Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy

Polecane posty

Gość gość

witam mam powazny problem otoz pare dni temu na wargach sromowych wyskoczyły mi 2 krostki ktore bardzo swedzialy jedna znikła ale sruga nie .Ta druga to takie jakby bardzo malutki bąbelki jest ich moze ze cztery..co to moze byc prosze pomozcie dodam ze staramy sie o dziecko i sie bardzo boje ze cos jest nie tak. wizyte do ginekologa umowie jutro.

Gość gość
może to opryszczka.

Gość gość
własnie tego sie obawiałam ale jak sie mozna tym zarazić ? bo wspołzyjemy ze soba bez prezerwatywy juz dlugi czas bo staramy sie o dziecko i dopiero teraz cos takiego mi wyskoczyło.jestem załamana bo czytałam jakie komplikacje w ciazy niesie za soba ta opryszczka

Gość gość
a miał ktos cos takiego a okazało sie ze to jednak nie opryszczka? jakies pare godzin wczesniej korzystałam z wc na lotnisku ale nie siadłam bezposrednio na deske.

Gość gość
Może najpierw upewnij się czy to faktycznie opryszczka narządów płciowych. Zobacz sobie zdjęcia w google. Może to coś innego? Jakieś uczulenie?

Gość gość
jak pomysle ze takie cos by mi sie moglo przytrafic to bym chyba sie załamała tyle czasu staram sie o dziecko a tu znow jakies problemy, czesto dostaje grzybicy pochwy wtedy dostaje antybiotyk i masc i jest ok, przeciez dbam o siebie i skad takie dziadostwo

Gość gość
"W jaki sposób można się zarazić opryszczką genitalną? Do zakażenia wirusem opryszczki genitalnej HSV-2 dochodzi po rozpoczęciu życia seksualnego. Chorują zarówno kobiety jak i mężczyźni, kobiety jednak aż o 45% częściej ulęgają zakażeniu. Wzrost zakażeń obserwuje się w okresie wczesnej dorosłości (między 15-30 rokiem życia) i ma on związek z aktywnością seksualną. Bardzo wiele przypadków zachorowań nie jest rozpoznawanych w ogóle albo jest rozpoznawanych błędnie, ze względu na często występujące niespecyficzne objawy. Odpowiedzi udzieliła: dr Dorota Bystrzanowska dermatolog"

Gość gość
jutro chyba na sile wejde do gabinetu bardzo sie boje jestem po owulacji juz dosc dlugo i niebawem bede robic test ciazowy jesli sie okaze ze jestem w ciazy i mam jakas opryszczke to niewiem co zrobie

Gość gość
bardzo prosze zeby wypowiedzialy sie osoby ktore cos takiego mialy i co to bylo.Bede bardzo wdzieczna za wszystkie odpowiedzi

Gość gość
A jesteś pewna że to opryszczka? Obejrzałaś sobie zdjęcia czy nie? Bo może niepotrzebnie panikuje? Mnie tam czasem pojawiają się takie bolące gulki jak podskórne pryszcze. Albo może to jakiś zatkany gruczoł łojowy. weź sobie pooglądaj zdjęcia z opryszczką.

Gość gość
Patrzylam i to przypomina wszystkiego po trochu jakies plamki jakiegos tak ale nie pamietam jak to sie nazywa zobaczymy jutro co mi powie zawsze mam pod gorke ...juz sie cieszylam bo biore clostilbegyt i mialam ladny pecherzyk po nim to teraz znowu jakies dziadostwo wyskoczylo :(

Gość gość
Tak gole i szlam w tedy na usg zeby sprawdzic pecherzyk ogolilam sie calkowicie a na 3 ci dzien po tym to sie pojawilo

Gość gość
No to pewnie podrażnienie skóry po goleniu -stąd swędzenie i krostki.

Gość gość
Mam nadzieje ze macie racje podnioslyscie mnie na duchu :) tym bardziej ze ostatnio przeszlam poronienie w dumie to ciaze biochemiczna z tad moja panika .

Gość gość
Jesli mial ktos jeszcze podobny prpblem to prosze o wasze opinie