Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z jakim biurem na narty za granice?

Polecane posty

Gość gość

Chcielibyśmy z mężem wybrać się w lutym na narty po raz pierwszy za granice. Myślimy o Włoszech lub Austrii. Jednak ze względu na to że żadne z nas nie było na takim wyjeździe stwierdziliśmy że lepiej będzie jechać z biurem. No i tutaj pojawia się problem jakie biuro wybrać... Czy ktoś z Was korzystał z takich ofert i może podzielić się doświadczeniem? Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość gość
Tylko ze sprawdzonym przez innych turystów. Najlepiej jednak indywidualnie. Taniej, bezpieczniej i samemu można decydować gdzie i za ile.

Gość gość
Kotku Twojego męża zainteresuje biuro Roksa www.roksa.pl

Gość gość
tylko na narty czy na bzykanie też?

Gość gość
W zeszłym roku byłam na takim wyjeździe z biurem Jafi Sport i byłam bardzo zadowolona. W tym sezonie nie wiem czy uda mi się wyjechać ze względów finansowych ale myślę, że w przyszłości na pewno z nimi pojadę. Nocowaliśmy bardzo blisko stoku, także nawet nie musieliśmy nigdzie dojeżdżać. Dojazd wygodnym autokarem. Mówiąc osobiście boję się latać, więc dla mnie to duży plus ;)

Gość olaf2015
Przejrzeć możesz sobie również oferty z turystykastudencka (Travel Student) ;) Z nazwy studenckie biuro, ale studentem nie musisz być, aby na taki wyjazd się wybrać. Mają sporo ofert w konkurencyjnych cenach, fajnych pilotów i super atmosferę. Czego chcieć więcej ;)

Ja od jakiegoś czasu korzystam z usług BTA kompas. Jak dotąd wszystko na plus. Mają również w ofercie rodzinne wyjazdy na narty.

Gość gość
Ta Turystyka Studencka na czym dokładnie polega ? Czy trzeba byc rzeczywiscie studentem aby móc korzystac z takich wyjazdów ?

Gość gość
nie trzeba być studentem z tego co wiem.. ;]

nie trzeba być studentem (ale dla studentów są różne zniżki), na takich wyjazdach najważniejsza jest dobra zabawa w gronie młodych osób, oraz odpowiednia kadra która potrafi szybko zintegrować grupę - z doświadczeń z różnymi takimi biurami chyba najlepiej wypadało party camp (i nigdy nie było z nimi problemów ze standardem zakwaterowania czy autokaru)

Gość gość
Moi rodzice mieszkają w Holandii i zawsze do nich jeżdże i przez Holenderskie biura na wakacje. Często większe luksusy wychodza mnie taniej niż te podstawowe zadowalanie turysty z biur polskich i o wiele lepsze lokacje mają. Nie wiem jak działa polska polityka tutaj, ale na pewno ciągna za nic bombe kasy.

ja uważam, że często duże biura podroży już trochę działają na zasadzie popularności, nie wysilają się zbytnio aby powalczyć o klienta, a często dużo mniejsze studenckie biura mają dużo ciekawsza ofertę i to w lepszej cenie. Nawet przeglądając galerie zdjęć czy relacje z takich wyjazdów widać jak ludzie dobrze się bawią.

Gość grecka
ja pod koniec lutego jadę z Integra wyjazdy na narty do Czech http://integra-wyjazdy.pl/ferie-weekend/ cena bardzo dobra, poza tym za granicą zawsze panują lepsze warunki niż w Polsce, już nieraz się przejechaliśmy na tym, że wybraliśmy polskie stoki i zawsze była kiepska pogoda, że teraz już wolimy nie ryzykować. Poza tym jedziemy z grupą młodych ludzi więc będzie miłe towarzystwo i spora integracja, w końcu jazda na stoku to jedno a dobra zabawa to drugie.

Gość gość
Na zagraniczne wyjazdy polecam Jafi Sport. Jak dotąd byłam z nimi dwa razy w Livigno i było świetnie. Wszystko było dobrze zorganizowane. Nocleg w ładnym i przede wszystkim czystym apartamencie. Blisko do stoku. W cenie karnet i ubezpieczenie. Warto :)

Gość hardages
A nie lepiej po prostu na własną rękę? Przynajmniej całość sobie zaplanujesz wedle uznania, wydaje mi się, że to lepszy pomysł? Ale też pamiętaj o ubezpieczeniu, choćby - http://elvia.pl/ubezpieczenia-na-narty/ To jednak podstawa - wszelkie akcje ratunkowe w górach, które niestety są realne, stanowią ogromny koszt. Jeśli ktoś chce, to mam kod rabatowy - 20 proc. daje. Konkretnie: KODZIMA56

Gość gostekous
Polecam Elvia. W tym roku straciłem narty w wyniku kradzieży. Kasę odzyskałem w kilka dni po powrocie, bez żadnych kombinacji i krętactwa. Miałem 20k euro sumy gwarancyjnej. Satysfakcjonująca kwota i powinna wystarczyć na pokrycie poważniejszych kosztów.

Gość gumiśka899
Zobaczcie sobie tutaj http://loco-travel.pl/wyjazdy_loco_travel/ jakie maja wyjazdy i to w okresie lata. Z powodzeniem w wakacje można wybrać się na narty. Dla osób, które kochają ten sport jest to świetnie i naprawdę korzystne, bo niedrogie rozwiązanie.

Gość gość
Nigdy nie jeździłam na wakacje z biurem podróży. Jak już jedziemy gdzieś z rodziną to zazwyczaj sami wszystko organizujemy. W lutym dzieciaki jadą jednak z Family Life na obóz narciarski do Włoch. Tutaj nie ryzykowałabym z ich bezpieczeńśtwem więc znalazłam sprawdzonych organizatorów :)

Gość Gorgonzolla
W tym roku moje ukochane włoskie Val di Sole, po raz pierwszy z biurem - Rainbow. Całość wyszła taniej niż sam dojazd/dolot (do tej pory zawsze organizowaliśmy sami, ale jak w tym roku przeliczyliśmy to się za głowę złapaliśmy, wszystko drożeje. A biura utrzymują w miarę stały poziom cen bo się dogadują z innymi usługodawcami. Btw, mieszkaliśmy w hotelu Derby, polecam, niby tylko trzy gwiazdki, ale jak na ten standard to na wypasie.

Gość Lukrecija
Gorgonzolla, jeśli jeszcze tutaj jesteś to odezwij się proszę, miałabym do Ciebie kilka pytań związanych z wyjazdem i samym hotelem Derby oraz SkiPassami. Dzięki!

Gość Gorgonzolla
Jestem i chętnie odpowiem na pytania, więc proszę pytaj :)

Gość Sorosossa
Ja mam pytanie odnośnie wyjazdu z Rainbow do hotelu Alp Holiday, również Val di Sole. Czy ktoś tam może był i może podzielić się wrażeniami?

Gość gość
Jak dla mnie najlepsze jest bissole.pl , bo byłem z nimi na kilku wyjazdach i zawsze mi się podobało. Najlepiej sobie poszukać czegoś tutaj: http://bissole.pl/incentive-travel/

Gość gość
Wyszukiwałem w poprzednim sezonie wyjazdu we Włoskie Alpy na stronie http://gryftravel.pl/narty/wlochy i w tym roku znowu planuję zarezerwować sobie ski free właśnie tutaj. Tylko że teraz chciałbym zmienić lokalizację i myślę nad Monte Bondone, ktoś tam jeździł? Jak warunki?

Gość gość
Cześć. Dobre cenowo oferty noclegowe na sezon zimowy we włoskich alpach ma biuro Gryf na swojej stronie http://gryftravel.pl/narty/wlochy. Planuję pojechać do Val di Fiemme w tym sezonie bo tam to mnie jeszcze nie było a generalnie Włochy mam zjechane wzdłuż i wszerz z nartami na bagażniku.

Gość gość
My z kolei w tym roku jedziemy na przedświąteczny wyjazd na narty do Serre Chevalier we Francji ze sprawdzony przez nas biurem Eh School https://www.ehschool.pl/index.php/Products/148/Before-Christmas-Serre-Chevalier-2018-Francja.html Serre Chevalier to świetny ośrodek narciarski. Znajomi byli tam i bardzo sobie chwalili piękne trasy i widoki, profesjonalizm organizacji. Dlatego nie możemy się już doczekać, choć w sumie wyjeżdżamy już za mniej niż miesiąc :)