Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysza 12

jak donieść do mopsu

Polecane posty

Gość mysza 12

Dowiedziałam sie ostnio ze dobra koleżanka bierze rodzine a wcale taka biedna nie jest...chodzi chwali sie ze mops oszukuję a mąż jej mam najniższe krajową na umowie a do łapy bierze po 4-5 tys..nie zazdroszczę jej a ni nic tylko wnerwia mnie to bo są ludzie naprawdę potrzebujący!!

Gość gość
Moja szwagierka tez tak robi,dostsje rodzinne i dodatki szk.na 2 dzieci.Kiedys mnie to wkurzalo,ale pomyslalam dobie,ze to sie zemsci,bo jaka bedzie mial jej maz emeryture,skoro od najnizszej skladki tyle lat ma potracane

Gość gość
Aż tak Cię boli, że dostaje te 75zł rodzinnego? :D

Gość gość
napisz anonimowo pismo, opisz sytuację, napisz jej dane.

Gość gość
Ale skoro on dostaje kasę na lewo to co najwyżej możesz donieść do skarbówki. Mops bazuje na dokumentach ze skarbówki i jak w nich jest napisane ze chłop ma najniższą krajową to zasiłek sie należy.

uczciwosc nie poplaca:)Znamy to z zycia:))Kto kombinuje ten ma:))))Panstwo okrada spoleczenstwo:))))) i nikomu to nie przeszkadza´?!:O

Gość mysza 12
No właśnie nie mam możliwość by to udowodnić..nie chce tych 75 zl i drugiego becikowego..mi by było wstyd chodzic po mops a co weekend po galerii handlowej chodzić..dobrze gościu mówisz o tej emeryturze..

Gość gość
Nie no z tą emeryturą to akurat wielu ludzi, np. przedsiębiorców płaci najniższe składki i na emeryturę po prostu stara sobie odkładać albo inwestować. Chyba mało kto decyduje się z własnej woli płacić duże składki od swojego wynagrodzenia, duże składki odkładają tylko ludzie zatrudnieni na umowę o pracę z dużymi pensjami, bo zwyczajnie nie mają wyboru :)

Gość gość
ja znam na pęczki takich osób, na papierze najniższa krajowa, reszta pod stołem i biorą rodzinne, zapomogi, dodatki do mieszkania itd