Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawie 3 latka w spacerówce.

Polecane posty

Gość gość

Jaka spacerówka dla 3 latka?

Gość gość
A czy dziecko jest upośledzone w jakimś stopniu, że potrzebuje spacerówki?

Gość gość
nie nie jest, mieszkam w dość sporym mieście nie mam samochodu(znaczy mamy ale mąż jedzie do pracy i późno wraca) a jak muszę zrobić zakupy albo coś załatwić to potrzebuje wózka

Gość gość
nie twoja sprawa czy upośledzone czy nie. Britax b-agile, baby jogger city mini.

Gość gość
nie tlumacz sie. patrz na komfort swoj i swojego dziecka, a nie na opinie wyroczni z kafe. Sa spacerowki takie powyzej 15 kg, ale są tez duzo drozsze.

Gość gość
gościu nr.2 sama jesteś upośledzona!!! mój syn ma 2.5 i też zabieramy spacerówkę gdy jedziemy np.do ZOO...chyba nie sądzisz,że przejdzie całe ZOO na własnych nogach??? autorko ja mam zwykłą spacerówkę-parasolkę...jest lekka,szybko się składa,mała więc nie ma problemu z włożeniem do bagażnika.

Gość gość
Moja kolezank wozi swoja trzylatke w wozku bodajze coto baby . Duzo zalezy od dziecka czy chce siedziec w wozku. Mojego dwulatka od dawna nie woze, nie usiedzi. Wozek zamienilismy na rower biegowy.

Gość gość
a czy taka parasolka da radę sobie na ośnieżonym chodniku?

Gość gość
Na zimę parasolkę odradzam, szczególnie na zaśnieżonej trasie - tylko duże pompowane koła dają radę.

Gość gość
Ale Wy głupie jesteście jak Boga kocham pytałam czy dziecko jest upośledzone nie ze złośliwości. Często 3 letnie dziecko wożone jest w spacerówce ze względu właśnie na jakąś ułomność i to wcale nie złośliwie. Sama mam córkę która w lipcu skończyła 2 lata i tydzień temu do zoo brałam spacerówkę, choć jak sie okazało nie była potrzebna bo córka chodziła wszędzie pieszo, wiadomo jeśli autorka nie ma samochodu to spacerówka na długie odcinki się przydaje, lepsze to niż noszenie dziecka. Myślcie czasami zamiast zaraz atakować co?

Gość gość
czyli co? leniwa mamuska robi z własnego dziecka niedołęgę?:-o

Gość gość
jakie myscie? 3 letnie dziecko na spacery tez we wózku wozisz? 3 latek to nie roczniak którego się na rękach nosi :-o

Gość gość
nie jestem leniwa tylko wolę wsadzić dziecko do spacerówki niż nieść je na rękach a swoje waży a jak jeszcze jakieś zakupu muszę zrobić to niestety nie dam rady nieść i dziecka i zakupów...

Gość gość
a dlaczego masz nosić 3 latka na rękach? takie duże dziecko i chodzić nie potrafi?

Gość gość
tylko że autorka pytała się jaka spacerówka a nie prosiła o ocenę czy dobrze robi... wiec po co te złośliwości

Gość gość
też wożę 3 latka w spacerówce O.o do sklepu mam 3 km w jedną i 3 w drugą moje dziecko nie daje rady a jak mam do wyboru nieść dziecko i zakupy w zębach to wole wziąć spacerówke

Gość gość
czyli racja-leniwe kwoki i ułomne dzieci

Gość gość
Gościu, wyobraź sobie że 3 latek powinien przejść całe zoo pieszo. Robicie z tych dzieci straszne kaleki. Ja mam 3 latke i nie pamiętam kiedy ostatnio niosłam ją na rękach w czasie zakupów. No ale ją id dawna puszczałam żeby biegała a nie wozilam na spacerach

Gość gość
3 latek 3 latkowi nie równy więc nie oceniajcie INFINITY QUATRO ten jest dość duży sama mam i jestem zadowolona.

Gość gość
Gościu sam jestes ułomny autorka powiedziała nie na spacer lecz na dłuższe trasy na zakupy np, może ma daleko a jak nie ma samochodu to faktycznie wózek jeszcze może jest jej potrzebny

Gość gość
to niech tego ułoma do osiemnastki wozi we wózku :-o

Gość gość
a niech se wozi a tobie g****o do temu zajmij się swoim "ułomem"

Gość gość
Haha a Wy znowu sie podniecacie jak jakis baran rzuci miesem, przeciez wiadomo ze to dla draki i anonimowo, to kazdy kozak! Spcerowke polecam z wiekszymi kolami, pompowanymi bo jak snieg spadnie to nie dasz rady ruszyc. Reszta w zasadzie to kwestia gustu, dobrze jak ma na wyposazeniu spiwor, oslonke na nogi i przeciwdeszczowke i daszek, w zimie tskue rzeczy sa przydatne. Powodzenia w zakupie udanej spacerowy zycze. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Nie lepiej kupic rowerek taki ktory mozesz pchac i ma duzy kosz na zakupy? Jak dla mnie dziwnie wyglada duze dziecko w wozku.

Gość gość
I nie mowi sie "we wozku" tylko "w wozku" analfabeto/tko

Gość gość
dziękuję za rzeczową odpowiedź pozdrawiam.

Gość gość
tylko zimą rowerek się nie sprawdzi, wtedy wózek lepszy taki na dużych kołach

Gość gość
Rowerek na zime jak chodniki zawalone sniegiem i oblodzone, wiatr z deszczem i sniegiem w kazda strone dmucha to doprawdy swietny pomysl :) Aaaa i trzylatek z pewnoscia przejdzie wtedy kazda odleglosc bo przeciez nie moze byc ulomny! Zanim cos napiszecie to pomyslcie, to naprawde nie boli :)

Gość gość
U nas akurat chodniki sa odsniezone ale jak u was nid to przeciez sa sanki. Spokonie dziecko i zakupy sie zmieszcza

Gość gość
Ja pierd.... To ze twoje dziecko nie używa spacerówki to nie znaczy ze wszystkie są takie same. Moje ma 2,5 roku i jeździ w wózku, ale za to od roku jest bez pieluchy i mówi pełnymi zdaniami od ponad roku, a twoje jakie było w wieku 1,5 roku? Jeśli nie takie jak moje to chyba jakieś ułomne jest - to do gościa z 10:03. I co to znaczy, ze trzylatek powinien przejść pieszo całe zoo? Tzn ile? 3km? Czy może 6? Co jest norma dla trzylatka? A jak nie da rady to co? Zlać, zmusić, czy może poganiać batem jak konika? No i w jakim tempie ma iść, żeby można było stwierdzić, że jest w "normie"? A i jeszcze w drodze na zakupy oczywiście powinien uwzględnić, że matka targa cztery siaty z zakupami, więc nie powinien sprawić kłopotu i się pchać pod rowery czy na ulicę, bo matka nie ma rąk, żeby chwycić. Nie ważne, że matka zlana potem i zestresowana, objuczona jak wielbłąd, dziecko bryka, nie uważa, albo w drodze powrotnej się wlecze albo jęczy. Nie - istotne, że trzylatek POWINIEN na własnych nogach dymać zawsze i wszędzie, bo wózek to OBCIACH.