Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zagęścić sos do pizzy?

Polecane posty

Gość gość

Podsmażyłam cebulę, wrzuciłam dwie puszki pomidorów w kawałkach, przyprawy i gotuję, ale wydaje mi się, że sos mógłby być gęstszy. Czy jeśli będę gotować to sos się zagęści sam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak ale bez przykrywki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dodaj ketchup :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja pracowałem w kuchni w restauracji to zawsze dodawałem spermy do sosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do garnka wlewasz zimnej wody,wsypujesz mąkę pszenną i zatrzepujesz. A potem powoli wlewasz tyle aż sos zgęści się jak tam chcesz. Przyprawić do smaku i git.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ok, zdjęłam przykrywkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z mąką to właśnie wiem, ale wolałabym bez mąki jeśli się uda :) jak będzie za rzadki zrobię tak jak radzisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tez tak czasem zageszczam jak wyjdzie mi rzadki ale do pizzy mączny sos niet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A moze zblenduj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej jakby poczekala aż ci odparuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
odparować po prostu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niestety nie posiadam blendera :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To logiczne że odparować trzeba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiktoria741
Ja nigdy nie miałam ręki do robienia sosów. Jak już chcę pizzę to zamawiam z sosem. Ostatnio trafiłam na tą pizzerię http://www.pizzadominium.pl/ i muszę przyznać, że mają bardzo smaczne sosy a o pizzy to już nie wspomnę. Kiedyś sama piekłam ale moja pizza się chowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bluedays
ale po co zagęszcząć sos, najlepiej jest po prostu zrobić go na bazie dobrego przecieru pomidorowego, ja zawsze kupuję przecier pomidorowy z primo gusto, dodaję tylko zioła i przyprawy i mam gotowy sos, przecier ma bardzo dobry, słodki smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sos z koncentratu to jakieś nieporozumienie. Tego się zjeść nie da.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiscie, ze sie da. Nie jesz przeciez samego koncentratu. Koncentrat to pomidory, sol, woda. Jest zdrowy i stanowi doskonala baze. Wystarczy dodac cebule, papryke i przyprawy, by smak byl ciekawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
odparowujesz ale do pizzy powinnaś użyć raczej przecieru - już jest zagęszczony ... (taki kartonik) albo passaty - i to przecier lub passatę zagotować z podsmażonymi warzywami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Emmillyy

Mi się nigdy nie chce robić sosu i używam po prostu gotowego ketchupu z włocławka, ten w słoiczku, jest najlepszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dnia 6.12.2014 o 17:10, Gość gość napisał:

ja pracowałem w kuchni w restauracji to zawsze dodawałem spermy do sosu

Podobno najlepszy zagęszczacz i bardzo zdrowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×