Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dekoracje Świąteczne

Polecane posty

Gość gość

Hej , czego używacie do dekorowania domów na święta oprócz tradycyjnych Gwiazd Betlejemskich w doniczkach ?

Gość gość
Poisencje świetnie nadają się do dekoracji , moje po świętach jeszcze długo wytrzymują i pozostają czerwone, chociaż ostatnio zakochałam się w cynamonowych. Są prześliczną odmianą.

Gość gość
Jasne że tak tylko nie popełniaj typowego błędu- nie obcinaj jej czerwonych liści , Wymyśl tak dekorację tak , aby gwiazda betlejemska mogła pozostać w doniczce. Wtedy będzie najbardziej efektowna , chociaż ona sama w sobie jest już dekoracją.

Co do poisencji - polecam pozostawić je w doniczkach. Dekoracje -polecam świerk. Bardzo długo wytrzymuje cięty, naprawdę. Zawsze możesz dokleić sztuczne Gwiazdy betlejemskie a żywe będą pięknie zdobiły mieszkanie .

Gość gość
macie może jakieś strony albo rady poświęcone poisencjom i przede wszystkim ich pielęgnacji. W zeszłym roku moja gwiazda betlejemska nie wytrzymała nawet do trzech króli.

Gość gość
U mnie jak juz ktos pisal do dekoracji wykodzystuje swierk ale tez inne iglaki ktore sie fajnie prezentuja do tego szyszki z kory wycinam gwiazki sztuczne kwiaty gwiazdy betlejemskiej malutkie bbombki orzechy wloskie w lupinkach cynamon caly i co tylko przyjdzie mi do glowy do tego w kieliszkach do wina np.zapalone podgrzewacze efekt super

Gość gość
Ja w tym roku wykorzystałam stare kieliszki do wina, spryskałam je w środku sztucznym śniegiem , do tego sizal ze srebrną nitka i włożyłam do środka małe miniaturki jasnych poisencji. Wszystko wygląda pięknie .

Gość gość
Najważniejszą dekoracją świąteczną jest sama choinka. Warto rozejrzeć się za Łądnym drzewkiem. Jeżeli mieszkacie w województwie pomorskim to zajrzyjcie na stronę www.choinki.in Tam znajdziecie świetne choinki. Warto coś sobie zamówić przed świętami.