Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wezwana

Dostałam wezwanie do ZUSu na komisję czy mam sę zego obawiać

Polecane posty

Gość Wezwana

Miałam zerwane ścięgno, 2 miesiące gips, a teraz rehabilitacja. W sumie na L4 jestem jakieś 5 miesięcy. Nie wypisywałam wniosku na zasiłek rehabilitacyjny bo lekarz mi to odradził. Miałam nadzieję, że będę mogła mieć rehabilitacje maksymalnie na L4, ale wezwano mnie na komisję. Czy oni myślą, że ściemniam? Czy mogę mi cofnąć L4? Ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość gość
nie wiem co mysla w polsce nawiekszym uzdrowicielem jest ZUS

zus jest umoczony w spekulacje papierami wartościowymi co oznacza, że wkrótce doznasz cudownego ozdrowienia z chorób wszelakich co zostanie komisyjnie potwierdzone podpisami najwybitniejszych znachorologów w naszym kraju:) Gratuluję:classic_cool:

Gość gośćula
oczywiscie że moga Ci cofnąc L4 i tak najpewniej zrobią,bo to zus płaci a nie pracodawca,jednak mozesz się odwoływać . Moze sie też zdarzyc jakis ludzki orzecznik ,ale tacy juz raczej dawno wylecieli z zakładu utylizacji społeczeństwa , na bruk. Zus to Ci nawet odcięta rękę czy nogę wyimaginuje.

nawet nie wiem jak to dokładnie wygląda. były tam jakieś wały z OFE. W zasadzie to bez znaczenia. Wystarczy mi informacja, że zus kupuje obligacje co oznacza, że nasze pieniądze składkowe są pożyczane państwu:) Oczywiście słowo "pożyczane" znaczy w tym przypadku po prostu to, że zus pod pretekstem dbania o chromych i starych oddaje te pieniądze rządowi.:) czyli de facto możecie to potraktować jako podatek bo zus jako instytucja państwowa z pewnością dług ten państwu czyli sobie samemu umorzy:)

Gość gość
odpuscic sobie mozesz co chcesz ja tylko pytam o powod dla ktorego czlowiek ktory rzeczywiscie potrzebuje pomocy jest splawiany BO NIE ZAPLACIL orzecznikowi?

sprostuje.Słowo podatek sugeruje, że pieniądze te będą przeznaczone na cele publiczne. Otóż tak sie nie stanie. Pieniądze te będą przeznaczone na spłate długu publicznego zaciągnietego w naszym imieniu w prywatnym banku mającym prerogatywy do drukowania dowolnej ilości tegoż. xxx Dodam, że żadne wybory nie zmienią tego procederu:) Nie chce nazywać rzeczy po imieniu bo wypadki chodzą po ludziach a biorąc pod uwagę kto mnie "leczy" wole nie ryzykować

przecież c***isze dlaczego. Nie umiesz czytać czy jesteś chora na porażenie mózgowe?

Gość gośćula
dziewczynę w krakowie zus uzdrowił szybko i skutecznie z depresji poporodowej,skoczyła z dzieciaczkiem z 11 piętra.

Gość gość
na dwa porazenia po raz pierwszu porazila mnie praca w NIE a po raz drugi Ewa Kopacz

nie przejmuj sie pierdołami;) zobacz jak profesjonalnie zadbać o włosy. radzi ekspertka:classic_cool:

Gość gość
na tym swiecie jest wiecej gazet niz gazeta wybiorcza

Gość Wezwana
Ale się rozgadaliście... Miałam nadzieję na jeszcze trochę... trudno, jakoś dam radę. Zapytam jeszcze o jedno: po co mam zabrać z sobą nr konta, bo tak wymagają na wezwaniu. :-) Owszem jest tam coś o zwrocie kosztów dojazdu, ale nie jest to dokładnie opisane w miejscu gdzie piszą o tym numerze.

Gość gość
nie masz 3-4 pln na bilet? na hooy zusowi twoj numer konta :classic_cool:

niedługo bez konta w banku i karty kredytowo płatniczej nie będziesz sie mogła nawet wysikać w szalecie miejskim albo skorzystać z komunikacji "publicznej":) Po prostu zawsze miej przy sobie nr konta. MOże będzie potrzebne do tranferu jakichś środków;) Nie zadawaj pytań. postępuj zgodnie z instrukcją:) dobrze na tym wyjdziesz. Na pewno lepiej niż gdybyś postępowała odwrotnie. w miastach są kamery, reóżni ludzie w różnych ochotniczych służbach:) O wpierdul nie trudno:)