Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy robił ktoś z was paczkę do koscioła dla potrzebujacej rodziny

Polecane posty

Gość gość
W tym roku wylosowałam serduszko z prosbą o żywność. Co powinno się znaleźć? Myślałam o szynce w puszce, masie makowej, kawie, piernikach...

Gość gość
rzeczy pierwszej potrzeby kawa, herbata, jakies konserwy dobre (a nie kupa za2zł), jakies czekolady dla dzieci, kasza, ryz, mrożonek raczej nie zapakujesz

Gość gość
Z żywności to na pewno wszystkie produkty suche niepsujące się, czyli: kasze, ryż, mąka, makaron, cukier, płatki owsiane, kukurydziane i inne, warzywa w puszkach i słoikach, koncentrat/przecież pomidorowy, dżemy i konfitury owocowe, mogą być też jakieś domowe zaprawy. Z puszek to mięso i jakieś jego przetwory puszkowane, ale nie jakieś pasztety czy inne badziewie, ryby w puszkach. Można też dać owoce suszone paczkowane przyprawy, zioła. Słodycze raczej jako dodatek, lepiej dać jakieś bardziej wartościowe produkty. Możesz dać też olej/oliwę, majonez, ketchup.

Gość gość
Po co? Żeby proboszcz to potem sprzedał, albo sam zeżarł?

Gość gość
mysle ze to co gość wyżej napisał/a ale bez mąki i cukru, bo to produkty raczej tanie i tylko miejsce zajmują w takiej paczce :)

Gość gość
Z konserw fajna jest np. wołowina i wieprzowina w puszkach, takie naprawdę przyzwoite mięso, z którego można zrobić np. sos do makaronu czy kaszy na obiad.

Gość gość
Przejrzyj ogólnie co tam masz w spiżarce, może jakieś własnej produkcji dżemy, powidła, konfitury. Z suchych produktów to jeszcze może być fasola w ziarnie, soczewica, groch - tak mi się jeszcze przypomniało.

Gość gość
nie dawać paczke do koscioła bo one trafiaja do plebanów i tam są wybuerane cenniejsze produkty ! wiem bo widziałem

Gość gość
Dzięki właśnie o taką listę mi chodziło:)