Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z allegro

Polecane posty

Gość gość

Proszę doradźcie mi co mam zrobić, zamówiłam przesyłkę listem poleconym ekonomicznym, a sprzedający się pomylił i wysłał zwykłym ekonomicznym, oczywiście przesyłka zaginęła. Nie wiem co powinnam teraz zrobić.

Gość gość
Zgłoś do allegro jeżeli sprzedający nie poczuwa się do winy i zagroz pajacowi negatywem.

Gość gość
mój negatyw za bardzo go nie postraszy bo nie mam pełnej aktywacji konta więc inni go chyba nie widzą.

Gość gość
W takim przypadku sprzedający musi zwrócić pięniadze za towar oraz przesyłkę, jego pomyłka, jego wina. Masz zachowane maile od niego gdzie przyznaje ze się pomylił?

Gość gość
No tak przyznał się, że wysłał ekonomicznym i nic nie można zrobić tylko czekać, a gdy mu napisałam, że się pomylił to już nic nie odpisał.

Gość Pener Krca
Art286 paragraf 1 zle rozporządzenie mienia. Taka sprawę wygrałem, a chodziło o 20 zł. Sprzedający ma 1500zl do zapłaty ;)

Gość gość
Mi nie zależy na tym, żeby mu zaszkodzić, ale ja też nie chcę być poszkodowana a właściwie to moje dziecko, bo to był prezent na mikołajki

Gość Pener Krca
Dlatego nie bądź miękka. Przytocz mu moje słowa w e-mailu. Też chodziło o prtzezent dla dziecka i dlatego tak zrobiłem :)

Gość gość
minęły już 2 tygodnie od nadania? jeśli nie to możesz zgłosić na swojej poczcie że oczekujesz takiej przesyłki pomyłkowo nadanej listem zwykłym i że codziennie będziesz do nich dzwonić i dowiadywać czy nadeszła, w okresie przedswiątecznym taki zwykły list niekoniecznie musi zaginąc, czasem moze się gdzieś błąkać dłużej, do mnie kiedyś po 3 tygodniach przyszedł, ale codziennie byłam na poczcie i sprawdzałam, niemniej jeśli po 2 tyg nie będzie sladu, żadaj od sprzedawcy zwrotu pieniędzy, jeśli będzie unikał, zgłaszasz do allegro, na dowód musisz mieć maile i zapamiętaj ten art o złym rozporządzeniu mienia który podał ktos powyżej

Gość gość
Dziękuje wszystkim za rady i pomoc :)