Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy czy czyścicie niemowlakom uszy?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 7 miesiecy i nigdy nie czysciłam jej uszu patyczkami bądź areozolem do tego przeznaczonym. Podczas kąpieli myje jej uszy tylko z zewnątrz. Zauważyłam ,ze od kilku dni mała wsadza palce do uszu i strasznie się drapie.

Gość gość
Moze to głupie ale prosze o odpowiedzi

Gość gość
Ja swojemu dziecku zawsze czyściłam i jest wszystko ok,ma teraz trzy lata.Mój były teść kiedys nie czyścił uszu przez kilka miesięcy bo wyczytał,że to szkodliwe i skończyło się na tym,że łaził na pół głuchy i szedł do lekarza na czyszczenie.

ja kupuję w rossmanie takie płaskie patyczki (np. do makijażu mogą służyć) i tylko zbieram nimi woskowinę jeśli zobaczę, że coś tam jest na zewnątrz. Mam też takie krople audi baby do usuwania woskowiny, ale stosuję je rzadko. Ja nie myję dziecku uszu podczas kąpieli, bo nawet trochę wlanej wody może zaszkodzić takiemu maluchowi. Lepiej na sucho czyścić.

Gość gość
Tu autorka dziekuje za odpowiedzi . Ja nie myje woda w wanience tylko juz po kapieli mokrym wacikiem , jak kiedys widziałam troche woskowiny na zewnatrz to zebrałam ją poprostu palcem . Boje sie jej tam grzebac , jak pytałam pediatry to powiedziała ,ze moge kupic ten areozol. . .

Gość gość
w rossmanie jest za 20 zl taki aerozol do czyszczenia uszu niemowlakom