Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciązy.. ale nie chce tego dziecka

Polecane posty

Gość gość
To jest już dziecko. Ma narządy, niedługo zacznie mu bić serce. Zdajecie sobie sprawę na czym polega aborcja? To wyrywanie po kawałeczku części ciała dziecka aż się je rozszarpie i powyciąga z macicy... To najgorsze okrucieństwo jakie można komuś uczynić... Musisz też wiedzieć, że po aborcji prawdopodobnie nie będziesz mogła mieć już nigdy dzieci...

Gość gość
Tabletka aborcyjna wyrywa po kawałku zarodek? haha Dobre :-)

Gość gość
no ,ale jak k/u/r/w/a nie mordować jak właśnie mordować po to jest aborcja bo jak jej nie ma to jest dziecko człowiek znaczy się k/u/r/w/a czy wy naprawdę takie głupie jesteście czy udajecie życie zaczyna się od poczęcia a kończy na śmierci FIZJOLOGICZNEJ LUB INNEJ znaczy się morderstwo TU DZIECKA NIEWINNEGO taka jest prawda A ZLEPKI KOMUREK GŁĄBY TO WAM NIE UROSŁY TAM GDZIE POWINIEN BYĆ MÓZG ;-P BO JAK TE TUMANY NIEROZUMNE WPIERACIE ŻE POCZĘCIE TO NIE ŻYCIE TO K/U/R/W/A CO JA SIĘ PYTAM I PO CO ABORCJA ???? OT TO ZLEPEK TYLKO

Gość gość
Malag_a czy jakoś tak to ja gość z 19:41 to chyba wiecie głupie idiotki czym grozi rozkładanie nóg i w dzisiejszych czasach prawdziwa wpadka to 1% wszystkich ciąż, reszta tych "z zaskoczenia" to brak rozumu i rozwagi w zabezpieczaniu się!Chyba lepiej pomyśleć niż skrobać i już mi nie chodzi o to życie małej istotki.Jakoś przez 5 lat nie chcieliśmy mieć dziecka i w ciąże nie zaszłam da się?Da!

Gość gość
ja nie rozumiem po co takie pisanie ze bije serduszko że coś tam jak nie chce tego dziecka dziewczyna to nie musi robić skrobanki ,tylko misoprostol..... Polska coraz bardziej mnie zadziwia ,popatrzcie na holandie .........

Gość gość
Serduszko bije już w 7 tyg tępe dzidy

Gość gość
tak skoro to tylko zlepek komórek to daj mu spokuj nie przejmuj się nim:-D bo po co to tylko ZLEPEK śmieszne idiotki

Gość gość
Malaga no ciekawa jestem, czy gdybyś np.starała się kilka lat o dziecko a później w tym 6 tyg.poronila ten, jak to piszesz zlepek komórek, to czy byś nie płakała, nie cierpiała za Swoim dzieckiem? Zimna,wyrachowana sooka z ciebie. I nie jestem katolem, wiec nie doszukuj się zacofania itp.

Gość gość
w końcu ktoś normalny sie wypowiedział nie jak ta cała melag czy jakoś tak...

Gość gość
A ja Wam powiem, że dziewczyna tak czy siak już sobie życie zmarnowała. Jest w ciąży, dziecka nie chce, nie widzi przyszłości z jego ojcem. I teraz tak, dajmy na to, że usunie (mówię o aborcji farmakologicznej, na tym etapie jest to możliwe- żadne rozrywanie płodu, dostanie po prostu bardziej obfity okres i finito) - to jak zareaguje zależy od jej charakteru. Może będzie płakać i całe życie przeżywać, albo będzie żyć dalej jakby nic się nie stało i ułoży sobie życie. Znam kobietę po 3 aborcjach, nie wygląda jakby miała depresję. Drugie wyjście to urodzić i oddać. Tego nie polecam. Po pierwsze, skoro autorka będzie zbyt wrażliwa, żeby usunąć, to po oddaniu dziecka będzie cierpieć podwójnie. Bo usuwając ma się świadomość, że to koniec-usuwa się komórki- dziecka nie będzie. A oddaje się żywe dziecko! To jest trudniejsze moim zdaniem. Poza tym to dziecko może kiedyś ją odnaleźć i chcieć nawiązać kontakt... Autorka może też urodzić i wychować i tu również będzie płakać, skoro dziecka nie chce. Bo to znaczy brak kasy, uwiązanie w domu, nie podjęcie każdej pracy, stres, frustracja i być może brak partnera, bo nie każdy chce kobietę z dzieckiem, zresztą się nie dziwię, bo ja też faceta z dzieckiem bym nie chciała.

Gość gość
widzę, że w temacie wypowiada się wiele młodych lasek, za młodych, sfrustrowanych, że nie użyły życia, a teraz im wszystko nie pasuje. Ciało nie takie, na imprezę nie pójdzie i swoje frustracje przekazuje innym. Ciekawe czy tak samo kiedyś doradzicie własnym córkom? Ja mam 32 lata dwie wspaniałe córeczki, kochającego męża, nigdy bym tego nie zamieniła na nic innego. Moje ciało? jest inne niż 10 lat temu, ale nie myślę, żeby ciąże miały na to największy wpływ, taka kolej rzeczy ;-) Zal mi was i w woli wyjaśnienia nie jestem kurą domową, tylko aktywnie pracującą mamą, dobrze zarabiającą na stanowisku :-) można? można! Tak się kończy jedynie jak dzieci biorą się za dorosłe życie. Jak miałam 20-25 lat to imprezowałam i zabezpieczałam się, a jak przyszedł czas i to poczułam to założyłam rodzinę. Nie spieszcie sie smarkate, bo potem głupoty piszecie i źle radzicie innym. Ja uważam, że autorka topiku powinna sama przemyśleć, ale im dalej w las tym trudniej. Usunięcie ciąży to nie jest zrobienie kupy! to mały człowiek i to będzie miała dziewczyna do końca życia w świadomości, a wy smarkule się nie udzielajcie, róbcie co chcecie i z kim chcecie a potem się frustrujcie dalej :P a po 30stc myjcie kible w publicznej toalecie bo nic nie osiągnięcie z takim językiem i prostackim podejściem w życiu! :P

Gość gość
Usunąc i się nie przejmowac. Kto by płakał za paroma komórkami, są tabletki poronne bo na tym etapie zadna skrobanka potrzebna nie jest. Szkoda zycia na marnowanie sobie jakims dzieciakiem, ktory nawet czlowiekiem jeszcze nie jest. I nie wiem po co wypowaiadaja tu sie stare staraczki albo bezplodne osoby. Rozumiem ze wy zlepkowi komoreczek juz byscie zabawki i ubranka kupowaly no ale nie kazdy jest tak walniety. Sentymenty na bok, plod usunac i po sprawie. Szkoda zycia na pierdoły.

Gość gość
Gdybys faktycznie byla taka wspaniala pania na stanowisku, ktora ma takie cudowne zycie nie siedziaabys na dennym forum i nie udzielalabys sie. Wiec sama sobie przeczysz. A jezeli tak bardzo dziwi Cie, ze ktos jest niezadowolony ze swojego ciala po ciazy to albo jestes tak ograniczona albo po prostu glupiutka.

Gość gość
Gdybys faktycznie byla taka wspaniala pania na stanowisku, ktora ma takie cudowne zycie nie siedziaabys na dennym forum i nie udzielalabys się :-o bo to uważasz że kto siedzi na tym forum?????? NIE MIERZ WSZYSTKICH SWOJĄ MIARĄ :-D

Gość gość
Nie mierze wszystkich swoja miara ale jak czytam takie p*****ly to mi sie slabo robi. Wiesz co jest domena ludzi, ktorym cos w zyciu nie wyszlo? To, ze probuja pokazac przed swiatem jak to im wspaniale w zyciu idzie. I jak czytam, ze owa Pani jest na stanowisku i bla bla bla to od razu cos mi sie nie zgadza. I niech nikt nie uklada zycia autorce. Chce niech usunie, nie chce niech urodzi, Nikt niw ychowa za nia tego dziecka i nikt nie ma prawa jej oceniac.

Gość gość
Tanie bene i skuteczne zestawy do aborcji farmakologicznej, dostępne są na stronach womenonweb.org i womenhelp.org. Przesyłka idzie około 10 dni. Koszt 75 euro. To nie wielka cena za odzyskana wolność. Kobiety, w trakcie, przed lub po aborcji tymi tabletkami spotkasz na forum maszwybor(kropka)net.

Gość gość
szczerze, moze to chamskie ale ja zaluje ze nie usunelam jak ciotka mojego chciala a tak, co mi pozostalo? jestem w 8 miesiacu sama bo mnie zostawil, chce placic alimenty i pomagac mi przy dzecku ale ze mna byc nie chce. Zaluj***ardzo i nie chce tego dziecka!

Gość gość
504307862 gdzie mozesz poprosic o pomoc tez bylam w podobnej sytuacji tam dostalam skuteczne srodki ktore pomogly w 12 tc po nie udanej probie innymi lekami

Gość gość
Witam sprzedam Arthrotec, tabletki wczesnoporonne dla kobiet do 12 tygodnia ciąży. Dawka potrzebna do skutecznego wykonania zabiegu to 12 tabletek zawierających 200 mcg mizoprostolu. Cena za 12 szt - 180 zł z wysyłką za pobraniem (bez przedpłat, odbiór zawsze ze sprawdzeniem zawartości) Wysyłka natychmiast, dostarczenie w ciągu 1-2 dni. Tabletki zapakowane oryginalnie w blistrach, w pudełku z ulotką i datą ważności. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu: tel: 794 908 922, e-mail: arthrotec.12szt@o2.pl

Gość gość
180zł?? hehe pięknie a w aptece na recepte 50zł :O wystarczy iść do lekarza pierwszego kontaktu po recepte -to lek na stawy i 50 zł a nie 180 ale ale g****o daje 2 koleżanki brały i do ustnie i do po.. i nic to nie dało więc to pic na wode !!!!!!!!!!!

Gość gość pp
Miałam 28 lat, gdy zaszłam z ciążę z tzw wieloletnim partnerem. Jak się dowiedział o ciąży to nagle przypomniało mu się, że mnie już nie kocha. Za to zapałał uczuciem do swojej koleżanki z pracy. Do głowy nie przyszła mi myśl o aborcji. Urodziłam zdrową dziewczynkę.Nie było lekko (mieszkałam w innym mieście niż rodzice), ale też niespecjalnie ciężko. Miałam pracę, własne mieszkanie i wsparcie rodziny. No i alimenty. Ojciec dzieckiem się nie interesował, odwiedził kilka razy i raz poszedł na 15 minutowy spacer. Teraz może by i nawet chciał się z nią spotkać, ale to córka nie wyraża chęci spotkania. Dodam, że życia sobie nie ułożył, co chwila kolejna panna a on wiecznie niezadowolony. Jakiś czas temu nawet mi się próbował oświadczyć, bo rzekomo zrozumiał swój błąd...Po kilku latach wyszłam za mąż za człowieka, który traktuje córkę jak własne dziecko, a ona jego jak prawdziwego Tatę. Mamy jeszcze dwie małe córeczki. Jedyne co mogę poradzić to myślećo sobie i swoim dziecku, z tego związku raczej już nic dobrego dla dziewczyny nie będzie. Może nie było mi wówczas lekko ale przynajmniej miałyśmy spokojny dom. I w zasadzie to za tamto świństwo powinnam mu podziękować. Coś co wydawało się końcem wszystkiego okazało się jedynie początkiem. Odradzam również niesprawdzone specyfiki jak ten lek na reumatyzm - możesz zaszkodzić sobie i doprowadzić do poważnych ale nie śmiertelnych powikłań u płodu. Sama jestem przeciwnikiem aborcji w takich sytuacjach, ale nie oceniam - to ostatecznie kobieta będzie nosiła brzemię podjętej decyzji, niezależnie od jej rodzaju.

Gość magdalenna 111
Yyy pierwszy raz na kafe czytam taki post,ktory swiadczy,ze normalne kobiety tez tu uczestnicza w dyskusjach.Szanuje Ciebie i Twoja decyzje i zycze Ci powodzeniz w zyciu.

Gość gość
Ja usunąłem tabletka poranna w 5 t c zastanów się dobrze . ja żałuję ... czasem żałuję czasem nie . to trudna decyzja . kupiłam tabletki przez internet Cena 400zl zestaw 13 tabletek Po 4 bierzesz pod język trzymasz aż się rozpuszcza . Trzymasz pół godziny . Pi pierwszej dawce nic się nie dzieje .trochę jeździ w jelitach . po drugiej dawce bardziej jeździ . Nic nie boli . Po 3 wszystko się zaczyna . Ból brzucha i pleców. Ból brzucha jak na okres . Nie za mocny . Za to mega krwotok . Przez kilka godzin .... na drugi dzień wszystko ok . zero bólu normalny okres . koniec a i trauma do końca życia zależy jeszcze od psychiki ..... :-(

Gość gość
Odsprzedam zestaw tabl.który zakupiłam od pewnego doktora bo nie zdążyłam go użyć,gdyż sprawa rozwiązała się samoistnie,zapłaciłam 500zł i w tej cenie chcę go odstąpić.kontakt magda84j@o2.pl

Gość gość
pomyśl dziewczyno ile par pragnie dziecka starają się po kilka lub kilkanaście lat, te marzenia spędzają sen z powiek tyle wyrzeczeń przykrości i bólu, aby mieć upragnione maleństwo a Ty nie chcesz dziecka z powodu, że Cie facet zdradził i żucił?? jak bardzo pustą laską jesteś skoro chcesz usunąć małe życie??!! mam nadzieję, że nie zdecydujesz się na usunięcie i sieczke w Twoim mózgu zastąpi myśl, że nie jesteś sama, masz rodzine, przyjaciół i te maleństwo...liczy na Ciebie uwierz, że nie będzie łatwo ale wierze, że sobie poradzisz, a bliscy napewno wesprzą Cię w nie jednej ciężkiej sytuacji...za kilka lat jeżeli urodzisz będziesz szczęśliwa, że masz przy sobie małe szczęście i udowodnij temu chu.owi że jesteś silną babka i mimo spędzonych 8 lat nie poddasz się i walczysz o lepsze jutro dla tego dziecka chyba nie chcesz "maleństwa" zostawić tak jak ten fagas zostawił Ciebie...zastanów sie dziewczyno, bo jak usuniesz to nic już nie będzie takie samo a wyżuty sumienia nie dają Ci spokoju przez reszte życia!!;( pomyśl i działaj a nie użalaj sie nad sobą, bo wystarczy chciec...

Gość gość
Tez bylam w takiej sytuacji rowniez zostalam oszukana przez 2 razy otrzymalam jakies bezskuteczne witaminy stracilam czas pieniadze a problem nadal zostal. Na forum znalazlam nr ktory zostawila jakas dziewczyna 508426708 balam sie ale nie mialam wyjscia zadzwonilam i wkoncu udalo mi sie zdobyc potrzebne srodki ktore byly bardzo skuteczne i w koncu pomogly. Doskonale rozumiem kobiety w tej sytuacji wiec podaje dalej i dziekuje za pomoc 508 426 708

Gość gość
Ja też wyrzuciłam na oszustów w sumie 900zl ale w końcu trafiłam na uczciwego sprzedawcę(511-335-331),zakupiłam zestaw za 500 i jestem już po akcji,nie wspomnę ile mnie kosztował nerwów ten złamas i ta suka co żerują na ludzkiej naiwności.Gdybym wiedziała jak to wszystko będzie wyglądało to bym poszła od razu na zabieg.ps.życzę powodzenia i dużo nerwów w zapasie wszystkim w potrzebie.

Gość gość
4.8. Działania niepożądane : "Ciąża, połóg choroby okres okołoporodowy: Nieprawidłowe skurcze macicy, pęknięcie lub perforacja macicy, łożysko zatrzymane, zator płynem owodniowym, poronienie niepełne, poród przedwczesny, obumarcie płodu. źrodło: leki-informacje.pl/lek/charakterystyka-szczegolowa/95,arthrotec-forte,2.html#pg Pewnie stronkę wow założyl przedstawiciel medyczny który chce sprzedać z dużym zyskiem swoje produkty bo za lek który w aptece kosztuje nie całe 30 zł żąda 90 euro! Nie dajcie się wrobić dziewczyny ta strona nie ma na celu wam pomóc tylko ogołocić z kasy, a to że przy okazji może was zabić nie interesuje ich. Mimo że sama bym się nie zdecydowała na aborcje (jeżeli dziecko było by zdrowe) to uważam że inni powinni mieć do niej dostęp, ale w odpowiednich warunkach.Więc jak już masz kasę to lepiej zapłać za ginekologa i nie ryzykuj własnym życiem. Dziecko zawsze można zostawić w szpitalu - tylko pamiętaj żeby zrzec się praw do niego!

Gość gość
boże co za bzdety ! Womenki nie wysyłają arthrotecu za 90 euro, tylko zestawy poronne składające się z kombinacji leków mifepristone+misoprostol, która ma 98% skuteczności w przerywaniu ciaży. Jest to bardzo bezpieczna kombinacja, używana w większości krajów europejskich. A co do tych skutków ubocznych arthrotecu, to pęknięcie macicy może się zdarzyć jedynie w zaawansowanej ciąży, gdy Arthrotec jest podawany na wywołanie porodu. Gdyby taka mała macica miałaby pękać od skurczy, to by nam chyba podczas każdego okresu pękała. Ale widać od razu że pisał to facet, który nie ma pojęcia o tym , co pisze...

Gość gość
Wymieńcie się mejlami i laski, które chcą usunąć dziecko niech oddadzą je tym, które chcą mieć dziecko ale nie mogą i po problemie!!!