Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawie 3 latka w spacerówce.

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Nie lepiej kupic rowerek taki ktory mozesz pchac i ma duzy kosz na zakupy? Jak dla mnie dziwnie wyglada duze dziecko w wozku. Duże to znaczy jakie, bo moja dwuipółlatka mierzy ok 90 cm i nie wygląda na olbrzyma. Jaki wzrost lub wygląd jest granicą dla wózka, żeby nie było "głupio"?

Gość gość
10:27 Bravo, dobrze powiedziane. Niestety o konkretna rade w sieci jest trudno, no i jak widac myslenie boli bardziej niz mi sie wydawalo :)

Gość gość
10:27 Bravo, dobrze powiedziane. Niestety o konkretna rade w sieci jest trudno, no i jak widac myslenie boli bardziej niz mi sie wydawalo :)

Gość gość
zgadzam się z wypowiedzią wyżej dziecko dziecku nie równe nie ma normy każde dziecko jest sprawą indywidualną nie można porównywać każdego dziecka do swojego" idealnego potomka że nasze jest takie siakie czy owakie to nie znaczy że inne są takie same

Gość gość
ja nie wiem co wy macie za niedorozwinięte dzieci. 3 latki w wózkach? noszone na rekach... dziecko w wieku 3 lat powinno być już na tyle rozumne i samodzielne..a te wasze wymoczki...

Gość gość
Spadaj hejterku!

Gość gość
ale ja nie rozumiem po co te obrażanie? No po co? Pytanie dotyczy wózka spacerowego autorka prosi o rade jaki kupić a nie czy ma kupić, po co te obrażanie przecież to nie wasza sprawa ja nie widzę nic złego w wożeniu dziecka w wózku krzywda się nie dzieje. Jesteście złośliwe zajadłe i szukacie pretekstu do jadki nic wiecej.

Gość gość
autorka ma chore dziecko wymagające wożenia- tylko się przyznać nie chce :(

Gość gość
Chore to sa te co glupoty wypisuja o ulomnosciach i niedorozwinietych umyslowo dzieciach. Uwazajcie co piszecie bo los bywa okrutny. Spacerowka powinna miec wieksze kola i oslonke przed deszczem i sniegiem, zawsze trzeba tez miec cieply koc, najlepiej czesc pod pupa a reszta przykryc dziecko. Sciskam

Gość gość
A to żeby Was dobić to Wam powiem, że moja prawie 4latka idąc ze mną na zakupy, siedzi czasem w wózku. Jadąc w dalsze wycieczki także zabieram wózek. Mało tego, moje koleżanki, sąsiadki także sadzaja swoje pociechy w spacerowkach i nikt problemu nie widzi. Nikt nikogo nie ocenia, nie zagląda i nie obgaduje. Dzieci są różne i to powinien wiedzieć każdy rodzic. Ojej zapomniałam napisać ze nie mieszkam w Polsce, tutaj nikogo nie obchodzi co kto robi bo to nie ich sprawa.

Gość gość
Widziałam już czterolatke w spacerowce. Zdrowa. Nic mnie juz nie zdziwi. Później laza takie niedorajdy i jecza, że je nóżki bolą i dalej nie pójdą.

Gość gość
Wypad hejterku!

Gość gość
Ale o co się oburzacie, taka prawda . 3-4 latek to już nie jest maluszek i sztukę chodzenia, ba! biegania, ma opanowana do perfekcji. Woźcie te dzieci dalej w tych wózkach do pełnoletności nawet. Dziwić się potem, że dzieci i młodzież żadnej kondycji nie ma, jak wszędzie są wożeni. Jak nie spacerowkami to samochodami. A potem 1 km przejść taki delikwent nie może bo zaraz zadycha i nóżki bolą.

Gość gość
Do wyzej. Nie podniecaj sie tak

Gość gość
Rozwój somatyczny i aktywność ruchowa trzylatka. W tym okresie kościec dziecka jest wrażliwy i giętki. Stawy cechuje duża ruchomość, wiązadła stawowe są słabe i rozciągliwe. Bardzo słaba jest też muskulatura. Włókna mięśniowe zawierają dużo wody, są wiotkie i cienkie, wskutek czego dziecko jest niewytrzymałe na wysiłek fizyczny. Męczy je jednostajna pozycja oraz monotonny i dłużej trwający ruch.

Gość gość
Polecam xlander x3, ale spacerówkę. Szerokie siedzisko, wysokie oparcie. Kupiłam synkowi jak miał 2 latka( jest wysoki i inne spacerówki miały za krótkie oparcie) teraz ma prawie 3 latka i jeszcze go w nim woże jak jest potrzeba, nawet w nim zasypia (nózki nie wiszą). Ma duze popmpowane koła, szerokie siedzisko, oparcie rozkładane do pozycji leżącej. Nam służy.

Gość gość
właśnie też się zastanawiałam nad x landerem i właśnie się chyba na niego zdecyduje

Gość gość
i nie interesują mnie wasze opinie na temat czy dobrze robie czy nie moje dziecko moja sprawa i hejtujcie mnie do woli mam to w nosie ;)

Gość gość
no właśnie

Gość gość
retyyy, co za styrane baby. 4 siaty, zlana potem urobiona kura domowa. na takie zakupy to chyba lepiej samochod wziąć:/ jeszcze mi powiiedz, że te siaty i dziecko na rekach po schodach na 3 pietro niesiesz jak nie ma windy, bo biedne nie wyjdzie, a ty mu reki nie dasz bo nie masz:D smiech na sali!! znam dziecko, ktore do przedszkola na piechote nie dojdzie bo zmeczone, nogi bola:/ dramatttttt, ale na szczescie wasz:D P.S. ja tam zoo na akord nie zwiedzam

Gość gość
tez niedawno spotkalam wozkowana prawie 4 latke znajomej ktora juz 2 rok chodzi do przedszkola dziwny widok

Gość gość
Moja mama też nie raz bierze wózek jak idzie z moją córką (2.5 r) na zakupy. To ok 1,5 km w jedną stronę. Nie uważam, zęby to był problem szczególnie jak mają większe zakupy (wózek ma duzy kosz). Na codzień wszędzie chodzimy na piechotę. ,

Gość gość
w UK standardem jest widok 5 a nawet 6 latka w wozku i jakoś nikt nie widzi w tym problemu. Dopiero tu na forum dowiedziałąm się że mam ułomne dziecko bo ma 3,5 i nadal wozi się w wózku. A ta hejterka to pewnie moja bratowa, która uważa że 3 latek musi już znać literki, jeździć na rowerze, oczywiście obowiązkowo ma spokojnie usiedzieć na godzinnej mszy w kościele. No i zapomniałam o sznurowaniu butów.

Gość gość
weźcie się panujcie niech se wożą kogo chcą nie wasza sprawa

Gość gość
w UK to norma.

Gość serioserioserio serio
Rowerek na zimę?! Czego to matki nie wymyślą... Dziecko 3-letnie jest malutkie, potrzebuje wózka, moja córka ma 27 miesięcy i ma dwa - jeden chyba do 25kg zwykła mała parasolka z daszkiem, rozkładanym siedzeniem, pasami, koszem na zakupy(Coto Baby), a drugi typu czołg, ma go po starszym bracie - wytrzymuje wszystko, jest niezniszczalny, dzieci po nim skaczą, nic się nie dzieje, ja usiądę-55kg-nawet nie skrzypnie(Casualplay). Ale tego drugiego czołga nie polecam, bo koła ciągle się hamują, nie chcą skręcać, blokują się, poza tym ma płytkie siedzenie, a córcia jest spora i ciężko rozkłada się oparcie. Jak to czołg:) Ale ten drugi jak najbardziej w tym wieku, bo nie potrzeba jakiegoś wyszukanego, ma być wygodny w miarę i już, bo to przecież tak na chwilę. Zwykły, prosty, córcia w wieku 10 miesięcy sama go w smyku wybrała i już, nie zastanawiałam się długo, praktycznie wcale, a teraz już jeździ w wózku raz na miesiąc, bo wszędzie autam jeździmy, a w zimę tym bardziej.

Gość gość
a może baby desing? też fajna

Gość gość
spacerowka ritmo marki euro-cart jets calkiem duzych rozmiarow, moja kasia nim jezdziła gdy miala 3latka

Gość gość
za zabieram wozek na zakupy, moja 2.5 roczna corka uwielbia chodzic sama i b rzadko uzywamy wozka, ale czasami ma gorszy dzien a j musze zrobic zakupy, wiec biore wozek, i tyle

Gość gość
Większość spacerówek daje radę z trzylatkiem. Chyba że masz duże/ciężkie dziecko.