moja gin .mi ostatnio powiedziała, że trochę niepotrzebnie robi się te pomiary tak często, bo właśnie przez ten margines błędu często wywołują u rodziców niepotrzebny niepokój.

Gość Imkaa
Nie martw sie Aikido, najważniejsze ze nie ma większych komplikacji, jakby coś było zostawilby Cie w szpitalu ważne ze jest dzidzia zdrowa;) a ciśnienie to tak jak Keira pisze to częsta przypadłość ja np mam w druga storne i miewam niskie.. A może Twoja dzidzia zechce wyjść wcześniej na świat po prostu?;) i dlatego rośnie bywają porody w 38tc co jest norma.

Gość gośćMery
Cześć dziewczyny! Efo, spóźnione, ale najszczersze życzenia, dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :-) Feminko, dobrze, że po wizycie wszystko w porządku! Maluch pięknie rośnie i mam takie przeczucie, że będziesz miała chłopca :-) Podusia wygodna, ale niestety ból jeszcze nie zniknął, chociaż nie narzekam, bo byłam na 2 spacerkach dzisiaj, więc musi się poprawić i być dobrze :-) Akida, trzymam kciuki, i nie stresuj się kochana na zapas :-) Ja np. z ciśnieniem mam tak, że jak mierzę w domu to mam książkowe a w przychodni mi skacze :/ na szczęście położna mówi, że to bardzo częste, prawdopodobnie przez stres :-) Pogoda dzisiaj piękna, maluszek pięknie fikał jak go zaczepiałam, aż się wzruszyłam... Zawsze wtedy uronię łezkę :-) Pozdrawiam Was ciepło kobietki, ściskam!

Gość feminka28
Akido nie martw sie na zapas i wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze ze dzieciatko zdrowe. :-) Mery mowisz ze chlopiec:-) to bedzie Szymon:-) a ja jakos czuje ze dziewczynka Aleksandra:-) ale wazne zeby bylo zdrowe i bez zadnych komplikacji.

Dziękuję za słowa otuchy :) Może rzeczywiście martwię na zapas, ale same wiecie jak to jest :) Od jutra zaczynam mierzyć ciśnienie, dziś już odpuszczę, bo i tak zestresowana jestem. Mam nadzieję, że będzie choć minimalnie niższe, bo nie chciałabym już iść do szpitala. Nie mam co zrobić z Roxi, no ale jak będzie trzeba to będę błagać rodziców, zeby ją wzięli. Gdyby nie to, że mają kury to pewnie nie byłoby większego problemu, ale moja wariatka uwielbia za nimi ganiać i co gorsza je zaduszać. No, ale martwić się będę później :) Imko jeżeli na następnym usg waga będzie wyższa to chyba naprawdę moje maleństwo zawita na świat wcześniej :)

Gość feminka28
Akida i jak tam samopoczucie? Mierzylas juz cisnienie?

Gość feminka28
Hej dziewczyny. Co tu tak cicho:-)

Dziewczyny, ja od dzisiaj w szpitalu- przez to ciśnienie właśnie. Także czekam, na razie obserwacja, a na dniach cc. Przynajmniej tak mówią na tą chwilę. Wiecie, że ja nawet spokojniejsza jestem w szpitalu, pod kontrolą. Trzymajcie kciuki :-) Akido, a jak Twoje ciśnienie? Ja wczoraj wieczorem miałam 160/ 98. Dzisiaj już niższe, może szpital tak na mnie działa.

Gość akida2014
Hej dziewczyny. Ja niestety jestem w szpitalu. Wczoraj rano mialam 162/92, gin kazal przyjechac na oddzial, tu mialam 160/100. Troche sie wystraszylam, bo gin powiedziak, ze jak sie nie uda obnizyc to prawdopodobnie w przyszlym tygodniu wywola porod. Na szczescie udalo sie zbic, dzis rano mialam 120/75. Na usg wyszlo, ze mala wazy jednak 2200 to ja juz sama nie wiem komu wierzyc. Dodatkowo wyszlo z krwi, ze mam stan zapalny i dostaje antybiotyk. I jeszcze nie podoba im sie, ze dziecko malo sie rusza. A ona zawsze przed lub po ktg sie wypycha jak na zlosc :\ Bede sie starala pisac na biezaco, ale ciezko tu z internetem, wiec nie obiecuje :) mam nadzieje, ze u was wszystko w porzadku?

Gość Imkaa
O kurcze dziewczyny ale sie porobilo...:/ współczuje Wam z tym ciśnieniem i w ogóle... Ale dobrze, ze macie super opiekę , lepiej byc w szpitalu pod kontrola niż w domu sie zamartwiac... Keira Ty to juz masz donoszona ciaze także czekamy na Twojego synka;)))) Aikida Ty jeszcze podtrzymaj Oliwke, 2200 to w sumie norma jak na ten tydzien C także super waga:) niech jeszcze sobie rośnie ;) Trzymajcie sie kobietki, bedzie dobrze;))) Odpoczywajcie i nie zamartwiajcie sie musi byc dobrze;)) U mnie wszystko póki co dobrze, dobrze sie czuje, dzieciatko pewnie tez;)

Akida, będzie dobrze. Lepiej, że jesteś w szpitalu pod kontrolą. A dają Ci coś na obniżenie ciśnienia? Mi na razie nic. Skacze sobie jak chce. Masz obrzęki? Ja tak - nóg, niewielkie, ale jednak. Po dzisiejszym badaniu krwawiłam po raz pierwszy. Lekarz mnie uspokajał, że to normalne, nabłonek szyjki itd. Ale jak to zobaczyłam, to aż się roztrzęsłam... I ja miałabym rodzić SN....

No to Keiro jedziemy na tym samym wozku. Ja w szpitalu od wczoraj i o ile wszystko bedzie dobrze wyjde w poniedzialek, takze weekend zapowiada sie rozrywkowo :) oby tylko z mala bylo wszystko dobrze a ja to wszystko wytrzymam

Gość feminka28
Oj dziewczyny wspolczuje lezenia z szpitalu ale z drugiej strony to dobrze bo jestescie pod stala opieka lakarza. I wszystko sie unormuje. Dzis zauwazylam ze zaczela mi leciec pierwsza siara z obu piersi ale gdy tylko delikatnie przycisnelam. Tez tak mialyscie ze tak wczesnie?

Gość feminka28
A mi wlasnie juz leci nie duzo ale mokry sutek sie caly robi.

Gość księżniczka1984
Hej!Widzę dziewczynki, że już u Was bliżej niż dalej. Keiro życzę dużo zdrowia i wytrwałości po cc. Ja zaczęłam krwawić żywa krwią dzień przed porodem (odchodził czop śluzowy a on jest z krwią. Akido Ty wytrzymaj jeszcze chociaż 2 tyg. wiem, że łatwo powiedzieć, na pewno leki na cisnienie pomogą. Pozostałym dziewczynom gratuluje rozwijających się ciąż. Lepiej Akido i Keiro leżeć w syt. wys. ciśnienia w szpitalu niż się denerwować w domu. Dzieci w ostatnich tyg. mniej sie ruszają, więc nie ma się co martwić, w razie czego w szpitalu od razu zareagują. Ja dziś po zjeździe, Malutki zjadł moje odciągnięte mleczko, jednak w czwartek gdy skończył mies. trochę nie chciał jeść z butelki, ale w końcu zjadł. Teraz więcej czuwa niż śpi i zrobił sie charakterny. Byliśmy na usg stawów biodrowych wczoraj , wszystko w normie. Jest piekna pogoda więc często wychodzimy z drugim synkiem, on sie bawi z kolegami a ja spACERUJĘ z niemowlaczkiem. Ogólnie to się nie wysypiam, bo wstawanie co 3h męczy, ale co zrobić, trzeba przeboleć.Dziewczyny koniecznie dajcie znać jak urodzicie!

Keiro ja dostaje 3 razy dziennie po 2 tabletki leku o nazwie Dopegyt.

Gość efa25
Usciski dla was bidulki. Ale na pewno wszystko bedzie dobrze! u mnie tez po pokarmie poki co ani widu ani slychu. P.S dziekuje za zyczenia :)

Keiro ja mam strasznie opuchniete stopy, takie baniaki, kostek to nie widac :) mam ograniczyc plyny do 1,5 litra dziennie wliczajac w to zupy, sosy itp Ksiezniczko mam nadzieje, ze skoro cisnienie spadlo (110/75) to nie beda wywolywac porodu. Ciezko sie tu cos dowiedziec, dzis lekarz to prawie przebiegl przez sale, nim zdazylam otworzyc buzie to go nie bylo. Zaraz nastepny obchod, chcialabym wiedziec na czym stoje, bo w razie czego maz wezmie sobie urlop.

Gość feminka28
Hej dziewczyny. Jak sie czujecie? Samopoczucie?