Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boże jaki miałam ciężki dzień.

Polecane posty

Gość gość

Najpierw wstałam o 5 rano - zrobić sama masło, złowić swojego łososia na obiad, wykopać 2kg ziemniaków, żeby potem już nie ganiać na pole. Później obrobiłam całą rodzinę (no, poza mężem, bo on sam robi sobie kanapki do pracy, rączki mu do tyłka na szczęście nie przyrosły) do szkoły i pracy. Zostałam sama z najmłodszą (5 miesięcy) córcią - wiało, padał deszcz ze śniegiem, było 0 stopni, ale poszłyśmy, no bo zdrowe powietrze to najważniejsza sprawa, wiadomo. Potem wróciłyśmy do domu no i dałam jej swój jarmuż i bakłażana, ćwiczymy BLW więc się trochę zeszło; szybka akcja reanimacyjna, bo jak zwykle się zakrztusiła, ale opanowałyśmy sytuację. Potem obiad w pośpiechu, pranie, sprzątanie (jeszcze musiałam zrobić po drodze wlasny płyn do szyb - cytryna, ocet i soda ocz.). Z potem na czole położyłam córcię spać, a sama szybko zrobiłam Skalpela Chodakowskiej, zaliczyłam dziesięciominutową konwersację po hiszpańsku na Skype ze swoim native spikerem, potem zaparzyłam sobie bezkofeinową kawę bez cukru (ohyda, ale zdrowe) no i rodzinka wróciła. Z uśmiechem na ustach (i potem na czole) przywitałam ich pieczonym na ruszcie za domem łososiem z uprzednio upieczonymi w ognisku ziemniakami i swoją surówką z mango i jagód acai (oczywiście z własnego ogrodu). Teraz idę popracować, a jak wrócę obczaję jeszcze jakis dobry film, może jakiś dramat psychologiczny albo film dokumentalny o ludach z dawnych terenów azteckich. Boże, jakie ciężkie jest życie mamy :(

Gość gość
ziemniaki kopie siem we wrześniu......

Gość gość
No niestety autorko, życie mamy ambitnej tak właśnie wygląda. Ale tutaj o tym raczej z nikim nie podyskutujesz. Tu większość mam ogląda Pierwszą Miłość i jej powtórki na Polsat Film, a jedyną formą fizycznej aktywności jest maraton na trasie duży pokój - kuchnia, od TV do lodówki. A co do inwencji i pomysłowości kulinarnej, ich szczytem możliwości jest mrożonka Hortexu albo gotowiec z Netto czy KFC. Nie wspominając już o samorealizacji. Ta objawia się mani albo pedicurem, o innych formach samodoskonalenia raczej nigdy nie słyszały.

Gość gość
hahaha dzięki ,dobre to:D a ty wyżej się nie znasz,bo są odmiany zimowe:)

Gość gość
a drew nie rąbałaś dziś na opał i taszczyłaś ich do domu żeby rozpalić ?? to co teraz w zimnie siedzisz? Bo ja dzisiaj to robiłam

Gość gość
19:54, w moim zimowym ogrodzie mam bataty. Wy kopiecie we wrześniu, ja kopię przez cały rok :)

Gość gość_autoRka
Drzewo oczywiście rąbałam, ale wczoraj. Pracy jest tyle, że muszę to jakoś rozkładać w czasie :( No ale jak chce się długo żyć w zdrowiu i szczęściu rodzinnym, to trzeba się poświęcić :) Teraz będę łuskać krople wody na jutrzejszą herbatkę z cytryną (oczywiście cytryna ekologiczna, bez pestek).

Gość gość
Ja tam wolem topinambur niż jakieś tam ziemnioki:D

Gość gość_autoRka
Oj, my mamy uczulenie na topinambura. Podobnie jak na gluten, parabeny, nikiel i właścicieli niesprzątających po swoich pupilach kupek w lesie i na łąkach.

Gość gość
Ooooojaaaacięęę DZIĘKI ZA POPRAWĘ NASTROJU :D:D:D

Gość gość
Jaką metodą zlowiłaś tego łososia?Ja planuję zanurkować z kuszą w kanale...

Gość gość
A ja miałam gorszy dzień, bo jestem chora, mam gorączkę, mąż wróci o 22 z pracy, a mnie po głowie cały dzień skakał rozkoszny 2-latek.

Gość gość
Zapomnialas dodac, ze skoro corcia ma 5 miesiecy to juz pewnie jestes w kolejnej ciazy. To takie naturalne przeciez :D

Gość gość
Oj nie przesadzaj z tak ciezko kazda z nas kafeterjanek podobnie spędza każdy dzień :D

Gość hh29 z niemiec
Ja tam mam służbę i to za mnie łowią łososia i rąbią drzewo do kominka 💤 :classic_cool: 🖐️

Gość gość
Wrzuć na luz- do mycia okien świetnie sprawdza się sam ocet, cytryna i soda już niepotrzebne, a ziemniaki trzeba było wrzucić na ruszt razem z łososiem, wiesz, czasami trzeba obniżyć standardy...

Gość hh29 z niemiec
Pff, ziemniaki z rusztu :o Ja schodzę 2km pod wodę aby zjeść romantyczną kolację z mężem w kapsule tlenowej. Oczywiście jemy owoce morza - ostrygi i małże św. Józefa.

Gość gość
Autorko, dziękuję za wywołanie uśmiechu na mej twarzy przed snem:-D. Oby więcej! ♥

Gość gość jjnb
Trzeba było iść kupić ekologiczne mięsko od zaprzyjaźnionego rolnika odpadło by Ci łowienie łososia. :D

Gość gość
Hh29 à co to za nowe małże św Józefa he he no chyba sala je wyhodowalas w swojej rezydencji

Gość gość
Rok dobiega konca I z cala pewnoscia moge stwierdzic ze post AUTORKI jest NAJLEPSZYM POSTEM tego ROKU !!! Jestes super sprawilas ze bede sie smiala caly kolejny tydzien :D :D:D

Gość gość
sikam:D