Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Święta to duży wydatek?

Polecane posty

Gość gość

Ile wydajecie na świąteczne prezenty? Oszczędnie czy szalejecie?

Gość gość
Ja mam podejście, że jak cały rok się oszczędza to raz w roku można poszaleć i zrobić przyjemność sobie i rodzinie. Na Świętach nie oszczędzamy :)

Gość gość
nie dajmy sie zwariowac !

Gość gość
Oj sporo, już zaplanowałam wszystko, około 7 stówek mi wyjdzie w sumie na prezenty, ale to się i tak zwraca później :) A w tym roku się wycwaniłam i wcześniej zamówiłam sobie prezent u rodziców, bo mega się napaliłam na jeden depilator philipsa. Ma sporo bajerów bo dyski zamiast pęset, nakładkę do golenia i podświetlaną pęsetę. Już się Świąt nie mogę doczekać ;p

Gość gość
Duży nie duży, zależy jak na to spojrzeć. Trzeba każdemu kupić jakiś upominek ale bez zbędnych szaleństw. Na wigilię tradycyjne dania i coś dla gości na 1 i 2 dzień świąt i tyle. Nie jest to nie wiadomo co.

Gość gość
duzo zalezy pewnie od tego jaka kto ma rodzine. do nas zjezdza sie coroku z 15 osob wiec jakos trzeba ich wykarmic :)

Gość gość
Najwięcej oczywiście wydaję na jedzenie. Prezenty są raczej skromne, by nie powiedzieć symboliczne. Zawsze obiecuję sobie, że zaoszczędzę na ozdobach. Choinka, wiadomo, być musi, gwiazdy betlejemskie też. W tym roku może nawet znajdę czas by mieć dwa w jednym, jak tutaj: http://www.gwiazda-betlejemska.info/pl/po-prostu-magia.html

Gość gość
nie wydaję jakoś dużo. Robimy sobie raczej symboliczne prezenty ;) siostrze kupiłam już zestaw kosmetyków w polomarkecie. z maskarą i linerem do oczu ;) ma 15 lat więc na pewno jej się sposoba, a mężowi chce kupić jakiś zestaw z dobrą maszynką do golenia. Drobne upominki a miło ;)

Gość mama

kupuje worek ryb dla wnucząt plus prezentów stos żeby nie klnęły na mnie że mikołaja nie ma, a dzieciom pieniądze wysyłam paczkami żeby zadowolone i szczęśliwe były happy new era