Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia na zwierzeta

Polecane posty

Gość gość

witam. otoz 2 miesiace temu przygarnelam do domu kota. gdy pojawil sie w domu corka 3 lata zaczela kaszlec pojawil sie katar i ciagle zapalenie spojowek. sadze ze to alergia i pddalam kota w dobre rece. byl u nas 2 tygodnie, corka dalej ma objawy alergii. dodam ze mamy tez 2 letniego psa. corka ma z nim czesty kontakt i nigdy nie bylo oznak alergii. pies jest dworowy tylko jak jest zima to bierzemy go do domu, tak wiec obecnie jest w domu. i tu moje pytanie, czy corka moze miec tez alergie n a psa? dodam ze na dworze miala z nim bardzo czesty kontakt, w tamtym roku tez byl w domu w zimie i nic sie dziecku nie dzialo. w dodatku moja mama ma psa i tez jestesmy tam bardzo czesto, spimy tam czasami i takze nie miala objawow alergii. powiedzcie mi, czy te alergeny kota dalej ja uczulaja czy moze miec tez alergie na psa skoro do tej pory nie miala?

Gość gość
Pomoze ktos?

Gość gość
moze miec alergie krzyzowe

Gość gość
a co my wróżki ? idź do alergologa i zrób testy alergia na jedno zwierzę nie oznacza alergię na wszystkie młoda może mieć objawy alergii z tysiąca powodów, także pokarmową lub na pleśnie zadajesz dziwne pytanie na forum i myślisz że to zastąpi wizytę u alergologa ? ktoś napisze że na bank to wina zwierząt i w ten sposób trzy zwierzęta trafią na ulicę ?

Gość megitka858585
To moze byc i jedno i drugie. Albo corka ma jeszcze alergie na kota albo uczylila sie na psa. Uczulic sie mozna w kazdym wieku na wszystko wiec roznie dobrze moze to byc cokolwiek innego co macie w domu. Radze zrobic jej podstawowe testy alergiczne, sa tam probki m.in na psa, kota, grzyba, plesn, pylki itp

Gość megitka858585
Mojemu szwagrowi wyszlo ze ma alergie na farbe, ostatnio remontowal mieskzanie. Pozbyl sie biednych niewinnych kotow z domu;((

Gość gość
jacy ludzie są tępi..... miałam przeróżne zwierzaki w domu a uczulona jestem wyłącznie na świnkę morską, a raczej jakieś białko zawarte w jej ślinie....

Gość gość
Tu autorka. Do alergologa mamy wizyte za dwa miesiace. Wlasnie corka jeszcze przed kotem miala bardzo czesty kontakt z naszym psem jak i z innymi psami i nigdy nic sie nie dzialo. Slyszalam ze alergeny kota utrzymuja sie bardzo dlugo. No i corka caly czas ma katar kaszel zapalenie spojowek, i zastanawiam sie czy mogla tak nagle uczulic sie na psa czy to dalej te alergeny kota sie utrzymuja i ja uczulaja.

Gość gość
To może posprzątaj.

Gość gość
Bardzo smieszne. Codziennie odkurzam, czyszcze meble ale lekarz mi powiedzial ze to nic nie da, jezeli corka ma alergie na kota to alergeny utrzymuja sie bardzo dlugo i ''unosza'' sie w powietrzu nawet przy wietrzeniu mieszkania i przenosza. To nie chodzi o sama siersc tylko o bialko zawarte w slinie i naskorku kota, co jest niewidoczne golym okiem. Wydaje mi sie ze w dalszym ciagu uczulaja ja alergeny kota ale nie wiem czy mogla uczulic sie tak nagle tez na psa?

Gość gość
ja mialam na kota, poszlam do gabinetu w lubline www.alergolog.lublin.pl i dzieki temu wyleczylam swoja alergie i dobrze, bo mieszkam teraz z ludzmi, ktorzy maja koty :)