Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasz współlokator okrada was?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o małe rzeczy typu jedzenie czy kosmetyki z łazienki? My wynajęliśmy pokoj takiemu jednemu i non stop cis ginie. Naszczescie jest juz na wypowiedzeniu , ale jeszcze 1,5 tygodnia musimy sie z nim męczyć.

Gość gość
W uk to chyba standard ze zawsze w jakimś domu znajdzie sie tzw sęp. Zarcia nie kupuje a chodzi najedzony ;) macie moze spisoby na takiego złodzieja?

Gość gość
Najlepszy sposób to wywalić z domu i kazać zapłaci za to czym sie poczęstował.

Gość gość
Do tego jedzenia co podkrada wrzucić środki przeczyszczajace. Bedzie mial nauczke a wy dowód że kradnie.

Gość gość
Ja mam takiego lokatora , który włącza sobie farelkę na cała noc, pomimo tego ze grzejnik elektryczny jest ustawiony na grzanie cała noc ( economy 7) a w dzien wydała to ciepło. Wiec cały dzien i noc jest ciepło. To dopiero kradzież w porównaniu z kradzieżą jedzenia. Dotrwałam go , jak w nocy szlam do łazienki z słyszę jak ta farelka chodzi. Jak sie go zapytałam to wypierał. I co z takim zrobic?

Gość gość
A dodam, ze rachunek przyszedł w c***j wysoki.

Gość gość
Wypowiedz mu pokój

Gość gość
to zamieszkajcie tylko z partnerami albo z DOBRYMI znajomymi, a nie jakimiś dziwolągami :O Ja mialam współlokatorów tylko pierwszy rok w UK. Potem 1,5 roku już tylko ja, mąż i jego siostra. od 4 lat ja z mężem sami + dziecko.

Gość gość
Gdybym mogła to wywalilabym go juz dzis. Ale powiem zeby sie wyprowadził. Tylko co zrobic zeby nie używał tej farelki? Korki mu wyłączyć? Policzyć mu za to i niech płaci? Tak chyba nie moge zrobic. Wypiwiedzenie 2 tygodni to ile tego prądu nam naciągnie. Poza tym tez kradnie nam kosmetyki , proszek do prania jak nas nie ma ( a jak jesteśmy to do prania używa tylko płynu do płukania , brudas) , kawa i herbata to standard. Czy nie ma normalnych ludzi w tym Londynie??

Gość gość
I po to wyjechaliście, zeby żyć w uk jak dziady dzieląc dom z innymi ludźmi ????

Gość gość
Niestety mieszkam w Londynie a tutaj płaci sie słono za wynajęcie mieszkania 2 bedroom. Ale teraz żałuje ze tak zrobiliśmy. Wolałabym małe studio flat za £ 1000 ale samemu i bez żadnych pasożytów.

Gość gość
To nie mieszkaj w Londynie skoro Cie na to nie stać !

Gość gość
Poza tym chcieliśmy mieszkać z kimś, zeby było weselej, poznać nowych kudzi. Ale w Londynie nie ma normalnych Polaków . Przekonało mnie o tym nawet fora które czytam tutaj.

Gość gość
A gdzie m mieszkać jsk tu pracuje? W Polsce stać ludzi w dużych miastach gdzie jest praca wynająć całe mieszkanie za najniższa krajowa? Chyba ze sie mieszka u mamusi albo mamusia kupiła mieszkanie i pracuje sie bo tatuś załatwił. Poza tym tutaj mam znajomych , prace , studia, jest dobrze tylko ten jeden mankament w postaci drogich mieszkań.

Gość gość
I pasożytów w postaci lokatorów którzy by zjedli gowno z pod siebie gdyby mogli.

Gość gość
Są normalni tylko mają już swoje domy. Ja w czasie studów byłam zmuszona dzielić mieszkanie z innymi i to była tragedia. Sama patologia, brud i smród. Teraz wróciłam do domu i spłacam swoje i tak jest najlepiej. A na glupich lokatorow nie ma rady jak nie jesteś wlascicielem. Najgorzej jest jak podnajmujesz bo taki dziki lokator może nakraść, nagrzać i wylać wodę a nic mu nie udowodnisz i jeszcze musisz doplacać.

Gość gość
A kto normalny w Londynie pracuje za minimum ????

Gość gość
Ja wczoraj jakzdjejmowalem kolezance praniez suszarki do wypadlo 20 f z kieszeni na podlige wyprane ale w super stanie odlizylem na stoliczek ale sie ucieszyla z bonusa ; P ciekawe ile osob by sobie je wzielo :P

Gość gość
Myśle ze nikt by nie wziął , bo nikt nie byłby tak dobry zeby ściągać komuś ubranie z suszarki. ;)

Gość gość
A ja jednemu wyłączałem korki jak napierdzielal farelka. Nawet tel nie mógł mu sie naładować bo nie miał prądu w pokoju. Jak sie zorientował to sie wyniósł. Na debili tylko takie sa sposoby. A i robiłem tak ze wodę miał tylko ledwo ciepła jak sie wszyscy wykąpali. Wykurzylem go bardzo szybko.