Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile macie odlozone na czarna godzine?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam zaoszczędzone 10tys zł. Mieliśmy 18tys ale 8 tys zapłaciliśmy za bilety do Tajlandii (3 osoby). W styczniu jedziemy tam na miesiąc wiec podejrzewam ze zostaniemy goli na maksa. Ale co tam. Raz sie żyje. Nie bede sobie niczego żałować Bp jutro moze mnie samochód pieprznąc i bede ma tamtym świecie.

Gość gość
Za 10 tys przez miesiąc w Tajlandi ? Chyba w slumsach

Gość gość
Wiesz co to jest "backpackers"? Wujek Google pomoże ci przetłumaczyć jak nie wiesz.

Gość gość
75 tys w gotówce plus polisy, w sumie pewnie z 90 tys się zbierze. plus mieszkanie (z kredytem) i samochód kupiony za gotówkę.

Gość gość
Dlatego nie jedziemy z biurem. Wszystko załatwiamy na własna rękę. Jakie miejsca na południu kraju polecacie z pięknymi pokazami? Nie za głośno ale nie za cicho? Jedziemy z 3 latka. A tak na marginesie tru3vil chyba cos kiedyś gadaliśmy na temat Tajlandii tak mi sie kojarzy.

Gość gość
Plażami miało byc. Z pięknymi Plażami :)

Gość gość
Jacy wy jesteście naiwni. To forum wszyscy piszą anonimowo a wy łykacie jak młode pelikany ktos 100tys ma oszczędzone w wieku29 lat chyba ze je ukradł. Ile musieliby zarabiać zeby tyle odłożyć. Druga sprawa co człowiek zaraz po studiach moze odłożyć? Ja mam odłożone okolo240 tys ale to dlatego ze sprzedaliśmy dom a mam 39 lat Mieszkam za granica

Gość gość
Ja studiuje. Mam 22 lata i odlozone 20 tys. Studiuje zaocznie i pracuje. Co miesiac odkladam okolo tysiac lub więcej. Mieszkam z rodzicami i jem z ich lodowki. Sobie nic nie kupuje bo nie potrzebuje. Ta kasa pojdzie na remont mieszkania ktore w przyszlosci odziedzicze po babci

Gość gość
Mam 36 lat odlozylam 245 tys

Gość gość
Dodam ze moi rodzice maja zaoszczedzone ponad 2 miliony. Inwesrowalj w dzialki, lokaty

Gość gość
jak można INWESTOWAĆ w lokaty? :D >>ktos 100tys ma oszczędzone w wieku29 lat chyba ze je ukradł. bzdura. u mnie w firmie (sprzedażowa) ludzie w ieku 30 lat, najlepsi, zarabiają po 10/15 tys na miesiąc.

Gość gość
jakbym miał dzisiaj 8 zł,to inaczej życie bym sobie ułożył

Gość gość
Napisałam ze inwestowali w dzialki , lokaty tz ze inwestowali w dzialki i zakladali lokaty. Widze ze ciemny jestes.

Gość gość
Staram się oszczędzać, choć moje dochody nie są zbyt wysokie, a na domiar złego mieszkam w stolicy, gdzie wszystko jest sporo droższe. Ze swojej strony (mam 28 lat) mogę polecić korzystanie z aplikacji mobilnych (czekam na premierę polskiej aplikacji: http://www.finarchy.com/), które motywują do oszczędzania i prognozują wpływ naszych decyzji na przyszłość finansową. Mnie się udało zaoszczędzić 1,500 zł przez 3 miesiące mając nieregularne dochody w granicach 2,500 zł. Niemniej jednak przy takich dochodach, prowadząc całkowicie samodzielny tryb życia, jest to bardzo trudne. Pozdrawiam.

Gość gość
Staram się oszczędzać, choć moje dochody nie są zbyt wysokie, a na domiar złego mieszkam w stolicy, gdzie wszystko jest sporo droższe. Ze swojej strony (mam 28 lat) mogę polecić korzystanie z aplikacji mobilnych (czekam na premierę polskiej aplikacji: http://www.finarchy.com/), które motywują do oszczędzania i prognozują wpływ naszych decyzji na przyszłość finansową. Mnie się udało zaoszczędzić 1,500 zł przez 3 miesiące mając nieregularne dochody w granicach 2,500 zł. Niemniej jednak przy takich dochodach, prowadząc całkowicie samodzielny tryb życia, jest to bardzo trudne. Pozdrawiam.

Gość gość
100 tys mam 38 lat - kosztowało mnie to duuuuuuzo wyrzeczen

Gość gość
24 lata, 160 tys. miałabym więcej ale sporo też wydaje na hobby.

Gość gość
29 lat, 60 tys na lokacie. Ale ja jestem straszny sknerus, nic sobie nie kupie, na wakacje nie jezdze, odkladam na czarna godzine. Jakby nie bulila co miesiac 1000 zl za wynajem to bym miala dodatkowe 48 tys :(

Gość _Radek
30 lat skończone w sierpniu /rocznik '84/ , pracuję jako ochroniarz w Rossmannie od 18 roku życia, zarabiam średnio ok 3 tyś. zł miesięcznie i mam: - zaoszczędzone ok. 200 tyś. zł w gotówce, - 2 samochody - mercedes i bmw warte po ok. 40 tyś. zł każde, - 2 mieszkania własnościowe + garaże - po rodzicach i dziadkach /oczywiście bez kredytów/, - budowany dom po za miastem od podstaw na który wziąłem kredyt 500 tyś. zł - bujną wyobraźnię bo wymyśliłem to wszystko :p

Gość gość
hehe

sami bogaacze widze ;) ja mam 25 lat i odlozone moze z 2 tysiace euro. Nie wiem co musialabym robic by odlozyc w tym wieku 100 tysiecy zl :D no ale nie wazne ;) Zarabiam srednia krajowa, odkladam co miesiac 200 euro, czasem 150, w tym miesiacu nic nie odlozylam bo mam zamiar zaszalec z prezentami na swieta. Zarabiamy z mezem na tyle, by zyc na dosyc wysokim poziomie. W sumie nie musze odkladac pieniedzy, ale wole jednak miec zawsze cos na boku w razie czego.

Gość gość
zero

Gość gość
ile procent z wyplaty udaje wam sie odlozyc?

Gość m o t m
Wystarczająco bym przeżył 2 lata nic nie robiąc;)

Gość gość
My niestety musieliśmy wydać cale oszczędności rok temu i w tej chwili mamy tylko 2tys, ale ja nie pracuję (szukam) i jak zacznę pracować to chociaż po 500zl/m-c będziemy chcieli odkładać (przy dziecku ciężko o więcej ;) ). Lat 28 i 30.

Gość gość
w sumie ile by to nie bylo odlozone zawsze bedzie lek przed utrata pracy czy choroba/wypadkiem

Gość gość
No i zauważcie, ze ci co mają taka kasę odlozona to najczęściej mieszkają z rodzicami. Ja studiowalam dziennie, pracowałam ale moje zarobki szly na moje utrzymanie. W tej chwili na sam wynajem i opłaty wydajemy pól wyplaty, gdyby nie to to na luzie co miesiąc 2tys moglibyśmy odkladac, wiec to ile sie ma odlozone zalezy głównie od sytuacji. Ja mieszkania nie odziedziczylam, z rodzicami nie mieszkam to i mniej mogę odłożyć :)

Gość gość
50 tys zł - lat 23. Praca za granicą.